自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

萬能的jm, 我係大陸已經有戶口,而家疫情返唔到去入錢,請問有咩方法可以入錢去我大陸戶口!

大宅

hoursebb 發表於 20-6-26 10:55
萬能的jm, 我係大陸已經有戶口,而家疫情返唔到去入錢,請問有咩方法可以入錢去我大陸戶口!
...

找換店可以

男爵府

回覆 wilsonseason 的帖子

我都一樣,過左半年,預左到時返去攪

大宅

wilsonseason 發表於 20-6-26 11:00
找換店可以

唔好意思!想問去找換店入,要比咩資料?安全嗎?

大宅

hoursebb 發表於 20-6-26 11:30
唔好意思!想問去找換店入,要比咩資料?安全嗎?

我見我表妹係拎港紙兌換人民幣,跟住人民幣入去大陸戶口,好似係半小時到帳。

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

...

去找兌換店.

你帶HKD + 你要有大陸戶口號碼資料, 去到話匯款.
佢就會比張form 你填d 資料. 之後佢就幫你搞. 我試過半小時-3小時內收到的.

你可以去之前, 格下rate + 問下幾時轉帳到 + 手續費 (我兌慣個間, 小過2皮 收$20 手續費)

大宅

dickxabre 發表於 20-6-26 14:24
去找兌換店.

你帶HKD + 你要有大陸戶口號碼資料, 去到話匯款.

用兌換店的話,有一些風險要留意,如果你揾嗰間咁唔好彩係有問題,例如佢哋曾經或被懷疑有關洗黑錢活動,所有戶口及款項將會被凍結,任何與兌換店有關的客人款項及戶口都會被審查,亦有機會被凍結!!

大宅

回覆 hoursebb 的帖子

我用相熟找換店!rate冇咁高但可靠!

大宅

Chic 發表於 20-6-26 15:42
回覆 hoursebb 的帖子

我用相熟找換店!rate冇咁高但可靠!

邊間?

男爵府

hoursebb 發表於 20-6-26 16:08
邊間?

我用開1間,每月匯上匯落一佰幾拾萬,6萬免手續費,簡單方面又快捷,老闆指定用,已用了超過十年,信譽可靠。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

用中銀rmb戶口整e chq存入去
放下自在

大宅

hoursebb 發表於 20-6-26 16:08
邊間?

我粉嶺區

大宅

...

有好嘢介紹俾您!而家成功註冊/綁定BoC Pay可獲HK$20迎新獎賞,仲可以喺不同商戶有額外優惠,即上 https://www.bochk.com/cc/b/45 下載啦!記得輸入埋我個邀請碼84431662呀!

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

cattz288 發表於 20-6-26 18:05
用中銀rmb戶口整e chq存入去

請問呢個點整,即刻網上理財咁?過俾人地得唔得
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

zxyggp 發表於 20-7-1 03:46

得, 可以用app整! 首先你要有boc rmb戶口
放下自在

大宅

zxyggp 發表於 20-7-1 03:46
如果係香港中銀過戶大陸中銀同名戶口,可用中銀快匯,冇手續费。之後可以用大陸中銀app 過數比人。上個月,過了幾干,價位靓過深水埗找換店(现金對換價)。

大宅

回覆樓主:

香港中銀網上匯內地中銀,唔使手續費,上限8萬

伯爵府

唔洗下下都找換店架
如果唔多, 8萬或以下, 用返你銀行戶口匯過去就係
每人每年可匯4萬定5萬美元返自己大陸戶口
只要匯款頻率唔係咁密就無問題
將來有根有據, 由大陸銀行匯返黎都得, 只要QUOTA唔爆就可以

珍珠宮

9157 發表於 20-7-1 11:03
唔洗下下都找換店架
如果唔多, 8萬或以下, 用返你銀行戶口匯過去就係
每人每年可匯4萬定5萬美元返自己大陸 ...

一般要收多少手續費?
即日收到?

伯爵府

sochui 發表於 20-7-1 11:36
一般要收多少手續費?
即日收到?
香港收幾十, 大陸收幾十。 但有人話中銀唔洗收, 我未用過中銀匯人仔唔知

首頁

尾頁

跳至