6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

依排帶bb出街我都有帶定幾包濕紙巾,有時佢出完汗或者食完野用佢黎抹面。但抹完之後,佢d皮膚就好容易變乾,仲會有少少紅。其實bb係咪唔用得濕紙巾抹面?

複式洋房

lowalter 發表於 20-6-24 11:37
依排帶bb出街我都有帶定幾包濕紙巾,有時佢出完汗或者食完野用佢黎抹面。但抹完之後,佢d皮膚就好容易變乾 ...

我唔會用濕紙巾抹,驚敏感,我會用砂巾濕熟水抹

複式洋房

我個b用開濕紙巾冇你呢個問題,你係用邊隻?你睇睇成分係咪加咗酒精同mit,如果有就容易敏感同乾。

複式洋房

kkkiiimmm 發表於 20-6-24 17:24
我唔會用濕紙巾抹,驚敏感,我會用砂巾濕熟水抹

出街都係用紗巾啊?我諗住拎濕紙巾出去會方便d

複式洋房

sto79 發表於 20-6-26 12:12
我個b用開濕紙巾冇你呢個問題,你係用邊隻?你睇睇成分係咪加咗酒精同mit,如果有就容易敏感同乾。 ...

原來係咁架?如果揀d冇你講呢兩隻成分係咪就會好d?

複式洋房

lowalter 發表於 20-6-29 11:45

出街可以用紙巾濕熟水抹呀

複式洋房

抹面我主要都係用濕紙巾,jm可以試用h牌潤膚濕紙巾,佢橙色包裝果隻係標榜低敏。我用過覺得唔差,皮膚唔會乾,質地滑

複式洋房

lowalter 發表於 20-6-29 11:45

濕紙巾就會方便d,用先拎一張,用完就可以掉,就唔洗怕紗巾洗唔乾淨

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
leon674 發表於 20-6-29 15:28
抹面我主要都係用濕紙巾,jm可以試用h牌潤膚濕紙巾,佢橙色包裝果隻係標榜低敏。我用過覺得唔差,皮膚唔會 ...

之前有媽媽朋友介紹,我買左包返黎用,我都幾鍾意佢有加乳木果,抹完潤得黎又唔會笠。仲有佢夠濕,阿囡d口水跡基本上抹一下就甩曬。

複式洋房

lowalter 發表於 20-6-24 11:37
依排帶bb出街我都有帶定幾包濕紙巾,有時佢出完汗或者食完野用佢黎抹面。但抹完之後,佢d皮膚就好容易變乾 ...

濕紙巾拎出去用真係方便好多,c6唔鍾意拎紗巾出去用,濕紙巾先肯

複式洋房

leon674 發表於 20-6-29 15:30
濕紙巾就會方便d,用先拎一張,用完就可以掉,就唔洗怕紗巾洗唔乾淨

個人覺得,紗巾d食物跡好難洗得甩

複式洋房

hhhooo 發表於 20-6-30 12:25
濕紙巾拎出去用真係方便好多,c6唔鍾意拎紗巾出去用,濕紙巾先肯

可能係嫌拎得多野先咁,不過紗巾有時我覺得偏鞋,唔知係咪我買得唔好

複式洋房

hhhooo 發表於 20-6-30 12:26
個人覺得,紗巾d食物跡好難洗得甩

係,我仲要次次都用手洗,機洗都唔乾淨

複式洋房

hhhooo 發表於 20-6-30 12:20
之前有媽媽朋友介紹,我買左包返黎用,我都幾鍾意佢有加乳木果,抹完潤得黎又唔會笠。仲有佢夠濕,阿囡d口 ...

夏天用都ok,唔會話笠痴痴,bb怕笠都接受到~

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊