時政擂台

跳至

首頁

尾頁

洋房

純研究及討論,,,,歡迎各位高手交流

香港 :
時 日 月 年 命 庚戌 釵釧金
甲 甲 丙 丁 胎元 丁酉 山下火
子 辰 午 丑 胎息 己酉 大驛土
海 覆 天 澗 空 申酉
中 燈 河 下
金 火 水 水

大運
3丁未 天河水
13戊申 大驛土
23"己"酉 大驛土
33庚戌 釵釧金
43辛亥 釵釧金
53壬子 桑柘木
63癸丑 桑柘木

命宮 丑戌刑,用唔到
大運行緊殺運,土剋太歲水,甲己合絆,酉金官星亦壞了辰土,有外在力量破壞命主(香港)既根基
回顧返,今年庚子年,本身天干已經有殺來,引動到丁火,原本係好事,但子合丑引動相穿,再子午沖已月,地支太亂,市民及政府內部有好重既不安感,再黎個已月(暗藏秘法,不便公開)....同某十神形成極大極不利既傷害,所以當時國安法始動
官殺為控制,香港被一鼓控制的力量搞到傷痕纍纍,甚至影響根基
再論空亡,申酉為空亡,大運土空為凶,加上酉金為官,空官再壞辰土木根,香港勢危,連一直支持香港既果樣野都壞埋

暫時睇到呢度,有時間睇埋之後

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-6-30 09:18

洋房

中國:

時 日 月 年 命宮 丙子 澗下水
辛 甲 癸 己 胎元 甲子 海中金
未 子 酉 丑 胎息 己丑 霹靂火
空亡 午未
路 海 劍 霹
傍 中 鋒 靂
土 金 金 火

4甲戌 山頭火
14乙亥 山頭火
24丙子 澗下水
34丁丑 澗下水
44戊寅 城頭土
54己卯 城頭土
64"庚辰" 白蠟金
74辛已 白蠟金
84壬午 楊柳木

呢個八字都算....,子女宮空亡,仲要土空,子未穿,人民真係受災 :0)

點解子未穿唔係未穿子?因為子係呢個局有官星幫助,葵辛酉丑子成勢,未土被孤立,完局冇火,丑土亦只係濕土,加上空亡,未土係原局係財,財空,可看看人民幣,對外根據冇用,應了空亡之理

今個大運,庚辰殺透干,代表手段忽然轉強硬,辰土係甲木既根,有助日元,形成習近平上場下既情況

下個大運,精彩囉,辛已土,辛係官星,手段轉比較正規,可能法已立,正規點已不緊要,但....已火又來了,竟然出現同香港同樣既情況,下個大運,已酉丑合金局,不難發現,近代既中國每到已年都會做d強硬既行為,或者做一d自救但未必利民生既事,正如八九年,如果當年可以等到午月,學生個勢就唔同了,而且當時大運丁丑,注定事難成,其他既蛇年,亦有機會黨內有高層傾掂一d法案(當然純粹係對黨同國有利),今次個辛已大運有d唔同,因為會遇到丙午同丁未年
午未雖然係空亡,但水空不忌,而且到時會形成已酉丑金局,同埋已午未火局,火局剋金局,合局勝會局,大運天干有辛官星,流年透丙火當令,丙辛合,流年天河水對中國太歲霹靂火.......,嘩!簡直就似日本戰國既關原大戰,自由與獨裁既對抗,只不過到時真係軍事既大戰定係其他形式既鬥爭就唔清楚了

純粹睇個劇情,應該會係已年蛇年中國又做咗樣野,而且當時係贏既,又可以自High一整年,但暗藏殺機,到午年馬年,反撲就來了,而且呢次既反撲,係絕對比起2014,2019,2020及2023年大好多倍,因為兩局對戰,互相實力相當,反對力量真正有齊幫手,而戰役會打到未年羊年,基本上,係馬年內及羊年上半件完既話,反對力量會真正咁贏,但如果拖到羊年年尾後,情況就唔同了....不過咁,睇返大運,除非中國重新再立國,否則,之後果一兩個運都係唔好

洋房

共產黨

時 日 月 年 命宮 辛卯 松柏木
丁 丁 乙 辛 胎元 丙戌 屋上土
未 亥 未 酉 胎息 壬寅 金箔金
空亡 子丑
天 屋 沙 石
河 上 中 榴
水 土 金 木

6 丙申 山下火
16丁酉 山下火
26戊戌 平地木
36己亥 平地木
46庚子 壁上土
56辛丑 壁上土
66壬寅 金箔金
76癸卯 金箔金
86甲辰 覆燈火
96乙"已" 覆燈火

真係橋,下個大運丙午,第一個流年又係丙午,又中埋另一個秘密,馬年大鑊

洋房

每次中共要發力,一定要靠已,或者幫金既十神
已火妙用之處是可借民主之力化為官殺,幫助強權

最奇怪係九運來講,不論中美同香港都唔係咁好,奇怪....

有機會再夾紫微斗數盤睇睇

歡迎討論

洋房

假如真的如報導中講國安法係星期二上午通過,這再一次證明共產黨內部一定有心腸好毒既高人教佢地,再一次用已,而且今次係暗拱癸已,甚至可顯示呢次一定係純粹領導既旨意

當日早上八字

如果係已時,本身有已時,而當日最重點係月日拱出一柱癸已,暗拱如果冇明現係打不掉的
時 日 月 年
己 甲 壬 庚
已 辰 午 子

如果係午時,一樣暗拱癸已,更加是拱雙已
時 日 月 年
庚 甲 壬 庚
午 辰 午 子

睇返辰時,辰比較唔好用,但都叫做暗拱癸已
時 日 月 年
戊 甲 壬 庚
辰 辰 午 子

而之後7月1號就係乙已日,純粹想確保自己條法例之後一日冇太大反彈

洋房

睇共產黨同中國既八字,亦睇得出換旬既威力,當一個人行大運經歷過換旬,係好容易出現翻天覆地既大改變,唔信既可以多多留意吓其他名人既命盤,通常之前人生極順忽然轉極差,,,,或者之前人生極差忽轉極好,有不少都是出現丑轉寅運或者寅轉丑運之換旬

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

歡迎新國民!專登開account 講呢d野,超熱心

http://www.kankanwoo.com/?p=7019

香港「吉祥」,中國真正吉祥

王亭之十分開心,因為終於見到香港「吉祥」,中國真正吉祥。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

noelching39    發表於 20-7-2 06:46
janice_cat    發表於 20-7-1 08:54
kolun    發表於 20-6-30 06:46

伯爵府

BK Milk勳章

等於我日日見到共產黨即將滅亡,中國即將亡國,幾十年都是這樣。

伯爵府

woodpecker 發表於 20-6-30 03:02

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

雅弘 發表於 20-6-30 02:23
睇共產黨同中國既八字,亦睇得出換旬既威力,當一個人行大運經歷過換旬,係好容易出現翻天覆地既大改變,唔 ...

想睇下攬炒派嗰班人通常係咩八字, 點解可以心腸咁毒,自己收人工禍港都算,仲有推班後生去死,請賜教

公爵府

大宅

畀面勳章

究竟我是誰 發表於 20-6-30 06:39
想睇下攬炒派嗰班人通常係咩八字, 點解可以心腸咁毒,自己收人工禍港都算,仲有推班後生去死,請賜教 :fo ...

你最叻

水晶宮

最緊要中國好香港好,當然,世界和平就最開心

wcpcelia    發表於 20-6-30 09:30

珍珠宮

究竟我是誰 發表於 20-6-30 06:39
想睇下攬炒派嗰班人通常係咩八字, 點解可以心腸咁毒,自己收人工禍港都算,仲有推班後生去死,請賜教 :fo ...

就睇近近地肥佬黎同黃痴瘋啦 ,麻煩樓主幫手睇下佢地幾時俾天收

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

不如討論下香港四漢奸幾時氣數已盡。

侯爵府

不如睇下老美幾時亡國?

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

雅弘 發表於 20-6-29 03:43
純研究及討論,,,,歡迎各位高手交流

香港 :

真民意係想討論漢奸幾時死,美國幾時亡國,冇咗佢地,中國同香港只會越黎越好。

子爵府

回覆樓主:

不要放棄治療 師主回頭是岸呀

公爵府

咦?新國民你好熟口熟面喎。

侯爵府

2024年龍年勳章

yuyueng 發表於 20-6-30 07:12
不如討論下香港四漢奸幾時氣數已盡。

呢個我最感興趣

首頁

尾頁

跳至