論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

姐姐7月尾會走, 我一早買左機票, 佢叫我星期日俾機票佢, 話要拎去領事館登記, 如果班機cancel可以安排佢坐其他機, 係咪有d甘既事? 如果安排佢坐其實機, 會吾會再收到我1次錢架?

大宅

開心吸收勳章

如果班機取消, 唔係應該airline有責任安排另一班機俾乘客, 而唔係領事館?

大宅

ay001 發表於 20-7-2 17:26
如果班機取消, 唔係應該airline有責任安排另一班機俾乘客, 而唔係領事館?

我都係甘問佢, 佢話要我更,同埋俾錢, 吾想麻煩我, 我覺得怪怪地, 因為我問過airline係可以工人自已改

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

更改航班唔關領事館事,張機票佢名,佢自己都改到,但額外收費佢自己比,唔會因為張機票之前係你買而直接再charge你。你係炒佢定佢放假回鄉?

水晶宮

回覆樓主:

現在的係 eticket, 你俾一個 e-copy 工人, 你自己都仍有copy喎

大宅

alicewtw 發表於 20-7-2 18:41
更改航班唔關領事館事,張機票佢名,佢自己都改到,但額外收費佢自己比,唔會因為張機票之前係你買而直接再 ...

所以我吾明點解要拎機票去登記。 佢完約回鄉

大宅

Happylau007 發表於 20-7-2 16:52
姐姐7月尾會走, 我一早買左機票, 佢叫我星期日俾機票佢, 話要拎去領事館登記, 如果班機cancel可以安排 ...

其實同佢白紙黑字寫清楚, 張機票係你比錢, 就無問題, 而家航班成日取消, 去領事館話自己有特別情況, 係可以幫到佢的

首頁

尾頁

跳至