自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章

一人之下 發表於 20-6-14 23:27
係,我退左好耐,裏面啲人痴線的
真係頂個GROUP啲人唔順, 老師話小朋友寫啲字唔好, 要改正就好似好嚴重嘅事咁, 成日公審啲老師, 其實我覺得小朋友嚴啲係好事, 咩都求求其其完成就算唔係好囉

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

已有中學收左既小六生就無咩所謂
但等派彩既小六生﹐都要預定可能要叩門架啦...
所以我覺得學校有考試/評估都有幫助既...

男爵府

回覆 pooh仔 的帖子

係喎, 煩到呢, 冇人迫你返, 唔鐘意以後咪返囉

男爵府

回覆 一人之下 的帖子

係架, 佢地為鬧而鬧, 總之政府同學校做乜都係錯, 得佢依班人啱晒, 成班上晒腦

男爵府

HKITMan 發表於 20-6-14 18:26

不願小孩成為功課奴隸

依個group啲黃家長好有問題,停課又鬧覆課又鬧。政府話覆課佢地唔比仔囡返學。咩野都入政府數。睇下佢地停到幾時

子爵府

坦白講唔明小六考校內試還有什麼壓力﹖第三次呈分試取消左,統一派位一早填晒,小孩屬邊個banding已經定左,現在就係等放榜,唔理你考100分定0分都改變唔到既定的banding。所以有些小學小六跟本索性唔考。考成點會有分別﹖難道為叩門﹖

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

polliebb 發表於 20-6-15 08:55
真係頂個GROUP啲人唔順, 老師話小朋友寫啲字唔好, 要改正就好似好嚴重嘅事咁, 成日公審啲老師, 其實我覺得 ...

對,佢哋簡直文革式批鬥,日日怨天怨地,佢哋小朋友將來冇抗逆能力

侯爵府

畀面勳章

polliebb 發表於 20-6-15 08:55
真係頂個GROUP啲人唔順, 老師話小朋友寫啲字唔好, 要改正就好似好嚴重嘅事咁, 成日公審啲老師, 其實我覺得 ...

我都鍾意嚴厲啲,做人認真啲冇錯呀

公爵府

都係嗰句,有點樣父母就有點樣仔女,乜都賴呢賴路,又唔識變通嘅話,將來自己第一個受番曬

大宅

回覆樓主:

点解講考試又要提關顏色事

首頁

尾頁

跳至