想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

我知道ivf唔一定一次搞掂,香港真係好貴,留意到台灣真係平好多,不過我見呢度好多人講台灣平一半,究竟平一半定三份一價錢?

別墅

carmen513 發表於 20-6-17 20:31
我知道ivf唔一定一次搞掂,香港真係好貴,留意到台灣真係平好多,不過我見呢度好多人講台灣平一半,究竟平 ...

只講療程係平1/3,成個療程5萬到.....但仲有機票酒店食依啲就額外,同視乎你留幾多日呀,有無平機票咁...

別墅

同埋間間做既流程同check既野都唔一樣,冇可能話一定平一半/平三份一啦

伯爵府

2020勳章

Lulu8000 發表於 20-6-17 20:48
只講療程係平1/3,成個療程5萬到.....但仲有機票酒店食依啲就額外,同視乎你留幾多日呀,有無平機票咁...
...

睇邊間,我初步問過送子鳥要9萬港紙喎邊會係香港1/3...

洋房

咁樣比較冇乜意思,香港都每間醫院唔同,台灣亦都係間間都唔同,你去台北會貴d,台中台南物價低,當然會平d

複式洋房

mingliuma 發表於 20-6-18 19:47
咁樣比較冇乜意思,香港都每間醫院唔同,台灣亦都係間間都唔同,你去台北會貴d,台中台南物價低,當然會平d ...

所以格價好重要,最簡單唔同醫院嘅住宿費都唔同

別墅

白羊花花 發表於 20-6-18 17:47
睇邊間,我初步問過送子鳥要9萬港紙喎邊會係香港1/3...

台中李茂盛,你可以自己上網找他們問診。我自己就係俾咁多,做左兩次,最後得左,仔仔剛出世。

洋房

Fiona90 發表於 20-6-19 20:55
所以格價好重要,最簡單唔同醫院嘅住宿費都唔同

我有個jm 去咗台中茂盛醫院做ivf ,平過香港差唔多一半

洋房

Lulu8000 發表於 20-6-22 19:01
台中李茂盛,你可以自己上網找他們問診。我自己就係俾咁多,做左兩次,最後得左,仔仔剛出世。
...

我個jm就係去呢間,聽佢講幾ok

複式洋房

回覆 mingliuma 的帖子

我有咨詢過佢地
佢地要求留係當地既時間好長
明明可以即日來回/2日1夜
但會要求你留幾日 每次都多幾日
其實係咪必須呢??

複式洋房

mingliuma 發表於 20-6-22 20:20
我有個jm 去咗台中茂盛醫院做ivf ,平過香港差唔多一半

茂盛醫院我都知道,台中最出名都係呢間,而且聽講成功率都幾高,好多香港人去完茂盛醫院喺度分享返

洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
hiuyanc 發表於 20-6-24 16:19
回覆 mingliuma 的帖子

我有咨詢過佢地

我問過我jm,佢話佢當時第一次都係留3日,因為唔想趕頭趕尾之餘,話茂盛個度有好多獨家檢查技術,搵到問題所在先可以對症下藥提高ivf成功既機會,所以都留係度耐d做埋佢地d檢查先,而且佢想一條龍茂盛做哂,佢話咁樣最好,因為又台灣做檢查又香港做,數據會有誤差,影響ivf效果

我覺得如果你真係擔心,可以再問清楚茂盛佢地

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
Lulu8000 發表於 20-6-22 19:01
...

你搵茂盛邊位醫生?
尋日先睇到呢篇

洋房

發表於 前天 17:40 |顯示全部帖子
carmen513 發表於 20-6-17 20:31
我知道ivf唔一定一次搞掂,香港真係好貴,留意到台灣真係平好多,不過我見呢度好多人講台灣平一半,究竟平 ...

jm我都係台灣做試管,價錢大約平香港差唔多5成

洋房

發表於 前天 17:59 |顯示全部帖子
Lisa0612 發表於 20-6-30 18:13
你搵茂盛邊位醫生?
尋日先睇到呢篇

睇到你呢篇野,我想分享下,因為我都係台灣茂盛醫院做,而且成功搞掂,我唔係院長同我做,同我做既係李俊逸醫生,佢好NICE之餘不失專業,院長可能個人比較有個性,但事實係的確幫左一堆人成功懷孕,我當初亦都係見有好多人分享呢間我先過去台中做

其實佢有好幾個醫生都唔錯,純粹睇個人選擇

洋房

發表於 前天 18:02 |顯示全部帖子
mingliuma 發表於 20-6-18 19:47
咁樣比較冇乜意思,香港都每間醫院唔同,台灣亦都係間間都唔同,你去台北會貴d,台中台南物價低,當然會平d ...

是,台北較貴的確

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊