心聲留言

跳至

首頁

尾頁

洋房

呢七年我受盡岐視,冷言,嘲笑,淺踏
七年前高齡懷孕,聽到:吾知醜生仔生到四十九!
幼稚園入學,聽到: 做乜揀間咁淺嘅比小朋友!
小一驚佢有壓力谷得濟,揀私校比小朋友,又聽到:你害咗佢呀,揀happy school
停課後補課找同事個女接放學加做功課又再聽到: 你個仔好幼稚吾似七歲又似女仔,英文又吾好……
我驚我捱吾住,我原來係一個接受吾到批評同壓力的冇用媽媽!

複式洋房

回覆 kaka0202 的帖子

我覺得你唔需要太介懷人地嘅說話,把口生係人地度,佢哋對你或你小朋友指指點點,係佢哋無教養。只要你小朋友係盡力學習就好,成績又唔代表一切,行行出狀元,將來佢做自己興趣方面嘅工作,亦可能有很大成就。其實人只要努力、肯做,係餓唔死。如果我係你,我只希望自己嘅小朋友將來能成為一個正面、努力、正直嘅人。做人要識放鬆自己,思想正面D,唔好將自己拉得太緊。加油,祝你地生活愉快。

大宅

小朋友是妳的,妳是他的媽媽!所以不要理別人閒語。

洋房

Dtw 發表於 20-7-1 18:36
小朋友是妳的,妳是他的媽媽!所以不要理別人閒語。

多謝您們!呢個星期學習了發言,好了很多!

複式洋房

加油(emoji)(emoji)你已經好好

大宅

想生BB熱投

最近有人同我講,你係你個仔嘅媽媽。得佢一個有資格話你係好定唔好。其他人講咩唔使理。

首頁

尾頁

跳至