自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

原來咁多人今期倍增..我4人家庭,也交1100蚊.

伯爵府

peggyting 發表於 20-6-23 16:05
今期大家嘅水費幾多錢呀?我地一家三口平時200幾,呢期差唔多600,唔知點解咁多?😩 ...

我同老公不嬲每日都沖2次涼
會屋企煮食
隔日洗衫
之前$400左右
今期$620

大宅

4大1B,4個月$280幾,反而電費好勁

珍珠宮

虎到金來勳章

今期大家嘅水費幾多錢呀?我地一家三口平時200幾,呢期差唔多600,唔知點解咁多?😩 ...

我同你情況一樣,一樣係一家三口,生活模式無變,兩公婆返工,呀女唔駛返學,最多係洗多咗手,但無煮多到飯,多數買外買,碗都唔駛洗,我仲以為係用多咗咁多水,上期250左右,今次585,昨日收到單嚇咗一跳。。

公爵府

回覆 peggyting 的帖子

我平時4-500元,今期8xx元
2017年小女兒呈分試將開始,努力、加油,為中一做好準備!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實有無得反映, 我相有家庭唔會突增用量!!!

水晶宮

煮多咗飯、洗多咗嘢

男爵府

SARIDON 發表於 20-6-24 21:01

我同你情況一樣,一樣係一家三口,生活模式無變,兩公婆返 ...

我覺得可能因為疫情,個個好自然地勤洗手,我屋企人個個洗手密左,每日每人洗多幾次,又多左洗衫次數,清潔等等,水費係貴左,我以往帳單$3cx 左右,今次$5xx, 我覺得都正常。

翡翠宮

回覆樓主:

係喎,多咗,2月$87,6月$168,2大1細。

大宅

今期好多都多左錢 兩個人住今期交1300幾 己叫人check

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

3人$3佰幾

大宅

Me too
平時$300
今期$59x
我都嚇親

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

聽媽咪講 水費過左一個額會計雙倍
我今期都貴左 因為每日都倒漂水去渠位 沖水

已刪除用户

珍珠宮

今期八百幾,

一家四口加工人,

通常都係八百幾到一千蚊左右

男爵府

我一家三口(2大1B)$180,同之前差不多,上期2月份就$188

子爵府

今日收到水費單,3人家庭,$7xx,比平日多左8成

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hungng 發表於 20-6-24 23:13
今期八百幾,

一家四口加工人,

工人用水開大水喉,一定貴

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hungng 發表於 20-6-24 23:13
今期八百幾,

一家四口加工人,

我都係1家4口加工人,呢個工人幫我慳水,2月份張單$28X, 今期張單$30X,
再睇清楚張水費單,原來2月份嘅水費單係估計,即係無抄水錶,今期水費單係抄水錶。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

不嬲都係大約80蚊,今期都冇變

首頁

尾頁

跳至