想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我仲有一次放雪胎就完療程,諗緊係唔係要轉下醫生
放胎失敗兩次,醫生都話繼續放埋最後一個低分day5胎,但只係話失敗係染色體問題,我地問使唔使test下,換下藥,佢都話未使住.....

再下一次做,係咪應該試第二個醫生呢?唔同醫生手法大不同?

(我宜家係香港做)

別墅

Queenl 發表於 20-6-16 18:27
放胎失敗兩次,醫生都話繼續放埋最後一個低分day5胎,但 ...

情況同你一樣 , pm
ads

複式洋房

回覆 Queenl 的帖子

我用咗兩年時間,換咗3個醫生,最終先成功。

別墅

angel7 發表於 20-6-17 10:47
回覆 Queenl 的帖子

我用咗兩年時間,換咗3個醫生,最終先成功。

多謝你嘅回覆!係咪一用哂胎 就轉一個醫生呀?

複式洋房

Queenl 發表於 20-6-17 13:37
多謝你嘅回覆!係咪一用哂胎 就轉一個醫生呀?

我都係咁

禁止訪問

洋房

Fiona90 發表於 20-6-23 19:19
ivf 只係相對iui 高機率,唔成功都有好多原因,轉醫生未必關事,我自己去左台灣做,價錢平香港一半,就係諗 ...
咁都有道理,不過係咪真係平一半啊,咁咪個個去晒台灣?

大宅

Queenl 發表於 20-6-16 18:27
放胎失敗兩次,醫生都話繼續放埋最後一個低分day5胎,但 ...

手勢未必關事,係胚胎本身,分數高又未必成功,係胚胎發育。
我做左3次,每次放之前都有睇胚胎相,之前分數高個D分裂反而無成功左既咁靚,成功既胚胎睇到有分別。

所以都有好多種種唔同因素

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Fiona90 發表於 20-7-2 18:58
始終去台灣都要坐飛機,要用你AL,而且香港人有名牌效應,覺得養和嗰啲先係最好,其實台灣做ivf 經驗多過 ...

請問幾錢!

大宅

erikaka 發表於 20-7-1 08:00
手勢未必關事,係胚胎本身,分數高又未必成功,係胚胎發育。
我做左3次,每次放之前都有睇胚 ...

你都放咗兩次靚胎失敗,想問下胚胎相,你意思係卵子grading 高唔等於分裂得靚?

大宅

shumchiho 發表於 20-6-16 18:31
情況同你一樣 , pm

Hello ,我都一樣情況⋯⋯我pm你傾下呀

大宅

springchisham 發表於 20-7-4 06:35
你都放咗兩次靚胎失敗,想問下胚胎相,你意思係卵子grading 高唔等於分裂得靚?
...

係,雪胎計分係雪前既分數,放前要解凍,解左會發育,發育速度形態又唔同,有較高分有時候都會解凍後停頓。

詳細可以問胚胎專家佢地都會講解

大宅

erikaka 發表於 20-7-4 09:00
係,雪胎計分係雪前既分數,放前要解凍,解左會發育,發育速度形態又唔同,有較高分有時候都會解凍後停頓 ...

Thx thx 我成日都內疚自己做錯野

大宅

springchisham 發表於 20-7-4 09:46
Thx thx 我成日都內疚自己做錯野

加油,我好明白,我都有試過無著床,又有試過著床但之後胎停無心跳,仲要係一對孖,所有野好難受,就算知乜都有可能,又可能未必關自己事,但總會有條刺。

我做左3次ivf , bb已經出世,希望鼓勵到你

洋房

我已試左兩次,仍未成功,好灰。。。。。

別墅

saannnie 發表於 20-7-6 23:46
我已試左兩次,仍未成功,好灰。。。。。

我都係..我俾自己兩個月隔一隔,轉左個中醫...九月再接再厲!

其實好想一直衝,一路做到得為止...但好似最多做幾多次都有上限...想像唔到有日醫生同自己講唔好再做,我會點反應...

別墅

erikaka 發表於 20-7-4 10:19
加油,我好明白,我都有試過無著床,又有試過著床但之後胎停無心跳,仲要係一對孖,所有野好難受,就算知 ...

多謝你嘅分享同鼓勵!失去時真係好痛...唯有繼續向前,唔好望返轉頭

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至