自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

回覆樓主:

個女咁細,一般都會判俾媽媽的,不用怕

禁止訪問

珊瑚宮

唉!
藝兩藝又會痴番埋
有埋小朋友更甩吾到身

玩具萬歲!

珍珠宮

畀面勳章

Diosmio 發表於 20-6-22 12:29
醒目 三個月肯定俾媽媽

咁如果判比媽媽都好D
好驚連BB都打埋

大宅

報警,驗傷同搵社工。
唔好話打,佢出手掂到你而你唔同意都已經係襲擊嘅一種啦,無論有無傷㾗。

如果佢有言語上恐嚇過你都要同警察社工講,担心bb,快啲做去保護自己同小朋友。

子爵府

郁手都可以原諒,唔係啩!仲要生埋小朋友

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

個B得3個月仲要系女,個官一定判比你,除非你有吸毒或精神病,離開啦,打得一次一定有無限次。

侯爵府

星巴 應該臉都會留痕。
扮落街買嘢,帶B返娘家。然後自己去警署報案,要求驗傷。同警察講被星完見暈。

大宅

回覆樓主:

屋企人已接我返了娘家,先生媽媽打嚟求b女份上,唔好離婚,搬返去,知個仔衰咁咁咁,佢媽媽好好人,我都傷害咗佢,同好對個女唔住,大肚前已有問題,生個女做賭注行錯棋,我好錯
如果我而家報警(無傷痕),係想買個保障將來若離婚係要返個女,警察可否唔搵佢?我唔係想佢死,佢係政府工,唔想影響佢鐵飯碗

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yelling3 發表於 20-6-22 11:03
只係星,無傷痕,可以報警嗎?
早幾年有試過打到入院,但當時原諒了,講大話話自己仆親,但當年有鄰居幫我 ...
打到入醫院!!! 你講到咁輕鬆好似冇野咁既!!

不停撞你個頭去鐵閘度, 鄰居都頂唔順報警... 你可以唔比你出聲就算...
JM 你唔保護自己, 冇人幫到你呀

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

算到極, 報警。 最賤男人打女人。

公爵府

牛年勳章

算! 接受唔到男人打女人 快d番娘家住幾日先

大宅

smiletigger 發表於 20-6-22 11:18
執齊証件(自己同女的),同隨身用品,幾件衫褲,即刻去芷若園搵社工同暫住,話畀佢聽你被老公打同想離婚, ...

謝謝妳,請問我係搵芷若園,同時報警,還是只做一樣後會有人跟進?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yelling3 發表於 20-6-22 13:09
屋企人已接我返了娘家,先生媽媽打嚟求b女份上,唔好離婚,搬返去,知個仔衰咁咁咁,佢媽媽好好人,我都傷 ...

佢有燥狂症, 叫佢睇醫生啦
叫都唔返啦, 痴線咩! 想比佢打死呀!
睇BB 份上唔好離婚?! 咁你99有冇睇BB 份上叫佢個仔唔好發癲呀?

珍珠宮

開心吸收勳章

selinako^^ 發表於 20-6-22 13:13
佢有燥狂症, 叫佢睇醫生啦
叫都唔返啦, 痴線咩! 想比佢打死呀!
睇BB 份上唔好離婚?! 咁你99有冇睇BB 份上 ...

Well said. 為呀b 著想應該要離婚

selinako^^    發表於 20-6-22 13:25

男爵府

絕對係~

水晶宮

yelling3 發表於 20-6-22 11:03
只係星,無傷痕,可以報警嗎?
早幾年有試過打到入院,但當時原諒了,講大話話自己仆親,但當年有鄰居幫我 ...

打上癮呀?!快啲報警啦,你老老實實講比警察聽

侯爵府

yelling3 發表於 20-6-22 13:12
謝謝妳,請問我係搵芷若園,同時報警,還是只做一樣後會有人跟進?

芷若園係社工跟,不過如你已返娘家,有安全居所,可能芷若園唔太理你(不過當然可以去問下)。也可去附近屋企社署家庭服務部,話畀社工聽你被老公家暴,你好驚唔知点算,理論上佢會有家庭服務部社工跟。
你報警,就係報警,如果你唔想告警方唔會幫你開file,你係決定報先開file,無得備案。如果唔好彩遇到個無耐性警察,會叫你諗清楚先好去。真係報警嘅,CID會查案,真有其事的話應該會起訴。佢地係查案,夠料就起訴,唔夠料就close file, 唔會跟進個家庭

禁止訪問

伯爵府

要走啦

首頁
12345...11

尾頁

跳至