婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

話說我奶奶有兩個仔,結左婚之後我6299狂催我地生b, 但畢竟bb不是想要就有,所以結左婚6-7年都未有小朋友;相反,佢細仔結左婚冇耐就有bb, 仲要係男孫,6299開始竉佢地,而細仔個老婆成日擺出好hiu張既表情 係到串我地仲未有bb ,又係度炫耀佢果件男b, 話可以分多d身家喎!cheap到呢!每次食飯都剩係見到佢地好開心係度湊孫,當地冇到,久而久之我同我老公都吾出席飯局。而且我真心吾想見到細仔個老婆 因為非常虛偽同擦鞋,而且我都同6299表示吾想再見到佢!當然啦,係我6299眼中佢係乖新抱,好like佢Tim,反而話我諗多左喎!幫住曬佢Tim!

複式洋房

Kathysw202090 發表於 20-6-20 12:41
話說我奶奶有兩個仔,結左婚之後我6299狂催我地生b, 但畢竟bb不是想要就有,所以結左婚6-7年都未有小朋友; ...

就到上年我終於有bb, 吾知系咪因為吾系男仔 我6299好冷淡 由我通知佢地有左到我生果刻 一句說話都冇問候過,奶奶有幫細仔既老婆坐月同湊孫 但就冇幫過我,仲話得閒先睇我個bb, 但每日都係湊緊細仔個小朋友,因為工人姐姐仲未請到,變相我同我老公自己湊b,間吾中我媽會幫手湊,我呀爸呀媽都吾開心 點解我6299可以甘對我地。。

我老公有因為呢件事駡過佢地,但佢地竟然可以保持冷淡,然後話我老公不孝,對父母甘既態度,然後話我教壞佢個仔...明明我由陀b到b出世,佢地一樣野都冇問候過冇幫過,但到頭來仲要屈返我地..

大宅

樓主 點講都係你老爺奶奶偏心偏心唔啱啦!
但你要愛惜自己 愛惜你嘅小家庭。
佢地的愛只係對小bb黎講只係錦上添花,最緊要係你同老公這個核心家庭愛護bb。
其他嘅事情 咪當執大放小算啦!
加油💪

blue瑆    發表於 20-6-21 02:57

大宅

回覆樓主:

其實6299偏心實有的,正如十只手指都有長短,佢地要偏邊個,你真係控制唔到,自己小朋友,做父母自己愛錫,若然見到妯娌唔開心,那以後盡量少接觸,煩事總有方法解決的

水晶宮

回覆樓主:

老人家偏心男孫好常見
我個係女。我奶奶偏心佢個女個仔,連我老公同鄰居都係咁講,但我唔覺... 可能我太無所謂,唔寵我個女仲好。

洋房

Kathysw202090 發表於 20-6-20 12:41
話說我奶奶有兩個仔,結左婚之後我6299狂催我地生b, 但畢竟bb不是想要就有,所以結左婚6-7年都未有小朋友; ...

唔好理佢地,無需要乞求重視~

大宅

回覆樓主:

庸人自擾

大宅

回覆樓主:

如果唔係你老爺奶奶有過億嘅身家
其實你的生活是九成新抱期望的美满生活。

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

ps1314 發表於 20-6-20 17:52
...

冇錯。難度你真係好想奶奶幫你坐月同湊孫?really?

大宅

百寶袋 發表於 20-6-20 20:16
真心覺得你6299無咩問題,好多jm都想6299咁對佢哋。
反而覺得你老公好不孝,生仔係你兩公婆嘅事,要關心要 ...

樓主6299偏心係事實喎,樓主都講話生B唔係話生就即有,幾時有講唔肯生呢,仲要數到樓主老公不孝呢

禁止訪問

大宅

要還架!唔幫重好啦!

複式洋房

ps1314 發表於 20-6-20 17:52
...

換個角度諗你又講得岩既

複式洋房

百寶袋 發表於 20-6-20 23:05
呢度大把jm都想,佢哋嘅6299咁樣對佢哋,唔好話係樓主小氣,眼紅眼自己侄仔。你都識講樓主唔係結婚即刻有 ...

因為我本身好重家庭觀念, 我同老公一向好孝順 當佢家人系我自己家人看待, 一開始佢地都對我地好好,我6299本身最錫都係我老公;但自從我老公細佬個老婆生左就慢慢變曬 只係感歎點解人變得咁快

複式洋房

little_angels 發表於 20-6-21 00:24
要還架!唔幫重好啦!

係既..只能咁樣諗自己會開心d

複式洋房

honeybid2 發表於 20-6-20 20:51
冇錯。難度你真係好想奶奶幫你坐月同湊孫?really?

只係一向我都當佢地系自己家人看待,但人地可能好似當我地朋友only

大宅

我覺得未必關有冇B事,叔仔老婆肯同99相處,咁唔通錫個黑口黑面嘅咩
另外99要揍B,都未必得閒去關心你,更何況明知你唔鍾意佢

珍珠宮

樓主, 付出左咁野, 吾好期望有回報, 睇開D啦!6299吾理你地未仲好, 將來佢哋老同死果part, 未叫細佬同弟婦負責囉!

子爵府

點解要為一啲唔關自己事嘅人以後唔開心!
只要自己家庭美滿幸福就可以

首頁

尾頁

跳至