懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
請各位準媽媽,邊隻BB車好用✅✅?

洋房

TTO121 發表於 20-6-30 03:30

你自己budget 幾多?其實好睇人
有人鍾意歐洲牌子,有人鍾意日本牌子

我個人會選擇輕身,上到飛機,同埋可以用到4-5歲既。。所以我選擇babyzen yoyo2

大宅

除左上面JM講BUDGET之外
睇你自己本身情況
例如住村屋,路面無咁平既, 你會想揀大車大輥, 對初生黎講會無咁DUN
住市中心D路窄D又唔同, 可能細架會好D
有揸車可能想揀可以拆出黎放落CARSEAT既
平時有無人幫手湊?如果一腳踢就可能揀輕身D, 容易收車

民房

Warmworm 發表於 20-6-30 07:53
你自己budget 幾多?其實好睇人
有人鍾意歐洲牌子,有人鍾意日本牌子

budget (1萬以下)希望可以長用。
我睇過YoYo2,唔錯。但仲想了解多d!

民房

muffinman23 發表於 20-6-30 10:26
除左上面JM講BUDGET之外
睇你自己本身情況
例如住村屋,路面無咁平既, 你會想揀大車大輥, 對初生黎講會無咁D ...

住村,所以有諗過下面個兩架。
有工人姐姐及啊媽睇,但怕佢哋用唔到咁大架。

大宅

TTO121 發表於 20-6-30 11:51
住村,所以有諗過下面個兩架。
有工人姐姐及啊媽睇,但怕佢哋用唔到咁大架。

我都諗住買xplory6

大宅

一萬以下大把選擇啦
住村建議揀歐洲款
YOYO係輕身
不過我嫌收車唔夠快, 同車底STORAGE唔夠

洋房

muffinman23 發表於 20-6-30 12:44
一萬以下大把選擇啦
住村建議揀歐洲款
YOYO係輕身

Stokke 同cybex 都可以考慮
價錢差唔多,你可以考慮下重量嘅問題

別墅

平日去Aeon 一田慢慢揀,有Sales姐姐同你介紹,千祈唔好星期六日假期去

洋房

我第一胎用pegion bb 車,但係送左畀朋友,而家第二胎諗緊再買唔買pegion好,JM有冇好推介?Bugaboo?

大宅

發表於 前天 14:18 |顯示全部帖子

我個人中意用p3,我幾個小朋友都用p3,以前第一胎有用日本a字頭果個牌子,第一胎咩都吾識.主張輕.雙向同埋單手收車但之後覺得細轆吾好推.有時會卡住係啲坑渠啦到...掛多小小野又反車...用左P3我架車成日好似貨車咁同埋內靇大.我果陣細b訓入面,大歲半既仔坐前面都仲ok,大車衰係衰在重啲囉

公爵府

2020勳章

發表於 前天 15:59 |顯示全部帖子
BUDGET一萬, 應該富貴人家..好多選擇

我自己上一胎用CAPELLA
今胎用COMBI,
CAPELLA 好用過COMBI

民房

發表於 前天 16:01 |顯示全部帖子
李露眉 發表於 20-7-2 15:59
BUDGET一萬, 應該富貴人家..好多選擇

因為我住村屋,所以避震要好啲!
價錢方面我仲睇緊,主要係安全為先

複式洋房

發表於 前天 23:22 |顯示全部帖子
TTO121 發表於 20-6-30 11:47
budget (1萬以下)希望可以長用。
我睇過YoYo2,唔錯。但仲想了解多d!

但係yoyo車身低 好食塵

複式洋房

發表於 前天 23:24 |顯示全部帖子

你去silver cross睇下 大碌既有隻舊款Horizon Go做緊半價 同佢新款pacific同一個frame

男爵府

2020勳章

發表於 昨天 02:12 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我覺得一歲前最緊要夠穩夠大部,歐洲車比較好,之後可以換部輕便d,再之後就士的車。

洋房

發表於 昨天 11:34 |顯示全部帖子

我用緊silver cross pioneer, 貪佢夠高身同大碌,架車冇咁dun 同bb唔洗食塵
不過架車真係比較重同埋單手收唔到,所以睇下你有咩需要啦

大宅

2020勳章

發表於 昨天 21:32 |顯示全部帖子
我考慮緊Combi handy 4
3千蚊左右

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊