自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Onlok 發表於 20-6-24 01:09
講題外話得唔得?唔得就叫我delete去。

親戚有朋友送咗個泰國開咗光定求返嚟嘅吊咀俾佢,自此佢就逢賭必贏 ...

我表弟個時都有呢d牌
你個單最多戒賭,戒賭反而仲有機會重新,好彩無事

以前佢地講佢養呢d,我都無理
估唔到隔幾年變到咁

我第時等個女大d都要教佢唔好掂呢d
好似傳銷咁,要提佢唔掂得

珍珠宮

點解佢行唔到出門口?

有精神病啫,都無理由出唔到門口?咁點睇精神科醫生?

男爵府

回覆樓主:

我見到一個朋友fb嘅相有拜泰國神佛,有牌寫住花仔&花女,係咪即係有?

珍珠宮

2023年兔年勳章

LedTV 發表於 20-6-24 00:02
我表弟之前養鬼仔,而家有精神病
以前佢係一個型男黎,而家連出門口都唔敢
咁後生.......好可惜

留毛

男爵府

回覆樓主:

lm

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

聽過以前同事講佢公司某個要員有喺公司養,當時同事太多嘢做成日開夜,有其他同事叫佢唔好自己一個人,佢冇特別留意,某晚做到半夜佢去廁所(喺公司入面,但有條好長有彎位走廊),聽到前面有細路仔嘅笑聲,但行到去廁所門口都冇見到人,第二日佢講俾其他同事知,其他同事話果個就係要員養嘅,話以前有清潔阿嬸見過有小朋友玩嘅膠波無端端喺走廊出現。。。我個舊同事以後都唔敢一個人OT做嘢。

亦聽聞某個出名老牌演員有養,到佢年紀大時俾佢養嘅搞,晚年過得好辛苦,但呢個唔知真定假,因為當時人已經作古。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

LedTV 發表於 20-6-24 00:02
我表弟之前養鬼仔,而家有精神病
以前佢係一個型男黎,而家連出門口都唔敢
咁後生.......好可惜

識一個女人係養。 第一次出去食tea 後夜晚發夢見到好多小朋友, 瞓得好差。 我鼓起勇氣問, 佢話係養同埋那天唔記得叫佢地返屋企先喎

男爵府

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

靜初 發表於 20-6-24 05:59
識一個女人係養。 第一次出去食tea 後夜晚發夢見到好多小朋友, 瞓得好差。 我鼓起勇氣問, 佢話係養同 ...

侯爵府

好似話張栢芝養鬼仔定古曼童
樓主表弟俾野搞,精神實有問題啦,佢屋企人唔搵人幫佢?

男爵府

2023年兔年勳章

養鬼仔的人可以知道你個心在想什麼的, 所以「動物讀心術」呀等等東西最好不要學, 好似話邪邪地

侯爵府

Onlok 發表於 20-6-24 01:09
講題外話得唔得?唔得就叫我delete去。

親戚有朋友送咗個泰國開咗光定求返嚟嘅吊咀俾佢,自此佢就逢賭必贏 ...

唔可以帶住佛牌游水同沖涼瞓覺,所以佢先出事啫。至於之後輸錢應該係本身佢自己的運,咁啱啫。

侯爵府

澳門媽媽 發表於 20-6-24 07:44
唔可以帶住佛牌游水同沖涼瞓覺,所以佢先出事啫。至於之後輸錢應該係本身佢自己的運,咁啱啫。
...

點解唔可以帶住佛牌游水及沖涼瞓覺?

公爵府

回覆樓主:

以前幫襯開一間舖頭,原來養古曼童,屋企有養舖頭又有養,無養時生意麻麻無乜人識,養左之後發左達咁開左十多間分店又狂請人,但店主兩夫婦個樣愈來愈邪氣同古怪,而且sponser啲古怪藝人,以前聽過佢地話想sponser某正氣明星但人地唔睬佢,話明星仔睇唔起佢間舖,實質係對方知道店主唔係正氣人士所以才拒絕。
同埋佢只做中產生意,啲粉絲好似中毒咁不停買,就算淘寶有得賣150蚊人仔佢地死硬派都係要幫襯500蚊去買。

alice0606    發表於 20-6-24 15:48

子爵府

我都信多人養,尤其做生意,打麻將賭錢果 d.......
只係當隻鬼仔壯大左之後,仲係咪會咁易被控制

公爵府

我C6個哥
差咗起碼3個
佢自稱係做功德
但我覺得佢精神病
一時精神好亢奮
一時喊苦喊忽
成日講大話 無成人會信嗰d

alice0606    發表於 20-6-24 15:48

子爵府

記得好多年前去間餐廳食飯,後面枱有個女人坐二人枱,言行好正常,仲嗌兩杯飲品。果時冇為意以為幫人嗌定,隔一陣兩杯野黎左,見到個女人不停同對面空氣講野... 嚇得我丫

子爵府

sjnl43 發表於 20-6-24 00:42
真既師傅好難揾, 演員扮師傅就一堆

有d 係學下神打,就話自己師傅

可以試吓打去恐怖在線搵潘紹聰幫吓手我見啲師傅好多都好似有料到

子爵府

cara.mak 發表於 20-6-24 01:26
點解佢行唔到出門口?

有精神病啫,都無理由出唔到門口?咁點睇精神科醫生?

佢出唔到門口係絕大部份係因為佢唔俾佢出去搵人幫手囉!但係長此以往落去你唔知道隻鬼仔會唔會攞佢命

珊瑚宮

saming999 發表於 20-6-24 07:42
養鬼仔的人可以知道你個心在想什麼的, 所以「動物讀心術」呀等等東西最好不要學, 好似話邪邪地 :zo ...

九唔搭8喎
動物傳心,養鬼仔, 完全扯唔上關係

首頁

尾頁

跳至