自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

買開西鐵全月通,平時好似係515,今日買平左100只係$415…唔知下個月有冇呢

子爵府

優惠至2020年12月

男爵府

ming1020 發表於 20-6-30 08:24
買開西鐵全月通,平時好似係515,今日買平左100只係$415…唔知下個月有冇呢

係呀,7月份全月通開始,係平咗$100

wcpcelia    發表於 20-6-30 10:01

侯爵府

littlemaopig 發表於 20-6-30 08:28
優惠至2020年12月

太好喇,直接減實際好多

侯爵府

Gigi1127 發表於 20-6-30 08:29
係呀,7月份全月通開始,係平咗$100

正,我比錢先知

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

咁好都會票有冇得平?
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

水晶宮

回覆樓主:

7月-12月,所有月票減$100,車程8折!

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

珍珠宮

開心吸收勳章

alicialee1210 發表於 20-6-30 08:52
咁好都會票有冇得平?

有呀,早幾日報紙有賣。港鐵職員好好,我前幾日想買都會票,他提醒我7月1日減$100。

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

cloudwingwing 發表於 20-7-1 09:03
有呀,早幾日報紙有賣。港鐵職員好好,我前幾日想買都會票,他提醒我7月1日減$100。
...

咁抵
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

子爵府

回覆樓主:

咁如早2日買全月通有無減100?

子爵府

回覆樓主:

咁加埋政府補貼每月搭車咪好平?

寶石宮

2024年龍年勳章

ming1020 發表於 20-6-30 08:24

幸福可以好簡單

侯爵府

ballonbb 發表於 20-7-1 09:42
咁加埋政府補貼每月搭車咪好平?

其實我唔識計,唔計政府補貼,減左100已經好平,我即刻買張比印姐用,叫佢坐輕鐵去大街市買野

象牙宮

ballonbb 發表於 20-7-1 09:38
咁如早2日買全月通有無減100?
有架。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

ming1020 發表於 20-6-30 08:43
正,我比錢先知

我都係,仲以為自己買錯

象牙宮

ming1020 發表於 20-7-1 10:51
其實我唔識計,唔計政府補貼,減左100已經好平,我即刻買張比印姐用,叫佢坐輕鐵去大街市買野
...
坐輕鐵有8折,如果唔係日日搭,
唔買月票可能更抵。

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

侯爵府

mercurycc 發表於 20-7-1 10:53
坐輕鐵有8折,如果唔係日日搭,
唔買月票可能更抵。

姐姐成日要坐兩次來回,4程輕鐵已經20蚊,買左月票佢假期可以用,暑假又可以帶我仔出去玩多d

首頁

尾頁

跳至