6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

依排轉咗褲仔比囝囝,但唔知係咪天氣太熱又焗,佢patpat位出咗一點點嘅尿布疹。我依排換片都有搽cream先,但都仲係出疹。我上網睇過人話唔透氣都有機會焗到咁,見人話用h牌會好d,有jm用緊可分享嗎?

大宅

2020勳章

回覆樓主:

Mustela patpat高我試過好好

複式洋房

而家夏天咁熱,好容易就出汗,所以jm除咗換片搽cream之外,最好就要換密d片,唔好等佢濕曬先至黎換。

別墅

有用過幾隻brand,而家都係揀左用h牌。主要係因為佢透氣真係幾好,又好軟熟,用左佢咁耐都冇點再出過,jm可以買包試試。

男爵府

candywong0831 發表於 20-6-17 17:41
依排轉咗褲仔比囝囝,但唔知係咪天氣太熱又焗,佢patpat位出咗一點點嘅尿布疹。我依排換片都有搽cream先, ...

我朋友來幫手凑B一日之後,片都唔換就起哂尿布疹,搽咗成個月pat膏試過幾隻都唔好,仲越嚟越多,個咕咕位好嚴重,一除片佢就申手扯,應該好痕,我試咗fb買既不癢膏套裝,搽咗幾日,一日多多次,大肶邊摺位甩皮位好返,袋袋位都好返,頸位手臂位熱痱都好返,係咕咕位好咗啲,但係仲㾗,最後搽咗之前E生開既類固純薄D小小搽咗2次明顯得,之後搽返不癢膏幾日就好返,我而家都冇停止過唔搽呢D高危位,幾潤好好用,你試吓

複式洋房

maymaysheep 發表於 20-6-18 09:33
Mustela patpat高我試過好好

係啊?其實我patpat膏都有買過黎用,換片都有搽,但就係唔知點解都仲會係咁

複式洋房

alvwon 發表於 20-6-18 12:32
而家夏天咁熱,好容易就出汗,所以jm除咗換片搽cream之外,最好就要換密d片,唔好等佢濕曬先至黎換。 ...

佢好容易出汗,大汗b黎,所以我而家都2個鐘多d就換

複式洋房

FLmorning 發表於 20-6-19 12:09
有用過幾隻brand,而家都係揀左用h牌。主要係因為佢透氣真係幾好,又好軟熟,用左佢咁耐都冇點再出過,jm可 ...

呢個我都有聽講過,諗住買包試下先,都唔想佢成日咁出疹法,見到佢紅patpat都有d心痛.

複式洋房

sickbanana 發表於 20-6-19 16:15
我朋友來幫手凑B一日之後,片都唔換就起哂尿布疹,搽咗成個月pat膏試過幾隻都唔好,仲越嚟越多,個咕咕位 ...

唔係掛,你朋友片都唔換咁都得嘅

複式洋房

FLmorning 發表於 20-6-19 12:09
有用過幾隻brand,而家都係揀左用h牌。主要係因為佢透氣真係幾好,又好軟熟,用左佢咁耐都冇點再出過,jm可 ...

我個肥b仔都係用呢隻,我覺得佢薄得黎都吸得,bb成日郁轉身啊都冇漏嘅問題。

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
candywong0831 發表於 20-6-22 13:07
佢好容易出汗,大汗b黎,所以我而家都2個鐘多d就換

咁一係就轉片片再睇下情況點,同埋記得清楚完要抹乾先好包片

複式洋房

candywong0831 發表於 20-6-22 13:05
係啊?其實我patpat膏都有買過黎用,換片都有搽,但就係唔知點解都仲會係咁
...

搽得夠唔夠厚?好似要搽厚身少少先有用

複式洋房

candywong0831 發表於 20-6-22 13:10
唔係掛,你朋友片都唔換咁都得嘅

片就真係要換,我地自己出完焗住都唔舒服啦

複式洋房

timsy 發表於 20-6-23 12:15
我個肥b仔都係用呢隻,我覺得佢薄得黎都吸得,bb成日郁轉身啊都冇漏嘅問題。
...

我個個成日郁黎郁去都ok,仲有時會周圍爬

複式洋房

alvwon 發表於 20-6-30 12:38
咁一係就轉片片再睇下情況點,同埋記得清楚完要抹乾先好包片

咁呢個會啦,我都驚出疹,搞到bb唔舒服

複式洋房

alvwon 發表於 20-6-30 12:48
片就真係要換,我地自己出完焗住都唔舒服啦

之前冬天都好d,但係夏天就真係唔得,真係要換到好密

別墅

我覺得要試下先知

別墅

sickbanana 發表於 20-6-19 16:15
我朋友來幫手凑B一日之後,片都唔換就起哂尿布疹,搽咗成個月pat膏試過幾隻都唔好,仲越嚟越多,個咕咕位 ...

唔換片唔得喎...我見過有d係嚴重到會甩皮...

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊