3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我小朋友2歲半,呢個月冇咩點出街,呢排可能開冷氣攝親,開始有打乞痴同有少少鼻水

別墅

2020勳章

mimi674 發表於 20-6-29 13:14
我小朋友2歲半,呢個月冇咩點出街,呢排可能開冷氣攝親,開始有打乞痴同有少少鼻水
...

仲唔快d睇醫生,尤其是呢d高危時期

複式洋房

yying829 發表於 20-6-29 14:29
仲唔快d睇醫生,尤其是呢d高危時期

初起感冒唔想去睇醫生,診所醫院好多菌

大宅

Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

先肯定冇發燒先,飲暖水,留意開冷氣就要著夠衫,休息多啲,應該好快好。

別墅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
...

就咁睇可能係普通傷風,其實未必需要即時睇醫生,只要注意保暖,多d飲水都會自己好返

複式洋房

親親小孩子 發表於 20-6-29 21:12
先肯定冇發燒先,飲暖水,留意開冷氣就要著夠衫,休息多啲,應該好快好。 ...

佢冇發燒

複式洋房

gallandry 發表於 20-6-30 12:12
就咁睇可能係普通傷風,其實未必需要即時睇醫生,只要注意保暖,多d飲水都會自己好返
...

我有做,佢都冇好轉咁

複式洋房

2020勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
mimi674 發表於 20-6-30 16:15
我有做,佢都冇好轉咁

出去公園多走動,曬太陽

別墅

發表於 前天 10:53 |顯示全部帖子
...

食多d維他命食物,改善到免疫力

大宅

發表於 前天 20:46 |顯示全部帖子
我女早幾日都係咁,我見佢流清鼻水,拎尤加利精油溝荷荷巴油搽胸背,另外俾接骨木軟糖同埋紫錐菊,兩三日就好返

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊