時政擂台

跳至

首頁
23456...7

尾頁

侯爵府

禁止訪問

男爵府

cattz288 發表於 20-7-1 08:57
要我地呢代忽然經過戰亂既感覺, 繁榮安定原來唔係垂手可得

之前覺得生在香港很光榮很幸福,但近五、六年香港夾在世界貿易角力之中,開始覺得幸福唔係必然的,我可以唔要繁榮,我只想要平平安安生活

水晶宮

3btsoi 發表於 20-7-1 08:53
其實呢個結果,係大家都唔想要,邊個想自己下下比人管,但去到個情況咁差,阿爺唔管唔得,我呢d普通 ...

亞爺已經忍咗成年啦,條國安法仲冇追溯期,亞爺對班yc暴徒真係仁至義盡!

emilypyhui    發表於 20-7-1 16:28

子爵府

3btsoi 發表於 20-7-1 09:52
我係感概呢個國安法係無耐之下立,但將來既野,個法例會唔會再演變,無人會答到,我都唔敢包永遠對我無影 ...

香港人見好唔收呢種格好難頂。下下都要鬧到盡做到盡,少少面都唔比。鬧林鄭,政府,警察都唔夠,要連國家底線都玩埋。對日後有影響都無辦法,香港人最中意自主自決。

男爵府

ChristieMing 發表於 20-7-1 09:47

尋晚仔細睇國安法的條文,完完全全係為香港度身訂造, ...

所以咪覺得好無耐,佢地真係累街坊架。

子爵府

男爵府

Jameskey 發表於 20-7-1 10:05
香港人見好唔收呢種格好難頂。下下都要鬧到盡做到盡,少少面都唔比。鬧林鄭,政府,警察都唔夠,要連國家 ...

係太自大,覺得自己太重要,我身邊真係好多呢類人

侯爵府

回覆樓主:

珍珠宮

佢個位唔易做

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

男爵府

ChristieMing 發表於 20-7-1 09:47

尋晚仔細睇國安法的條文,完完全全係為香港度身訂造, ...

佢地好多都係呢個觀念"今日不出聲,他日被禁聲", 但係就完全無諗到後果,只幻想香港脫離中國,獨立自由。

男爵府

其實呢個結果,係大家都唔想要,邊個想自己下下比人管,但去到個情況咁差,阿爺唔管唔得,我呢d普通 ...

那個不希望自己的子女能自律?但一些頑劣還將歪理變真理的,是一定要按不同程度去管管。

侯爵府

larisa 發表於 20-7-1 08:59
今日係香港第二次回歸,期望風綢雨順,國泰民安! 有人覺得今日係世界末日,我 ...

感覺今次先係真正回歸 民心所向

大宅

藴藴 發表於 20-7-1 09:39
已經一年啦攪到咁,香港人好慘,其實大部分人都係想安安穩穩到2047,有種唔知明天會點既徬徨:bashful ...

回頭看番就會發現背後嘅人一早在回歸前己看準香港法律漏洞、法官某D權力原來可以大過政府,繼而經毒果播下壞思想的種子,跟住逐步逐步推被毒嘅人做「義工」,搞亂香港。 尾國、呆灣明顯得益者,一个怕冇世界一哥做;另一个怕被要回歸中國,飯統都冇得做

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

黃人禍港甚巨
害人不淺
永世難忘
子孫要永記

伯爵府

3btsoi 發表於 20-7-1 09:01
多得果班愚昧自大既黃人唔少,我都好愕然原來香港有咁多無遠見,有知識無常識既人,香港前途令人心寒。
...

如果佢地肯見好就收,阿爺就唔洗出馬喇!所有嘢,黃人自己搞出來的,怪誰?
突然間覺得黃人都有佢好處~就是積極推動中央盡快立法

伯爵府

2024勳章

男爵府

一年來破壞力有幾強
經濟,家庭,人與人關係
我一直堅持
時間證明一切
等到今日

男爵府

就像我們管教孩子一樣,我們給予你自由,沒有好好善用,只能收起自由,由父母去直接管教
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

首頁
23456...7

尾頁

跳至