0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

easy_daily 發表於 20-7-3 20:48

我呀b未去到好唔舒服。但就唔太想飲落肚,唔太肯飲hipp。 ...

我比一罐以前買的皇家美素力比bb試飲,好似飲奶又好啲,便便又靚啲,不過啲便便癡住屁屁好難清潔。因為溶解問題,我都係唔打算飲佢了

大宅

easy_daily 發表於 20-7-3 20:14
其實個個手法唔同沖起黎都唔同結果架啦。我自己拎過400克試用,唔見美素咁大問題。有機會會唔會係你儲放奶 ...

我個罐都係400g試用
同埋阿b食時有好多泡出,你係咪都會咁?

別墅

cherry.bdh 發表於 20-7-3 19:35
咦!我又無留意其他係60ml 喎
而家全線hipp 買2送1 好抵,我識有媽媽搵人訂都好平
...

我買左2號,送嘅一罐到期日係今年11月,應該送都係送呢個日期的

別墅

conycici 發表於 20-7-3 21:38
我個罐都係400g試用
同埋阿b食時有好多泡出,你係咪都會咁?

其實沖奶粉個時搖樽奶,點都會撞到啲空氣入去,所以有啲其他牌子我試都會有泡出現,係多與少問題別咁解。不過對比起美x臣,我覺得美素個啲小兒科囉。我見好多媽咪fb放左個啲相都係美x臣好多泡。成樽咁樣。但我又唔見啲人長期話皇家美素有泡。所以我諗緊係咪你沖得唔同啲。定一或是你個罐放得唔同啲定點,我都好疑惑。

大宅

BB辣 發表於 20-7-3 21:39
我買左2號,送嘅一罐到期日係今年11月,應該送都係送呢個日期的

嘩!我又無留意!好彩唔係入好多
聽日要睇下先

別墅

conycici 發表於 20-7-1 20:39
我係加左水先。再加奶粉,之後就轉個樽

但btw,你落水有冇試過一種落熱啲既水水然後落粉溶左先,再加番溫水呢個方法。我岩先google見到,唔知有冇用。https://mamibuy.com.hk/talk/article/78492
但平時我都無用呢個方法沖,所以都唔知幫唔幫到你。

複式洋房

回覆 easy_daily 的帖子

皇家美素力的確比其他奶粉難溶!要用熱少少的水開,再等佢凍啲先可以飲架!

禁止訪問

禁止訪問

別墅

k@ngaroo 發表於 20-7-7 17:25
之前上網睇過點解有啲奶粉易起泡,係因為蛋白質較多,不過我認為沖溉手法都好有影響,唔好搖得太勁同沖完放係 ...

睇下係幾多啦,成樽我覺得有問題。你話有泡就點都有架啦,我自己都唔會話無泡先好,但要係合理接受範圍咁解囉

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至