懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

cycyA 發表於 20-7-10 01:17
佢話我BB無事,點知有羅⋯

你做T21? Bb係咩事?

洋房

回覆 eemummum 的帖子

大牌子丫,我仲因為信佢所以先畀貴D⋯

洋房

回覆 Itshk1 的帖子

罕見病,但佢話CHECK到架

洋房

回覆 hongkwan 的帖子

一次就出左

大宅

cycyA 發表於 20-7-10 01:04
回覆 Ohohmybaby 的帖子

係丫⋯勁灰,都唔知做來做乜。都唔知係我咁唔好彩定係唔止我一個 ...

請問你喺邊一間做?

大宅

cycyA 發表於 20-7-10 23:37
回覆 eemummum 的帖子

大牌子丫,我仲因為信佢所以先畀貴D⋯

Take care 媽媽加油

複式洋房

nss711 發表於 20-6-18 12:50
請問有jm 試過T21 出唔到報告?
診所話唔係DNA濃度不足,
係有干擾(估因為我有畸胎瘤?)

我剛剛都出唔到報告,有免疫問題、也有打薄血針,醫生叫我停針一星期再驗。你係咪因為免疫問題出唔到?係咩問題參考吓?

大宅

回覆 Goldenkiwi88 的帖子

我本身3日1針薄血針, 有食必賴同ASPIRIN。第2次驗之前, 停左3晚無打 (星期5早上抽, 上一次打係星期1晚)
你最好問下究竟係有干擾定係DNA濃度唔夠

別墅

nss711 發表於 20-6-18 12:50
請問有jm 試過T21 出唔到報告?
診所話唔係DNA濃度不足,
係有干擾(估因為我有畸胎瘤?)

我係t21 驗左兩次 panorama 又驗2次 都驗唔到 一直都係話我濃度唔夠 由12w 做到22w ,而家我都就32w 可能係天注定 順其自然(emoji)(emoji)

複式洋房

nss711 發表於 20-7-14 16:22
回覆 Goldenkiwi88 的帖子

我本身3日1針薄血針, 有食必賴同ASPIRIN。第2次驗之前, 停左3晚無打 (星期5早上 ...

個report 過有干擾 (due to interference of sequencing signal). 我濃度都有9點幾。診所話通常因為肝素咋喎⋯⋯希望第二次抽到.....

大宅

回覆 Rainyu0412 的帖子

嘩..你個心都好堅強。果時我都擔心出唔到要轉P牌, 然後返公立抽羊水+照結構輔助...

大宅

請問panorama 係乜嘢?只知T21 同Nifty

男爵府

Bunnygirl 發表於 20-7-14 18:03
請問panorama 係乜嘢?只知T21 同Nifty

都是 NIPT,美國嘢

複式洋房

我又係話血有干擾出唔到報告,要隔2星期再抽過血驗,尋日去咗抽第2次,下星期有結果!但我已經打定又出唔到報告嘅準備,如果血濃度唔夠,等耐啲驗,濃度係會增加,但血干擾問題,我覺得就算早抽定遲抽,結果應該一樣!所以都計劃定出唔到報告就轉去做Panorama,不過咁樣轉嚟轉去,真係嘥咗好多時間,等待結果呢段日子真係好煎熬囉

大宅

回覆 gigiwmc 的帖子

我隔左近3周再抽, DNA濃度反而低左...但出到結果, 我都唔知點解

大宅

gigiwmc 發表於 20-7-15 11:36
我又係話血有干擾出唔到報告,要隔2星期再抽過血驗,尋日去咗抽第2次,下星期有結果!但我已經打定又出唔到 ...

因我上胎都有問題, 呢胎去做唐氏時咁岩知道出唔到T21, 不過OSCAR 係低風險。姑娘話真係第2次都出唔到, 16周後可考慮抽羊水。但普通情況唔知醫院肯唔肯幫你抽羊水

複式洋房

nss711 發表於 20-7-15 13:13
因我上胎都有問題, 呢胎去做唐氏時咁岩知道出唔到T21, 不過OSCAR 係低風險。姑娘話真係第2次都出唔到, 16 ...

我都煩緊假如最後連Panorama都話出唔到報告,我應該點做好,唔去到最後,真心唔想抽羊水囉

複式洋房

回覆 nss711 的帖子

遲啲驗反而低咗,但又出到報告?好難理解喎...咁你有冇問過醫生點解會咁樣?

大宅

回覆 gigiwmc 的帖子

無呀, 因為我懶仲未返去拎報告...

複式洋房

回覆 nss711 的帖子

其實都真係聽過好多case話T21出唔到報告...

首頁

尾頁

跳至