自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

希澂 發表於 20-6-24 11:28
我上個月拎果盒V99傳統帶好長,無可能帶到,身邊朋友同事又話差,唔敢比佢哋
...

我傳統同不織布耳帶都有,真心唔覺口罩質素差,身邊有不少人都有訂,除左佢無啦啦逼我地要不織布耳帶外(之後已轉返傳統),口罩質素係真係冇問題,用家真實意見

水晶宮

回覆樓主:

v99 算透氣, 但我發現用緊果盒, 傳統耳帶長短不一, 要綁細圈較, 仲有覺得v99 好似薄se被, 有無人有同感?

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章

coeeyin 發表於 20-6-24 13:30
我傳統同不織布耳帶都有,真心唔覺口罩質素差,身邊有不少人都有訂,除左佢無啦啦逼我地要不織布耳帶外( ...

珍珠宮

DonnieBB 發表於 20-6-24 13:30
v99 算透氣, 但我發現用緊果盒, 傳統耳帶長短不一, 要綁細圈較, 仲有覺得v99 好似薄se被, 有無人有同 ...

我見佢尋日 FB 解釋咗點解薄咗

大宅

應該無想像中咁差...
呢家係張床都休息~~好舒服

大宅

Mask factory我覺得幾好用⋯
上個月拎左不織布耳帶(比原定取貨遲左成個星期有多)其實我覺得ok,好貼面,算舒服⋯
不過老公用就緊左少少,於是要求轉番耳繩唔要不織布,反而今個月比原定取貨早1日⋯

係要每月拎,每月比運費唔鐘意,如果可以一次買幾盒,一次取晒,我會想買埋中童size

伯爵府

希澂 發表於 20-6-24 10:32
上月拎過品質差,而且佢口碑都差,如果去拎要比多 $12 運費,拎完都唔敢、又唔好意思送比人或捐出去,屋企 ...

用緊, 無問題呀!

水晶宮

希澂 發表於 20-6-24 13:35
我見佢尋日 FB 解釋咗點解薄咗

thx, 原來係咁, 除咗耳帶長短, 透氣真係幾好, 因為之前戴第二隻牌子, 呢個天氣戴到有d暈, 所以夏天會用佢

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

好戴喎,又透氣。

伯爵府

牛年勳章

你果盒咩繩,之前係呢度有JM想交換不織布,唔知呢位JM 交到換未呢?

子爵府

回覆樓主:

唔好浪費,收到請送比食環署外判清潔工,佢哋咁熱係街做嘢,口罩好易濕,做吓善事好過浪費!

珍珠宮

DonnieBB 發表於 20-6-24 19:00
thx, 原來係咁, 除咗耳帶長短, 透氣真係幾好, 因為之前戴第二隻牌子, 呢個天氣戴到有d暈, 所以夏天會 ...

我都試下再用我拆過果盒

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 20-6-24 19:07
好戴喎,又透氣。

珍珠宮

s160656 發表於 20-6-24 19:15
你果盒咩繩,之前係呢度有JM想交換不織布,唔知呢位JM 交到換未呢?

我係傳統耳繩嘅

珍珠宮

hagupit 發表於 20-6-24 19:32
唔好浪費,收到請送比食環署外判清潔工,佢哋咁熱係街做嘢,口罩好易濕,做吓善事好過浪費!
...

我會收多4個月共12盒,會送晒比人

男爵府

我今日都攞左,仲upgrade 左V99,質地唔錯吖,C6鐘意用

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

OM123321 發表於 20-6-24 11:11
我都買咗, 用過唔覺有問題.

你都比咗錢買了, 自己唔用可以送比人用.
同意。我訂咗 v99,用不織布帶,已取兩盒,質素 ok 喎,耳帶質素仲一盒比一盒好。你攞咗先,唔用可以送比有需要嘅人。而家雖然有錢就買到口罩,但仲有好多老人家唔捨得俾錢買㗎。如果你唔識人送,可以送去啲慈善機構如老人中心,細細間冇資助嗰啲,可以幫你轉贈有需要嘅人。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

熊熊老婆 發表於 20-6-24 11:19
我老公都戴眼鏡,佢話呢款戴得好舒服又冇霧氣
係,佢條鐵線好實淨,唔會鬆,質地算舒服,係有少少厚,不過都算透氣。

珍珠宮

寶妮 發表於 20-6-24 15:11
Mask factory我覺得幾好用⋯
上個月拎左不織布耳帶(比原定取貨遲左成個星期有多)其實我覺得ok,好貼面,算 ...

如果比我哋一次過拎,佢出唔切咁大量

珍珠宮

connietai 發表於 20-6-24 20:29
同意。我訂咗 v99,用不織布帶,已取兩盒,質素 ok 喎,耳帶質素仲一盒比一盒好。你攞咗先,唔用可以送比有 ...

我屋企真係好多好多口罩,老公剩係用韓國果D,佢話香港果D戴得唔舒服

同事聽到係口罩工廠又話質量差,問咗幾個朋友都話差。

但我比晒錢,所以上嚟問下大家會唔會買咗唔拎。

原來都有咁多好嘅口碑,我之後拎果4個月就夠膽送比清潔工,老人家,明哥或其他團體,雖然唔算多,但都好過放喺屋企浪費

首頁

尾頁

跳至