想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上年年頭小左一次
上個月試第一個cycle ,冇中
今個月更加努力
今日黎到day26,同自己講唔好再朝朝玩紅d
但屋企仲有貨好難忍手
有親啲咩小小唔舒服又無限幻想係咪超早孕symptom
有冇同路人
點樣可以真係做到大家口中講嘅放鬆啲?

洋房

回覆 PPPeggy 的帖子

係~等待真係好辛苦...日日都想快D見到條線
試下令自己忙D,唸多D其他野...

複式洋房

bububall 發表於 20-6-16 10:10

係~等待真係好辛苦...日日都想快D見到條線

好彩有呢個平台,得你地會明白我每日心中嘅小劇場。
最衰我份工唔算太忙,所以有好多時都會分心亂諗嘢
之前會每日做運動,依家唔太敢亂郁睇黎要發掘下啲新興趣,個個月係咁都好辛苦

公爵府

2020勳章

好明白你,
加油.

複式洋房

試左好幾個月,今個月又食白果.
上個月我覺得有好多早孕symptom, 重同我老公話如果今次都冇我唔會再信自己感覺. 最後都係冇......從上個月開始,唔再信自己感覺,盡量平常心!

別墅

2020勳章

加油哦

複式洋房

我上個月都係咁,第十日開始就日日玩紅啲,搞到勁大壓力,今個月決定唔驗,等m到或者到due day先驗

複式洋房

JJ919 發表於 20-6-16 11:38
試左好幾個月,今個月又食白果.
上個月我覺得有好多早孕symptom, 重同我老公話如果今次都冇我唔會再信自 ...

大家一齊加油

複式洋房

李露眉 發表於 20-6-16 11:05
好明白你,
加油.

Thank you

洋房

PPPeggy 發表於 20-6-16 09:58
上年年頭小左一次
上個月試第一個cycle ,冇中
今個月更加努力

同你一模一樣呀,又係上年1月自然流產左,上個月開始試,乜都無做,之後當然無中今次姨媽到後keep住有量體溫,知道大概6.4排卵,前後都有dodo,期間有啲感覺就覺得自己似係有左,今朝cb白板,即刻失望左
真係好難忍手唔check唔諗

複式洋房

lishling 發表於 20-6-16 11:51

我上個月都係咁,第十日開始就日日玩紅啲,搞到勁大壓力,今個月決定唔驗,等m到或者 ...

我都係決定唔驗,但到左咁上下日子又忍唔到手

複式洋房

Kaman1212 發表於 20-6-16 11:53
同你一模一樣呀,又係上年1月自然流產左,上個月開始試,乜都無做,之後當然無中今次姨媽到後ke ...

可能你仲太早啫,都只係排左10日多小小。
唔好再俾自己啲感覺呃到
我連眼訓都覺得係symptom
諗得太多同成日check 真係好大壓力
但我又忍唔到手

洋房

PPPeggy 發表於 20-6-16 11:56
可能你仲太早啫,都只係排左10日多小小。
唔好再俾自己啲感覺呃到
我連眼訓都覺得係s ...

係~胸脹眼瞓仲有啲想嘔添自己都知係心理作用居多唯有等過多兩日姨媽未到先再測~大家一齊加油

複式洋房

Kaman1212 發表於 20-6-16 12:00
係~胸脹眼瞓仲有啲想嘔添自己都知係心理作用居多唯有等過多兩日姨媽未到先再測~大家一齊 ...

我都覺得可能係太早,如果無估錯,你今日都應該係dd-2
我估我另一半6月5排,dd-6已經用CB
結果當然
一齊努力加油

複式洋房

大家加油,盡量放鬆心情~

洋房

Goku1986 發表於 20-6-16 12:42
我都覺得可能係太早,如果無估錯,你今日都應該係dd-2
我估我另一半6月5排,dd-6已經用CB :happy ...

咁早開始就用真係會好期待有兩條線!希望過幾日會見到啦加油加油

複式洋房

PPPeggy 發表於 20-6-16 10:39
好彩有呢個平台,得你地會明白我每日心中嘅小劇場。
最衰我份工唔算太忙,所以有好多時都會分心亂諗嘢:bas ...
--> 真係唔好成日諗住,愈緊張就愈影響,順其自然!

至於你話運動,反而我覺得你keep 住做返會好d 啊。
因為我本身都係做開運動,一星期會去3-4次,跟住一試就中左。
運動對身體又好,自然對懷孕都有幫忙。

複式洋房

心感同受,同路人..
同你一樣係咁玩紅d,但都沒測到最深色。
我人平時都處於緊急狀態,又心急.都唔知點做好成可以快d成事..
睇來我地都係要放鬆下..唔好諗咁多了..做足了,就等順期自然了.
輕鬆下,好孕自然來..大家一起加油

複式洋房

JM0910 發表於 20-6-16 15:44
--> 真係唔好成日諗住,愈緊張就愈影響,順其自然!

因為我平時會出街踩單車呀,驚踩單車會dun到。
黎緊希望可以放鬆

大宅

PPPeggy 發表於 20-6-16 19:37
因為我平時會出街踩單車呀,驚踩單車會dun到。
黎緊希望可以放鬆

排卵同房後第二日乳頭開始痛,痛足七日,都幾嚴重下,早上起床後作悶作嘔,又肚餓,又頭暈,胃氣多、屁多。原本以為會中,但到咗第8日開始,慢慢消失症狀,宜家第13日乳房除咗少少脹,冇其他感覺,M遲咗6日未黎,又驗唔到,好失望(emoji)M周期36~38天,唔知仲有冇戲

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊