時事熱話

跳至

首頁

尾頁

子爵府

項明生講述佢是如何清醒過來
https://youtu.be/YMi7BtRuTqg

琥珀宮

kamkong 發表於 20-6-16 19:41

佢?信半成都覺得太多

cunnycc    發表於 20-7-7 16:39
合家平安    發表於 20-7-2 17:15
goldpiglet    發表於 20-6-27 21:35

珍珠宮

BK Milk勳章

我覺得佢講得幾好,正常人根本唔會支持暴力

子爵府

回覆樓主:

我覺得佢被黃人打壓,終於睇真黃人的所作所為

kckammy    發表於 20-6-17 12:49

侯爵府

開心吸收勳章

我信,佢因為秘魯港女單嘢,最初啲人都撐,但知道港女係黄人就比班黄人圍番轉頭。

大宅

我同佢一樣,以前都係和理非,睇唔過眼暴力,Fb 評論下就比好多黃friend 攻擊,又要我删貼,我就知佢地講既自由係吹水

伯爵府

美心伍小姐講嘢唔啱黄屍咀型,其家族店鋪已被暴力式報復,項生醒覺黃屍的虛假民主確實可喜可賀

子爵府

Josephmon 發表於 20-6-17 12:41
我同佢一樣,以前都係和理非,睇唔過眼暴力,Fb 評論下就比好多黃friend 攻擊,又要我删貼,我就知佢地講 ...

恭喜你清醒過來,我雖然不支持佢哋,但明白各有立場,會專重佢哋和平遊行,但用上暴民,攬炒,我就絕對不認同

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

清醒就好了

珍珠宮

佢鬧過南美BNO白活女,話佢自私自己走去旅行又話政府吾理佢吾派包機,跟住同黃屍互罵

男爵府

BK Milk勳章

kamkong 發表於 20-6-16 21:55
我覺得佢被黃人打壓,終於睇真黃人的所作所為

針拮到自己才知道痛。不過仍然歡迎社會多一個醒覺的人。

男爵府

Josephmon 發表於 20-6-17 12:41
我同佢一樣,以前都係和理非,睇唔過眼暴力,Fb 評論下就比好多黃friend 攻擊,又要我删貼,我就知佢地講 ...

如果你真係完全清醒過來,
你就會睇到佢哋除咗表面上嘅粗口爛舌,
其實內心由心底裡,都係透徹的爛掉了!

對住私刑,佢哋會吶喊助威、助紂為虐!
對住長者,稱呼佢哋為廢老!
對住師長,佢哋目無尊卑,當佢哋係狗!
對住小童,自小就灌輸仇恨、偏頗訊息!
對住警察,更加目無法紀,挑戰法規!
對住異己,起底、圍攻、私刑、欺凌、侮辱、譏諷、杯葛樣樣出齊!

只要唔順超,同歪思對立,就係原罪!

jolps    發表於 20-6-28 12:21

子爵府

KLDC 發表於 20-6-20 05:27

同意,仲話香港未來都是班年青人話事,現在就由得他們爭取,但如果香港將來真畀呢班無惡不作的人話事,咁就可悲

大宅

KLDC 發表於 20-6-20 05:27

因為我住台灣,對件事更了解清楚,台灣係無乜對黑暴負面新聞,只有好少量媒體會報下黑暴惡行,全民都相信係和平示威者比警察打,然後全部人都投蔡英文。我無諗過政治可以咁黑暗,我一定會企番係自己人(中國)邊 果邊

男爵府

Josephmon 發表於 20-6-20 09:01
因為我住台灣,對件事更了解清楚,台灣係無乜對黑暴負面新聞,只有好少量媒體會報下黑暴惡行,全民都相信 ...

你原本係和理非,但好彩你見識到佢哋暴亂嘅一面!

不過我想請問,你主要係反暴力,
咁你對於逃犯條例、國安法,而家有咩睇法?

另外,關於台灣人支持蔡英文+香港暴民,
真係令人驚嘆
喺 fb 見到佢哋話香港死了好多孩子

大宅

KLDC 發表於 20-6-20 09:44
你原本係和理非,但好彩你見識到佢哋暴亂嘅一面!

不過我想請問,你主要係反暴力,

我比較反對地產霸權同管商勾結;香港特區政府多年管理不善。當然舊年逃犯條例時我未醒覺係反對,但今年國安法我非常支持,香港要清瘀血,唔係大家都生活唔到

珍珠宮

Josephmon 發表於 20-6-20 09:59
我比較反對地產霸權同管商勾結;香港特區政府多年管理不善。當然舊年逃犯條例時我未醒覺係反對,但今年國 ...
恭喜你!可以醒覺過來。我以前係政治白痴,但係我做人都有底線,同作為一個人嘅基本道德同人性。呢次暴亂事件,初期我係以道德同人性去判斷,佢地遊行,爭取,表達不滿,我明,但係對象吾係普通市民及商店或銀行,亦吾係用暴力手法去爭取。
後期上得 bk多,終於明白係一班有心人,並不是真心爭取民主,目的係要搞亂香港。而且佢地係早有預謀咁先打擊對佢地最最有障礙警隊,繼而對反對市民滅聲。
所以從始以後,我贊成香港人要被監控,係香港人自己攞黎。

Campenella    發表於 20-6-22 15:44

大宅

loved 發表於 20-6-20 11:51
恭喜你!可以醒覺過來。我以前係政治白痴,但係我做人都有底線,同作為一個人嘅基本道德同人性。呢次暴亂事 ...

其實我覺得好似發左二十年惡夢初醒,搞足20幾年都係想對付中國,因為中國唔聽美國佬支笛,又發展得咁好,所以日日都被人攻擊,抹黑幾十次。

自己國家經常被侮辱,非常心痛,所以我決定番香港、大陸工作;為國家出點綿力,小孩送去大陸讀書,唔住台灣啦

珍珠宮

Josephmon 發表於 20-6-20 12:13
其實我覺得好似發左二十年惡夢初醒,搞足20幾年都係想對付中國,因為中國唔聽美國佬支笛,又發展得咁好, ...
祝你回歸後生活愉快安康
其實反自己國家嘅人真係愚不可及,試問一下自己國家俾人踩似到地底泥,自己去到其他國家時,當地人會睇得起呢個國家人民咩?帶個口罩都俾人打

大宅

loved 發表於 20-6-20 12:46
祝你回歸後生活愉快安康
其實反自己國家嘅人真係愚不可及,試問一下自己國家俾人踩似到地 ...

多謝你呀,都希望香港會平靜落黎,大家都搵到食唔使閉倪

首頁

尾頁

跳至