0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
如果5個幾月大嬰兒飲奶有時飲好少,比益生菌會否好D, 開奶茶我唔比得,因為有g6pd

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
可能係厭奶期,我個仔之前都係,飲奶時掛住八掛。如果BB作息精神同之前一樣就唔使太擔心,過一兩個星期會好D。

複式洋房

beeko 發表於 20-6-29 12:16
如果5個幾月大嬰兒飲奶有時飲好少,比益生菌會否好D, 開奶茶我唔比得,因為有g6pd ...
如果只係近排, 咁可能短時間厭奶期
如果一直都係少, 可以考慮轉其他奶粉睇會唔會飲多D
其實有D奶粉有益菌, 唔需要額外加

別墅

如果5個幾月大嬰兒飲奶有時飲好少,比益生菌會否好D, 開奶茶我唔比得,因為有g6pd ...

有時飲好少唔緊要架,大人都會有時無乜胃口,佢地厭奶都無辦法,或者試下俾少少米糊,睇下佢有冇興趣!我有朋友的bb 4個幾月勁厭奶,見到奶樽就爆喊,於是提早少少加固。

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
lolobae 發表於 20-6-30 23:51
有時飲好少唔緊要架,大人都會有時無乜胃口,佢地厭奶都無辦法,或者試下俾少少米糊,睇下佢有冇興趣!我 ...

試左2日糊仔,食到咁上下開始扭計, 第一次用奶開, 十幾淡後扭計,比水佢飲, 跟住飲左45ML奶, 唔想飲放低佢係咁喊, 隔左一陣先再飲到120ML , 第二次本身比奶先又係飲45ML , 跟住用水開糊仔, 少少扭計, 比左30ML水佢飲, 跟住飲到135ML

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
有益生菌會好D, 我個個飲緊A+ NEURO PRO, 佢幾肯飲, 又有益生菌, 生長線KEEP 到幾好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊