0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果唔計價錢問題,可唔可以一直比bb食1號奶粉,唔轉2號,3號直至戒奶? 我聽人講1號奶粉係最有營養。

大宅

回覆樓主:

可以

別墅

我都係諗住咁做

別墅

可以,但我問過兒科醫生。醫生話2號仔會多d蛋白質,食左會大隻啲

別墅

我小朋友飲A+,1號我都係比佢飲到1歲先轉,問過醫生佢話冇咩所謂

複式洋房

咁無話唔得既,不過阿B 越大需要既營養都會有d唔同 我自己俾阿B 食緊美素金裝由1號舊裝都轉左2號新配方,而家無落蔗糖無咁甜

複式洋房

原來可以架? 但1號普遍都貴d啊 同埋唔知點解越食越去唔到便便
3日先一次...諗住而家差唔多時間轉2號 順便轉牌子
定轉其它牌子既1號?

複式洋房

價錢對我黎講真係一個問題,但成分好就無計啦~
其實官網訂多數有野送,又唔洗自己托返屋企~
我會按階段轉奶粉~

複式洋房

wingwing308 發表於 20-6-26 23:25
原來可以架? 但1號普遍都貴d啊 同埋唔知點解越食越去唔到便便
3日先一次...諗住而家差唔多時間轉2號 順便轉 ...
比多少少水先,唔得就轉其他牌子2號啦~

民房

ZHALALA 發表於 20-6-26 23:42
價錢對我黎講真係一個問題,但成分好就無計啦~
其實官網訂多數有野送,又唔洗自己托返屋企~
我會按階段轉奶粉 ...

你會係邊到訂呀?

大宅

畀面勳章

唔係唔得,但我反而覺得營養太高會易有便秘問題,BB根本吸收唔曬,反而符合BB成長階段需要先係首要條件!

複式洋房

kayhuihuii 發表於 20-6-27 02:41
你會係邊到訂呀?
食neuro pro,係美贊臣官網訂有野送,超方便,感覺又抵左

大宅

2020勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
最好就跟返歲數去轉,始終唔同階段要嘅營養都係唔同
我仔仔食illuma都係跟住轉,而家佢都夾得幾好,便便都係金黃色

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Vicky_BB 發表於 20-6-26 13:23
如果唔計價錢問題,可唔可以一直比bb食1號奶粉,唔轉2號,3號直至戒奶? 我聽人講1號奶粉係最有營養。
...

可以

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
kayhuihuii 發表於 20-6-27 02:41
你會係邊到訂呀?

我自己訂A+都係係美X臣個官網訂

複式洋房

~pure~ 發表於 20-6-26 18:15
我小朋友飲A+,1號我都係比佢飲到1歲先轉,問過醫生佢話冇咩所謂
我個個6M已經轉左2號, 1歲先轉3號, 不過都聽過有人會一直飲1號

別墅

jan_ice 發表於 20-6-30 13:38
我個個6M已經轉左2號, 1歲先轉3號, 不過都聽過有人會一直飲1號
所以我覺得最緊要係夾到小朋友,唔駛咁死板話到幾大就轉幾號

大宅

想生BB熱投

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
可以,我個兒科醫生話無問題,加固食得好好可以轉2號,否則可以一直飲1號。

複式洋房

~pure~ 發表於 20-6-26 18:15

a+飲到1歲係冇問題
我大女都係2歲先轉3號

複式洋房

~pure~ 發表於 20-6-30 14:12
所以我覺得最緊要係夾到小朋友,唔駛咁死板話到幾大就轉幾號

冇錯, 如果一直食得好地地,就唔好轉黎轉去

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊