時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

timandy 發表於 20-6-18 13:35
我有加左好多警察的微博
好多時都會直接同佢地講加油的

子爵府

janice_cat 發表於 20-6-18 13:13
微博好多有料既人, 而且好多好多入面既人都好友善! 另外, 好多教煮嘢食既博主都有料過香港D所謂紅Bloggers! ...

我開唔到a/c,驗証碼入極都話錯,好奇怪

子爵府

回覆 ching師奶 的帖子

我7, 8年前開, 玩咗好短時間就放低咗, 差D唔記得開過, 都忘記了當年點開
但平時上微博, 好似用手機好過用電腦, 係電腦上微博總係覺得同係手機睇嘅有些少分別

男爵府

開心吸收勳章

我一般在微博才敢放自己私人相。FB由於有時候睇黃人唔過眼我就會回應左一下,點知俾人起底,翻埋我D相同我D朋友出來,然後我就馬上清空FB上私人相同刪除所有朋友,自此後就唔再怕那些人起底了,變得更加敢言。。哈哈

子爵府

Josephmon 發表於 20-6-18 13:49
我之前為左睇新聞開左個微搏,微搏d新聞好國際化,中國已經好開放;D新聞已經多過香港好多。中國注左兩個 ...

係,我見好多敏感政治話題都有~

子爵府

janice_cat 發表於 20-6-18 15:59

我7, 8年前開, 玩咗好短時間就放低咗, 差D唔記得開過, 都忘記了當年點開

我多數電腦睇,但因為不是會員睇少好多嘢.

子爵府

SUKI20062014 發表於 20-6-18 16:21
我一般在微博才敢放自己私人相。FB由於有時候睇黃人唔過眼我就會回應左一下,點知俾人起底,翻埋我D相同我D ...

所以深黃人係好恐怖,比傳媒政洗晒腦.

水晶宮

SUKI20062014 發表於 20-6-18 11:19
咁正常人都會撐警察的。
大陸正常人相對多一點啦。而且香港警察真的相當型同EQ相當高,尤其是速龍同防暴, ...

香港搞到咁,唔撐警察仲可以靠邊個?難道犯民yc暴徒可以比倒香港安定繁榮咩?!

珍珠宮

正常人唔撐警察吾通撐嗰班曱甴暴徒賣國賊垃圾人渣敗類漢奸走狗過街老鼠精神病患者咩

子爵府

tired 發表於 20-6-18 18:15
正常人唔撐警察吾通撐嗰班曱甴暴徒賣國賊垃圾人渣敗類漢奸走狗過街老鼠精神病患者咩

...

完全正確

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

因為微博無漢奸

子爵府

ching師奶 發表於 20-6-18 13:12
係超級話題
佢地好有心機,將自己心儀嘅呀sir有出現的片段剪輯晒,又幫佢地改名.
有個被佢地叫寶玉sir,好帥 ...

甘真係超級粉絲呀,好有心

珍珠宮

我又來我又來~~我都間中去微博玩的,不過大陸FANS好多字,我都看唔明呀, 所以無哂留言啊, 我其實係至在看阿SIR 的令仔照片咋.............

子爵府

pansy888hk 發表於 20-6-20 20:53
我又來我又來~~我都間中去微博玩的,不過大陸FANS好多字,我都看唔明呀, 所以無哂留言啊, 我其 ...

係,好感動....佢地對香港警察咁熱愛,仲認人好叻
唔明佢地d字,我有時會上網查下點解.

珍珠宮

ching師奶 發表於 20-6-21 13:57
係,好感動....佢地對香港警察咁熱愛,仲認人好叻
唔明佢地d字,我有時會上網查下點解.
...

係啦,佢地好勁~~有幾個阿SIR,只係看眼都知係邊個~~

男爵府

SUKI20062014 發表於 20-6-18 11:19
咁正常人都會撐警察的。
大陸正常人相對多一點啦。而且香港警察真的相當型同EQ相當高,尤其是速龍同防暴, ...

香港真係欠警察好多

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

bhamcy 發表於 20-6-18 12:24
小學定中學?

我的是初中,-堆同學有黃有藍,亦有警察孩子, 好彩大家都仲可以一齊玩, 可能佢哋唔係屬 ...

可以一齊玩都好好。
某一個YC同事話教自己仔同佢警二代同學講“恥與為伍“……我話唔關下一代事喎。佢話無辦法,鬼叫你老豆係做警察。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

20162016 發表於 20-6-18 18:12
香港搞到咁,唔撐警察仲可以靠邊個?難道犯民yc暴徒可以比倒香港安定繁榮咩?!
...

完全同意

男爵府

Onlok 發表於 20-6-22 06:52
可以一齊玩都好好。
某一個YC同事話教自己仔同佢警二代同學講“恥與為伍“……我話唔關下一代事喎。佢話無 ...

你個YC同事真係好有問題

複式洋房

真的很難理解為何傳媒報導出來的東西就要100%相信. 如今, 凡事除非是現場親眼所見和親耳所聽的之外, 都不能盡信.

首頁

尾頁

跳至