跳至

首頁

尾頁

別墅

Chunwaikin 發表於 20-6-26 14:46
寶舊收到offer 了

恭喜!

男爵府

2020勳章 認識瑞士牛牛第一回

阮鄭都有結果了

別墅

mrcheung1987 發表於 20-6-29 09:48
阮鄭都有結果了

啱啱收到電話嗎?請問係111嗎?

男爵府

回覆 tekk 的帖子

係,但拒絕了

別墅

mrcheung1987 發表於 20-6-29 10:48
回覆 tekk 的帖子

係,但拒絕了

揀左舊墟?定係區外?小朋友好叻!恭喜!

男爵府

回覆 tekk 的帖子

不太方便透露,只能說有幾間學校收
如果阮鄭上星期一打俾我,結果或許不同

大宅

回覆 mrcheung1987 的帖子

請問是否真的無interview , 但有阮鄭offer? 我都係首自願揀阮鄭, 但無電話..... 如果今日無通知... .. 可能無機會了...

別墅

carmen0123 發表於 20-6-29 15:35

請問是否真的無interview , 但有阮鄭offer? 我都係首自願揀阮鄭, 但無電話..... ...

今日聽收到電話嘅朋友講,都係111同無面試

男爵府

回覆 carmen0123 的帖子

我就是遲遲沒收到面試通知,其他學校早就2星期前面試,上星期就出晒OFFER了
我今早才收到阮鄭電話,只能婉拒:"對不起,太遲收到你的通知"

我不可能拒絕幾間OFFER無了期地等

我今日放棄左,最少代表有1個位空出來,你心急可明天主動打去問問

大宅

多謝你, 我已打左去問... 因為搬屋, 我只有011. 我都問過, 會唔會咁影響左收生. (無111). 但職員多次聲稱唔會.... 但我唔相信無影響...

男爵府

回覆 carmen0123 的帖子

說白些,實力差唔多的話才考慮111。誠意不值錢的
收我小朋友的學校,我都無排前。

個個都想嫁劉華,個個都嫁到劉華咩。

作為校長,叩門位得10個8個,一定係學術行先,其他放後。

小朋友見左幾間1線,都係問學術為主,第二輪就見校長了。

不要灰心,總有一間收。天無絕人之路。

洋房

剛剛收到田小的offer了,真是好遲,拒絕了。我最後選了家附近的,田小的校長很nice,人很熱情,面試等待時候看到小朋友在上體育堂,玩得特別開心,希望其他朋友都有好消息~~

男爵府

回覆 nina2019 的帖子

所以大家抱有希望,我拒絕阮鄭,有人拒絕田小,音樂椅未玩完
你揀你家附近的1線校?

洋房

是啊,想來想去,都是就近好點,如果她先電話通知我,可能我會選她們的,現在有個對比,都是考慮附近,上堂落堂可以省埋多D時間。我們是跨區報田小的,前三輪都沒有填過她間學校,以前有了解過,派位唔理想就叩門試下,沒想到給了我們機會。小朋友見校長時候考了她三位數加減心算,女女都答對左。從面見校長安排,接待,旁觀小朋友返學,感受相當好,拒絕真是覺得可惜,希望大家都叩到心儀學校!

男爵府

我田小也不是111,小朋友話見校長時問乘數最後田小都有俾offer,所以我覺得111真係唔代表乜優勢,除非該校指明111才能報。

別墅

請問兩舊有人收到後備信嗎?

男爵府

2020勳章

nina2019 發表於 20-6-30 18:36

是啊,想來想去,都是就近好點,如果她先電話通知我,可能我會選她們的,現在有 ...

三位報加減是比較容易還是難的?

複式洋房

tekk 發表於 20-6-26 08:18
田小有朋友收到offer了

請問買左書未?我有一套書8折 ?

複式洋房

mrcheung1987 發表於 20-6-30 19:32

我田小也不是111,小朋友話見校長時問乘數最後田小都有俾offer,所以我覺得1 ...

請問你買咗書未 ?我有一套小一嘅新書可以八折讓出

男爵府

回覆 Meiling13 的帖子

買左了......你放棄田小有更心儀選擇?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊