0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
哈囉,我大女以前是飲超級能恩,相隔四年,最近我再生多個細女,咁就繼續飲返超級能恩,但我發現現在竟然多左隻全護能恩,貴啲,話加左什麼益生菌之類的。

So far細女飲超級能恩又冇乜大問題,只是最近見佢成日喊,頭一個月日日有便便,第二個月開始就好像隔日先有,我諗緊是否要轉全護能恩,但實在不知道佢同超級能恩有乜大分別,有沒有媽媽正常用全護?bb食得點樣?

謝謝~

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
我b 一直飲皇家美素,隻味又似人奶 淡味d 日日都有便便架~ 應該有齊晒你講果d 咩益生菌~

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我都係人奶想轉奶粉
簡左好耐應該會轉enfinitas
見都比較多MAMA介紹

大宅

2020勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
其實個個B體質都唔同,都要試過先知夾唔夾到,囡囡就食開illuma,日日都有便便
入面有hmo同mos都對bb個腸胃都抵抗力有好處,我見佢夾得幾好就無再轉

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
candylab 發表於 20-6-29 02:07
我都係人奶想轉奶粉
簡左好耐應該會轉enfinitas
見都比較多MAMA介紹

呢隻好多早產B都簡黎飲
好似話增磅都增得唔錯

複式洋房

ivychungchong 發表於 20-6-28 06:00
哈囉,我大女以前是飲超級能恩,相隔四年,最近我再生多個細女,咁就繼續飲返超級能恩,但我發現現在竟然多 ...

我個仔都係食普通能恩。
頭一個月日日有便便
第二個月開始隔日先有 好神奇

別墅

lkyin 發表於 20-6-30 12:10
我個仔都係食普通能恩。
頭一個月日日有便便
第二個月開始隔日先有 好神奇

之前在醫院護士教Bb無大便唔洗緊張,因為Bb係無規律既,一個禮拜無大便先需要看醫生看看有無特別嘢。我B食普通能恩和人奶,依家4個幾月,有時一日3-4次,有時3日一次。不過佢有放屁,咁其實已經無問題。放屁代表腸道有蠕動,之後先會有大便。同埋我日日同佢按摩肚。

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
LazyNancy 發表於 20-6-30 01:00
呢隻好多早產B都簡黎飲
好似話增磅都增得唔錯

我細仔都係飲緊
又係早產bb=)

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
anjaco 發表於 20-6-30 23:03
之前在醫院護士教Bb無大便唔洗緊張,因為Bb係無規律既,一個禮拜無大便先需要看醫生看看有無特別嘢。我B食 ...

咁呀仔都有放屁嘅 有時臭到以為有便便添(emoji)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊