夫婦情感

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

一嚿大番薯 發表於 20-7-3 21:47
有時諗返唔怪得佢早排成日聽某啲歌,而家諗可能當初佢沉左落去人地到時,歌詞好啱吧。我無後悔愛過佢,人 ...

千祈唔好諗自己差

係佢變心,貪新鮮,唔代表你差

男爵府

Ashleymamii 發表於 20-7-3 21:12
其實真係覺得好辛苦,同個囡一齊的時間都好啲,但係單獨對住佢就好似好生疏、無話可說咁,嗰種感覺令我覺 ...

咁就走啦,唔好諗住呀女咁細個無左爸爸就好慘,根本佢都未識,係你認為佢既感覺唧,你老公始終都係個女既爸爸,佢唔會缺父愛。而且你地咁既關係,你估你個女大大下感唔感受得到?當佢再大d, 佢見到你哋咁,佢又左右做人難,不如趁早分開啦。

大宅

chupachups15 發表於 20-7-4 18:35
千祈唔好諗自己差

係佢變心,貪新鮮,唔代表你差

多謝你鼓勵我。
其實佢連俾我冷靜嘅機會都無,頭先又搵我講安排.... 第一句話其實佢無嬲我,其實我仲應該俾咩反應佢好。我問佢又係語氣差話“即係我搵人傾計,所以無資格嬲“..ai...其實我真係好辛苦,然後就話想見多啲個仔,佢可以留喺屋企直到佢三歲。其實佢一黎又係講安排,一次又一次咁迫我同佢講安排...我後日考試了,完全溫唔到書,情緒再次被牽動..我都夠了。
第一次可以理解佢衝動講離婚,第二次第三次迫我傾安排就唔係衝動了。
我會加油,其實佢直接令我面對。我會令自己成為更好的女人,外在內在我都希望自己可以進步重新出發...希望我可以。

大宅

smile888 發表於 20-7-4 19:16
咁就走啦,唔好諗住呀女咁細個無左爸爸就好慘,根本佢都未識,係你認為佢既感覺唧,你老公始終都係個女既 ...

拖下拖下就4個月,呢4個月冇停上懷疑過佢,少少行為都令我覺得佢個心唔喺我度,遲左返又會諗佢係咪搵個女人。。。身心都好累
我知道佢都一樣,我忍唔住質問佢,佢又一臉無奈話我無中生有,但係我真係好難相信返佢
我忍佢既同時佢又忍我,大家每日嘅溝通只係圍繞個囡,其實大家個心一早有答案,結果都係得一個,只係邊個忍唔住先,我又好唔爭氣地唔夠決絕

大宅

一嚿大番薯 發表於 20-7-4 20:59
多謝你鼓勵我。
其實佢連俾我冷靜嘅機會都無,頭先又搵我講安排.... 第一句話其實佢無嬲我,其實我仲應該 ...

咁其實依家係佢想離婚多d,你要為bb同自己計劃下先同佢傾,唔係佢想點就點,唔好比佢主導之後既事

大宅

Ashleymamii 發表於 20-7-4 22:47
咁其實依家係佢想離婚多d,你要為bb同自己計劃下先同佢傾,唔係佢想點就點,唔好比佢主導之後既事
...

其實由第一下,喺街拉扯佢講離婚,到隔左日佢msg我有解釋然後話其實無左信任都好難行落去,話遲喺傾安排,再到佢搵我媽,搵佢媽,其實都通晒天。再到我主動搵佢傾,佢第一下話我無信任乜都唔洗講,又話之前嘅事過左去唔好再講,傾之後安排。

再到今日,佢搵我入房傾,我以為係好好地,點知第一句話“其實我無嬲你“...佢無諗過我都有情緒,次次開口埋口就係傾安排。我已經好心煩乜都未溫,兩邊父母係咁問...我有一刻都好想真係去死。
講講下又係同我講返安排。其實佢自己都想,本來已經夠傷,佢仲要加多腳怕我唔夠傷心,迫我傾安排。咁我唯有同佢認真傾。

大宅

一嚿大番薯 發表於 20-7-4 23:14
其實由第一下,喺街拉扯佢講離婚,到隔左日佢msg我有解釋然後話其實無左信任都好難行落去,話遲喺傾安排, ...

是但啦,點安排都好啦我已經心力交瘁,無心機再諗再傾,佢鍾意點就點啦。我諗沉默會比較好,再一人一句,其實只會搞壞件事。我只想好黎好去唔好搞得太難睇。
呢刻我考試fail連份工都無,我得返兩日溫,真係好辛苦,仲要湊仔,已經唔夠瞓仲要搞成咁....我都好想死
有一下,好想撞個頭埋牆,因為我唔識再handle咁多嘢...但一諗起個仔,就迫自己要加油。

複式洋房

一嚿大番薯 發表於 20-7-4 23:20
是但啦,點安排都好啦我已經心力交瘁,無心機再諗再傾,佢鍾意點就點啦。我諗沉默會比較好,再一人一句, ...

佢不停搵你傾安排,你咪唔出聲,唔反對唔贊成咁,由佢自己攪囉。你同佢講你攪咗先啦,你要考試又要湊仔,未有時間。佢呢啲動作都係想你在非理智時作出一啲可能對自己不利的意向。

複式洋房

一嚿大番薯 發表於 20-7-4 23:20
是但啦,點安排都好啦我已經心力交瘁,無心機再諗再傾,佢鍾意點就點啦。我諗沉默會比較好,再一人一句, ...

依家佢不停搵你傾安排,佢急你唔急咁囉

大宅

bohtihc 發表於 20-7-4 23:44
佢不停搵你傾安排,你咪唔出聲,唔反對唔贊成咁,由佢自己攪囉。你同佢講你攪咗先啦,你要考試又要湊仔, ...

其實我都已經心力交瘁。心又痛,身又累,仲要湊住個仔。我啲母乳因為呢一整個星期嘅情緒,跌左好多好多,又無心機溫書又無精神睇個仔。行屍走肉咁。我有一日上磅睇,創新底,輕過未生時,應該係話直頭輕過結婚時...
所以其實我根本都唔想傾,佢叫我入房我仲以為佢係咪真心想同我再傾下,點知我又一次錯左,所以其實我唔再傾喇,好攰,佢想點就係點啦,佢俾我同個仔繼續住喺新屋我已經好安慰...都無乜寄了...
只想時間快啲過

大宅

一嚿大番薯 發表於 20-7-5 00:29
其實我都已經心力交瘁。心又痛,身又累,仲要湊住個仔。我啲母乳因為呢一整個星期嘅情緒,跌左好多好多, ...

咁就唔好理佢,依家最重要係你考試同個仔
其他既野慢慢黎,我都餵過母乳,我明白果種心種,食返多d野先,你同bb身體先最重要
佢咁急都係想快啲分開回復單身姐,你就由佢一個人慢慢急,佢完你完全冇諗過你感受

別墅

Ashleymamii 發表於 20-6-22 21:03
我同老公拍拖初期佢就去左我爸公司做,佢一直都聽晒我話,d錢比晒我,但係佢同我屋企人就相處得唔太好,我 ...

呢個故事教識我地買隻聽話既公仔返屋企,呢種行為只係鍾意,不是愛. 對得耐就會悶,成為屋企一件裝飾品。

大宅

Ashleymamii 發表於 20-7-5 00:56
咁就唔好理佢,依家最重要係你考試同個仔
其他既野慢慢黎,我都餵過母乳,我明白果種心種,食返多d野先, ...

要你反過黎安慰返我轉頭,好多謝你呀。
我仔夜晚瞓得麻麻,係咁扭醒,佢喊我又喊.... 第一次咁感受到咩係心力交瘁...
唔係為左個仔,我應該死左十次。曾經老公同佢係我嘅全部,喺我心入面兩個最重要嘅人。而家,為左個仔,幾難都要撐住,只希望考好個試。

複式洋房

Ashleymamii 發表於 20-7-4 22:43
拖下拖下就4個月,呢4個月冇停上懷疑過佢,少少行為都令我覺得佢個心唔喺我度,遲左返又會諗佢係咪搵個女 ...

我想講我身同感受,究竟可以點先過到。。。好辛苦

伯爵府

Ashleymamii 發表於 20-6-23 11:23
基本上日日都會諗佢會唔會搵個女人
我一諗返之前check佢電話紀錄
只要佢一有時間就會打電話比個女人

佢可能當初同你一齊都係貪你屋企有錢,唔係真係甘鐘意你,依家遇到佢真係鐘意,有想兩樣都有

伯爵府

crystal5142000 發表於 20-7-3 09:08
個女咁細佢已經玩女人,你同佢又一早無晒感情。
你宜家又成日唔開心,佢唔離婚可能就係因為份工。
你唔好以 ...

Agree. 離開佢令佢失業無野做,之前俾過既錢唔俾返佢,再唔俾佢見個女,由得佢攬住個女人過世,反正自己太子女,大把條件,咪玩住小鮮肉先囉!

大宅

回覆 freemanyay 的帖子

安慰人好容易,但當主角係自己,就算明知結果都舉步難行。。。。。

大宅

回覆 Pinky28 的帖子

佢d錢大部份都係晒我度,其實係自己心軟,一次又一次比機會佢

複式洋房

離婚啦,又唔係要靠佢,有d女人無經濟能力先硬食

複式洋房

Ashleymamii 發表於 20-7-6 16:16
回覆 Pinky28 的帖子

佢d錢大部份都係晒我度,其實係自己心軟,一次又一次比機會佢

有感情架嘛,心軟真係好正常

首頁
45678...9