自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2020勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
5月初開始跑步減肥,跑跑下跑上癮了!
6月份,堅持1星期跑3次,每次7km,約49-51分鐘完成,視乎身體狀態、溫度、濕度等等!
而家已經去到唔跑唔舒服嘅程度了,希望可以keep住跑,暫時目標,向10km進發

各位想減肥嘅jm都加油喇,做運動真係好開心嫁,減肥之餘,其實可以食多少少無謂野,當然唔係叫你暴飲暴食啦

共勉之

wcpcelia    發表於 4 天前
ailHO    發表於 6 天前
kckammy    發表於 6 天前

琥珀宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

勁,真係要好有恆心

大宅

侯爵府

2020勳章

cyyiu 發表於 20-6-30 22:28
6月份,堅持1星期跑3次,每次7km,約49-51分鐘完成,視乎身體狀態、 ...

跑開步既,跑少日都會好似比蟻咬咁

翡翠宮

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

認同你,真係跑開有條癮現已成習慣
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

大宅

大宅

發覺自己肥左3-4kg,即刻做運動,飲食清淡,希望可以減返

侯爵府

2020勳章 精叻鼠年勳章

我都開始跑返
去運動場跑完第二日對腳微酸感覺好正

男爵府

cyyiu 發表於 20-6-30 22:28
6月份,堅持1星期跑3次,每次7km,約49-51分鐘完成,視乎身體狀態、 ...

明白你心情 我由2年半前開始跑步 從運動場一個圈都跑唔到 到現在已經可以跑到半馬啦 呢排太熱 我會轉做一日跑步一日游水 順便可以練下氣 繼續加油呀(emoji)(emoji)

水晶宮

2020勳章

6月份我都開始跑,一星期跑三晚,但唔好彩傷左腳(同運動無關)抖左差不多三星期,希望快啲完全好番後再跑過

子爵府

回覆樓主:

JM 之前我都嘗試過跑步, 後來朋友提點唔好跑步, 因為跑步會燒肌, 越跑得多肌肉就會流失, 一個人冇肌肉係減唔到肥㗎。 所以有啲迷失

翡翠宮

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

加油

珊瑚宮

2020勳章 開心吸收勳章

可以跑到咁耐, 又堅持到真係好勁.

水晶宮

2020勳章

sonet 發表於 20-7-1 07:48
JM 之前我都嘗試過跑步, 後來朋友提點唔好跑步, 因為跑步會燒肌, 越跑得多肌肉就會流失, 一個人冇肌肉係 ...

咁點好?我淨係跑步jar,唔識游水

子爵府

lina9316 發表於 20-7-1 08:36
咁點好?我淨係跑步jar,唔識游水

朋友叫我做h.i.i.t先有用, 上youtube 跟人做

公爵府

2020勳章

love2talk 發表於 20-6-30 22:47
跑開步既,跑少日都會好似比蟻咬咁

係呀,每星期都會諗下邊日跑,放工/放假爭取時間跑,跑完心情好舒暢!

公爵府

2020勳章

usbaby 發表於 20-6-30 23:08
認同你,真係跑開有條癮現已成習慣

希望呢條癮keep住!
不過暑假後阿囡升小,可能閒日只能跑1天,如果堅持到,要再計劃下!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊