時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

funseller 發表於 20-7-2 08:20
走之前請取消中國國家隊籍同香港永久居民身份!唔好喺英國搵唔到工或英國一有事就返香港!
...

更正:取消中國國籍

伯爵府

唔好話 300萬,有 200萬黃屍走去英國以後唔返黎就好了,我地住得舒服好多

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

成日玩文字遊戲真係好煩,中國都想英國快d落實叫班垃圾走。

子爵府

熊熊老婆 發表於 20-7-2 08:09
其實而家英國就係喺度賭一舖,佢估阿爺會取消雙重國籍法還擊!
到時真係去英國嘅應該係經濟能力好高嘅香港 ...

經濟能力好高嘅就未必,有少少咁啦!最想過又而英國最想收留有BNO嘅一班,應該係三四十歲果班所謂中產有妄想症黃人,同埋見到可以俾仔女讀書機會嘅黃父每,果依班人好大機會都樓債係身,賣樓走人的話都可能攞唔足層樓嘅市價,無樓既現金可能都有限。好有好有果啲直接移民啦!

不過,應該點都比其他歐洲國家嘅移民富有喺真嘅。人數最多又莫財既一羣,都唔知點算好,英政府要認真諗諗佢。

男爵府

cyyiu 發表於 20-7-2 00:01
如果真係咁多人走,香港得返$400萬人,房屋問題即時解決!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

重點呢5年不可以享用英國所有福利
英國佬真係好識計數

男爵府

cyyiu 發表於 20-7-2 00:01
如果真係咁多人走,香港得返$400萬人,房屋問題即時解決!

行街都鬆動D

公爵府

原來300萬合資格申請英國國民海外護照(BNO)的香港人係條數來的. 邊有300萬人會想去英國呀!
吹大晒!

別墅

回覆樓主:

其實幾好吖,過到去被白人歧視下,做勞力工作,又幫到人地市頭婆振興經濟,仲可以幫手裝修

珍珠宮

英國本身得六千幾萬人口,過三百萬人過去,佢唔怕陸沉。

公爵府

其實佢有冇問過英國公民點睇?

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Ononluk 發表於 20-7-3 17:40
英國本身得六千幾萬人口,過三百萬人過去,佢唔怕陸沉。

即係香港收35萬新移民,等如ㄧ個區人口咁多,點安置
所以我陰謀論想會唔會BJ講到收咁多人,嚇怕英國人,然後反對通過,咁BJ又可以同侵侵交待我有做野架

子爵府

SaSally 發表於 20-7-3 21:46
即係香港收35萬新移民,等如ㄧ個區人口咁多,點安置
所以我陰謀論想會唔會BJ講到收咁多人,嚇 ...

BJ根本係度出口術,如果真係有300萬人去,你估佢唔驚咩?!但佢計過條數,係呢埋傻黃未到步就先賺一筆,因為佢以為個個會爭住續領本爛鬼BNO,好啦,到呢埋傻黃到步蠅國,淨係佢哋頭5年嘅在地生活費都對已經好和味,但又唔洗俾福份佢哋喎!就算俾佢哋搵到工,5年後都已經唔係BJ做首相啦,到時候蠅國d黨派為咗選票,又會推行保護主義,借機趕佢哋離開話咁易啦!

首頁

尾頁

跳至