自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BK Milk勳章

本來只討厭蘋果日報,現在連東方都討厭埋,有無搞錯,不問自取。打電話去投訴,的小姐還好串,說是這樣,註明轉載了。如果當事人不中意被轉載,難道就沒有什麼辦法?????
我不中意自己個account name出現,要求delete post,但是他們只回覆“資料會轉交有關部門,同事如欲進一步跟進會主動與閣下聯絡。”
我真是好mad

https://www.facebook.com/128807942654/posts/10158134280032655/?d=n

伯爵府

D報紙真係好過分,啱啱都好似係FB睇到01報3孩媽老公出面有私生子4歲個post

水晶宮

appledai 發表於 20-6-16 14:53
本來只討厭蘋果日報,現在連東方都討厭埋,有無搞錯,不問自取。打電話去投訴,的小姐還好串,說是這樣,註 ...

討論區嘅POST會有版權??

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

不問自取嘅始祖應該係晴報

珍珠宮

佢唔出名會比人話吹水文
我一直以為東方呢d 文係流既,因為有時好誇張。
你令我知道原來係堅既。
網名黎姐。

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

我見外媒係Twitter上問準發文人轉載的都只係照片同影片,內容就唔見佢地會問。

珍珠宮

玩具勳章

回覆樓主:

見過好多小編都係甘,未得同意就轉載,同抄有乜分別,甘易搵食嘅

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

BK有冇版權,BK有責任做野跟進!

男爵府

回覆樓主:

坦白講唔出都出左,你又想報紙點?賠償比你?或道歉聲明
人地只是引述番,唔通想話報紙侵犯你的版權?咁樓主你又是否註冊左版權
人地唔理你都係正常,你自己做報社又會點處理,仲要打去,得罪講句人地點會睬你
正如有時報紙引述啊A話咩啊B 話咩一樣,真心唔知樓主嬲咩,今時今日明知大把記者響度搵食

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

報紙冇話唔quote source. 佢講到明係網上資料,網上資料係公開的,我諗冇得投訴。

如果我同朋友在公園大聲傾計,隔離有記者聽到哂,再將內容寫成篇報道,我有冇得告佢?

男爵府

evip 發表於 20-6-16 15:30
報紙冇話唔quote source. 佢講到明係網上資料,網上資料係公開的,我諗冇得投訴。

如果我同朋友在公園大聲 ...

咪係囉!有時好多新聞報章雜誌,話李街坊話,陳街坊話....,咁之後個個又話人地未經佢同意侵犯佢私隱咩...,下下問你經你同意人地仲洗做!不過而家的人習慣慣性投訴,有無理又去投訴一餐之嘛

伯爵府

BK Milk勳章

問題在於用了我的名

子爵府

係, 唔應該連網名都要SHOW出來!

投訴東方有理, 希望東方睇到呢個POST後下次醒少少, 唔好再SHOW埋D網友個名出來

大宅

syyysc 發表於 20-6-16 15:23
BK有冇版權,BK有責任做野跟進!

下,一日咁多人上黎吹水,主導權在你身上無人迫你開口wor
個討論區仲要保障埋咁多人私隱,你係咪唸多左

大宅

係網上forum講嘢無乜保障,俾人轉載就無得追究

首頁

尾頁

跳至