想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我經期一向都唔準既,所以都唔知幾時係排卵期,但每次黎m前5日都會m痛,痛完就會黎。

上星期一(22/6)開始m痛,痛左5日都無黎m,個人好攰,全身都好酸痛,好熱,試有幾次反胃作嘔,但check 過無懷孕。

星期一(29/6)開始流啡,我以為黎m,點知流得好少,去VV時抹一抹時先有,直至今日都keep住m痛,流啡,腰酸。

今日頂唔順再驗多次都係無bb, 睇左醫生,醫生叫我過多一個星期再check,book左下星期照肚。

有無人試過我咁既情況?or 隔好耐先驗到?

複式洋房

michellechan728 發表於 20-7-1 22:48
我經期一向都唔準既,所以都唔知幾時係排卵期,但每次黎m前5日都會m痛,痛完就會黎。

上星期一(22/6)開 ...

我一直都無試過經前有啡,上個月黎前5日突然日日都有小小啡 以為中左 日日都驗 疑神疑鬼 但最後好準時咁黎左m

大宅

2021勳章

michellechan728 發表於 20-7-1 22:48

上星期一(22/6)開 ...

去驗血check HCG 指數..

別墅

parisbuy 發表於 20-7-4 05:04
我一直都無試過經前有啡,上個月黎前5日突然日日都有小小啡 以為中左 日日都驗 疑神疑鬼 但最後好準時咁黎 ...

一開始我都係咁,日日驗,驗到懷念人生。我流到今日仲有少少,我仲以為已經流完了。

複式洋房

michellechan728 發表於 20-7-4 18:25
一開始我都係咁,日日驗,驗到懷念人生。我流到今日仲有少少,我仲以為已經流完了。
...

我都會咁呀,但多數都係dd-1先出現粉紅 dd當日就m 到。 但呢個月m前5日開始見血絲,粉紅,今日就間中啡.. 上網查到 有經前出血可能因為黃體不足.. 仲擔心

別墅

菲力 發表於 20-7-4 23:48
我都會咁呀,但多數都係dd-1先出現粉紅 dd當日就m 到。 但呢個月m前5日開始見血絲,粉紅,今日就間中啡.. ...

有無睇醫生? 我流左7日啡,我都唸唔明點解會咁。

複式洋房

michellechan728 發表於 20-7-5 11:19
有無睇醫生? 我流左7日啡,我都唸唔明點解會咁。

我今朝auntie 準時到左啦~ 我冇睇到醫生呀,下個cycle都出現既話先去睇 btw,我今日去iherb訂左 ovaboost 同 FertilAid 即管試下可唔可改善到。

你係過哂dd都未m, 見其他JM講遲哂用棒都驗唔到,最後驗血就confirm有左。
下次你見醫生都問下佢啦~ 留啡咁多日都有d問題。

別墅

菲力 發表於 20-7-5 19:42
我今朝auntie 準時到左啦~ 我冇睇到醫生呀,下個cycle都出現既話先去睇 btw,我今日去iherb訂左 ovaboost ...

我覺得有既機會微,似內分泌失調 呢日仲有胸痛,都係痛一陣就無事。

複式洋房

michellechan728 發表於 20-7-5 21:19
我覺得有既機會微,似內分泌失調 呢日仲有胸痛,都係痛一陣就無事。

你都就快見醫生,好快就知問題係邊
唔好太擔心,早d休息

別墅

回覆 菲力 的帖子

我岩岩小x左⋯⋯都打算買呢2隻食養下卵。希望有用啦

首頁

尾頁

跳至