興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾年前電腦轉window 10但唔識用,在學校網站download咗小朋友的相,但係唔識將佢哋入檔,只放在下載區。近來被人delete 咗,相問下呢D情況如果拎出去被人整可以搵番D相的機會有幾大?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一般delete 可以去"資源回收筒" 還原.

大宅

clpapa 發表於 20-7-2 14:28
一般delete 可以去"資源回收筒" 還原.

比老公清走了,資源回收筒都冇佢又唔理仔女D相,問佢點搞話以後都唔會睇,下載乜鬼,我又唔識,只識下載,又唔知點搵番相個檔,佢又唔幫。

其實佢應該清了一段時間,但我現在才知。我覺得D小朋友D相好珍貴。

公爵府

回覆 yoyotc 的帖子

小朋友D相真係好珍貴, 無左唔可以再拍番.
可否去學校網站下載番? 如果學校刪左網站D相, 可以試下問學校能否比番相你.或者問班主任係边位老師影既, 問佢攞番.

複式洋房

小朋友D相好珍貴。我會常試問一問學校班主任幫手。

大宅

kinau19 發表於 20-7-3 13:09
小朋友D相好珍貴。我會常試問一問學校班主任幫手。

因為太耐了,當年學校話存了太多年相要刪,刪亦唔係近呢一年,應該冇了。當時唔識搞,下載了都唔知點搵張相去存。唸住下載了先算,遲D先搞唉~~
謝謝各位!

伯爵府

畀面勳章

yoyotc 發表於 20-7-2 07:12
幾年前電腦轉window 10但唔識用,在學校網站download咗小朋友的相,但係唔識將佢哋入檔,只放在下載區。近 ...

https://www.z-a-recovery.com/download.aspx

你試下用上面呢一個軟件呢到去搜尋返你嗰啲delete咗嘅相,我以前試過係可以救得到嘅同埋效果都幾好添。
你recover相就好似冇限制嘅其他就有。
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

大宅

kelkmk 發表於 20-7-4 09:45
https://www.z-a-recovery.com/download.aspx

你試下用上面呢一個軟件呢到去搜尋返你嗰啲delete咗嘅相, ...

謝謝你

伯爵府

畀面勳章

yoyotc 發表於 20-7-4 11:07
謝謝你

搞唔搞到?

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

伯爵府

畀面勳章

yoyotc 發表於 20-7-2 07:12
幾年前電腦轉window 10但唔識用,在學校網站download咗小朋友的相,但係唔識將佢哋入檔,只放在下載區。近 ...

送多一個程式畀你,Windows 10 2004版本之後用得到,叫做Windows File Recovery。
可以係Microsoft Store 下載。

PS: 呢個程式新嘅我都未用過

大宅

kelkmk 發表於 20-7-4 23:58
送多一個程式畀你,Windows 10 2004版本之後用得到,叫做Windows File Recovery。
可以係Microsoft Store ...

非常多謝你呀!我未試住,因為想買個external hard disk 先,然後才裝個程式在external hard disk, 先用你介紹app去搵相。因為我睇個有D 免費復修app,話裝個app在電腦可能蓋過要復修的資料,所以怕自己越搞越衰。

kelkmk    發表於 20-7-5 00:10

大宅

yoyotc 發表於 20-7-4 11:07
謝謝你

呢個唔係好得,cake 住了。我再試下你推介的另一個app。

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

請問仲有冇其他 方法整到?

大宅

手機delete 的相可以修復返嗎?

首頁

尾頁

跳至