心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

從小到大一直都努力,一直以為努力會得到相對應的回報,

努力愛自己的男朋友,可惜現實的世界卻與金錢掛勾,原來一個窮人是不會得到愛情;

努力工作,卻不如懂得玩手段的人來得成功。

一個人面對人生中的苦困,
午夜夢迴時一個人躲在被窩中獨自流淚到天明,
才明瞭真正的人生。。。

伯爵府

BK Milk勳章

那只不過是個不值得你愛的人,等你有天結婚時,會感激他當年不娶之恩

複式洋房

appledai 發表於 20-6-19 15:34
那只不過是個不值得你愛的人,等你有天結婚時,會感激他當年不娶之恩

明白呢個道理,只是唔明點解自己一直努力,都遇唔到合適嘅人,其他人就可以輕易得到

伯爵府

BK Milk勳章

happywong12345 發表於 20-6-22 20:17
明白呢個道理,只是唔明點解自己一直努力,都遇唔到合適嘅人,其他人就可以輕易得到
...

要比比不完,大把女一輩子找不到,我屋企都有,疊埋心水搵興趣,朋友。和最愛結婚多年後都一樣吵大獲。同99,男家鬧交,生了小朋友想離婚都難,人生的命運自有安排,不到最後一刻都不知什麼是最好。當自己緣分還未到。

複式洋房

appledai 發表於 20-6-22 21:27
要比比不完,大把女一輩子找不到,我屋企都有,疊埋心水搵興趣,朋友。和最愛結婚多年後都一樣吵大獲。同9 ...

好感謝您(emoji)(emoji)‍♀️ 你講得的確啱,我會盡量加油

禁止訪問

瑪瑙宮

除左睇開 d 都無咩建議, 人生不如意十常八九.

複式洋房

happywong12345 發表於 20-6-22 20:17
...

你睇我好,我睇你好,各有前因莫羨人
有句說話好老土,但諗落又幾啱,佢點對你,同你點對佢係有關係。
如果每件事以對方行先就會變成一種依賴,唔係每個人都接受到。
做自己,唔好因為愛一個人而迷失左自己

珍珠宮

睇開D啦...

禁止訪問

男爵府

無愛情係好狐獨 , 我己習慢做乜都一個人
但我始終覺得有對應回報

子爵府

回覆樓主:

人生不易,所以最好不要生下一代,讓他們痛苦。太多媽媽將自己的不開心和失敗,卸落在下一代的身上。好媽媽很少很少。

珍珠宮

happywong12345 發表於 20-6-18 21:36
從小到大一直都努力,一直以為努力會得到相對應的回報,

努力愛自己的男朋友,可惜現實的世界卻與金錢掛勾 ...
講得好,玩手段係好緊要的,你一點5 GET到你就輸哂...睇開D...

珍珠宮

不過人生如遊戲,你要提自己對任何多愛的都不要太認真,認真便輸了...
人生苦短,快去玩下吧....

首頁

尾頁

跳至