夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

洋房

離婚,唔一定係對小朋友唔好的,都無感情了,再勉強,你地都會好辛苦

大宅

回覆 FanFan520 的帖子

由2月到而家
我既不安感都冇離開過
我都唔知可以點做了

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

大宅

回覆 MelodyNG_FB 的帖子

真係覺得好辛苦
連佢收工摌車返黎遲左我都會諗佢係唔係去左搵個女人
成日諗有咩方法check到佢
身心都好累

大宅

回覆 opclk99 的帖子

無論佢點做
我都覺得佢做所有野好假
對我對個囡都係

水晶宮

回覆樓主:

離婚

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

大宅

回覆 Fion710 的帖子

好似越留一個男人越衰
如果佢愛我就唔會有第二個
而家好似令佢更加唔珍惜自己同埋無埋尊嚴

複式洋房

回覆 Ashleymamii 的帖子

PM左你 你睇睇丫

男爵府

Ashleymamii 發表於 20-6-22 21:17
因為bb係我媽咪湊
我只係同老公兩個人住
我放工返去做家務

個囡唔會冇左爸爸,係你冇左個老公。
同埋橫掂個囡都根本唔係同你地住,分開左個分別喺邊?我睇唔到個囡而家有幾黐爸爸。
如果個囡大啲佢要盡爸爸既責任就算離婚一樣可以多啲見面及親子活動。佢要唔盡爸爸既責任你夾硬留住佢既軀殼都冇用。

大宅

honeybid2 發表於 20-6-23 18:03
個囡唔會冇左爸爸,係你冇左個老公。
同埋橫掂個囡都根本唔係同你地住,分開左個分別喺邊?我睇唔到個囡而 ...

有時返到去大家無言以對既感覺
真係寧願分開好過
或者係我自己唔想單親
好矛盾

洋房

你響你地關系最惡劣嘅時候去否定佢之前做嘅所有野係唔理想嘅。你如果係冇小朋友我會覺得你隨心做就可以,只要你接受結果就可以。但有小朋友就要唸清唸楚,我地作為父母就有義務俾個安穏嘅家俾佢,你C6唔識唸去搞婚外情,你如果衝動去決定離婚,你咪一樣唔識唸。我唔係叫你原諒佢,係要俾時間你同你老公考慮清楚,究竟咩先係最重要。時間會話你知你應該點做!

洋房

呢段時間,我嘅經驗係,你要清楚認真話佢知你正考慮離婚,要佢認清事情嚴重性。你有情緒有懷疑要明確話俾佢知,你要空間你可以要求佢搬開或者分房,但最緊要係話佢知你做呢d唔係要找佢麻煩,唔係揭佢瘡疤,等件事沉澱後好好同佢傾下大家意向。呢刻冇人話到你知你應該留定係走,我地都唔識你老公更加唔知道佢唸咩,依家你只有專心湊好個b,多休息管理好自己情緒,我知係難但只有甘對你對個b先係最正路嘅做法。

大宅

ctwan 發表於 20-6-23 21:12

呢段時間,我嘅經驗係,你要清楚認真話佢知你正考慮離婚,要佢認清事情嚴重性。 ...

我覺得同佢都未必係大家想要嘅野,只係大家都無講出口,有諗過好多好多方案,連最壞打算都諗埋
都同佢傾過好多次,因為我好清楚自己唔可能再相信佢,我地有心病小朋友遲啲會感受到
好多人話離婚後一樣可以各自做好父母角色,一樣可以好錫自己小朋友,
咁樣反而對小朋友,甚至我同佢都更好

洋房

唔好怪我真率,你仲好緊張佢,先會不停check佢

大宅

MelodyNG_FB 發表於 20-6-23 23:20

唔好怪我真率,你仲好緊張佢,先會不停check佢

因為無左信任喇,可以check嘅野我都忍唔住去check,我同佢7年一直都好平淡
絕對冇諗過佢會出軌,依幾個月真係睇得出佢對我已經變左,之前我幫佢諗左好多籍口,
自欺欺人覺得可以比機會佢,但係一次又一次搵到佢搵返個女人,我仲可以點?
仲可以同佢相處多幾十年?

洋房

你想知道事實係好正常,check佢亦都係理所當然,我都認為你未放得低你個c6,起碼呢刻係,但我感覺你係想揾一d証據去支持自己離開佢先真。你暫時停一停俾自己冷靜下先,俾你揾晒所有野鬧到佢顏面無存係咪又係你想嘅結果呢?其實人大左開始覺得每件事尤其感情樣樣都執著對與錯真係好累,簡單點如果仲愛佢就留唔愛就走,但都係嗰句,冷靜落黎先決定,依刻你情緒起伏仲好大。

大宅

Ashleymamii 發表於 20-6-22 22:05
其實我地係好順理成章拍左一段時間
屋企人覺得我地係時候結婚生bb
我都唔識講

其實真係冇意思的, 你會好辛苦
點解佢咁對你,你無錯的

大宅

回覆 payme 的帖子

我覺得結婚既時候佢好似係為責任,為結婚而結婚
真係好矛盾,放假帶bb出去玩見到老公好開心我就覺得不如再試下
但係心底忘記唔到佢做過既野。。。。。。成日都諗起
如果大家都只係為左個bb,但係冇左感情又可唔可以繼續?

男爵府

Ashleymamii 發表於 20-6-22 21:17
因為bb係我媽咪湊
我只係同老公兩個人住
我放工返去做家務

平時你媽咪湊,你地都係搬開住
仲要咁細個
咁離婚其實對小朋友影響唔會好大
離左佢都係爸爸
都會探視,都要盡返爸爸責任架

首頁
12345...9