懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我8w bb有心跳,抺小便個時睇到有血絲 雖然唔多但好擔心,請問有無人試過?

別墅

回覆 Kavii111 的帖子

休息下瞓下, 如果聽朝仲係咁就要睇醫生, 最好睇私家, 咁早期政府多數都無咩做到

大宅

Kavii111 發表於 20-7-2 21:37
我8w bb有心跳,抺小便個時睇到有血絲 雖然唔多但好擔心,請問有無人試過?
...

我6week 時試過,醫生話有好多原因引致出血,例如 宮頸充血或有息肉,最緊要不是子宮內出血,所以建議你明天找個婦科檢查下~今晚快點訓低休息,不要太操勞

複式洋房

...

我4wk都有血絲,睇西醫話無野做到,去左睇中醫,開左d安胎藥比我煲,訓左幾日床就無事

複式洋房

...

8W 黎講, 見啡見血絲係先兆
睇急症就無野幫到你, 佢地唔會比藥你.
睇私家產檢 可以拎安胎藥
睇中醫都可以有中藥比到你
加油

洋房

Miss.Number5 發表於 20-7-3 14:59
8W 黎講, 見啡見血絲係先兆
睇急症就無野幫到你, 佢地唔會比藥你.
睇私家產檢 可以拎安胎藥

今日去左檢查,佢走了。好難過,要重新收拾心情再出發

複式洋房

Kavii111 發表於 20-7-3 15:00

盡快養返好個身子,
迎接寶寶下次返黎身邊.

別墅

2020勳章

我都試過,係同路人,你有咩唔開心就同我哋傾啦,呢度好多JM都經歷過,你唔係孤單一人。抱抱您

洋房

Miss.Number5 發表於 20-7-3 15:20
盡快養返好個身子,
迎接寶寶下次返黎身邊.

多謝你! 我諗佢係漏咗野所以番天堂拎番,好快番黎嫁啦!

洋房

helloyvonne2017 發表於 20-7-3 15:21

我都試過,係同路人,你有咩唔開心就同我哋傾啦,呢度好多JM都經歷過,你唔係孤單一 ...

係呀! 好多野淨係敢喺呢度講,有同路人之餘又經歷話我知,感恩!

複式洋房

Kavii111 發表於 20-7-3 15:00

有冇話停左幾耐? 流好多血嗎?

洋房

simba117 發表於 20-7-3 16:28

有冇話停左幾耐? 流好多血嗎?

兩星期前仲有心跳,尋日開始抺預小便有血絲,今朝去檢查就話無左心跳,依家開始慢慢多血~ 醫生無話停左幾耐呀,我諗都係呢兩日停,前幾日我仲作嘔作悶咁

複式洋房

Kavii111 發表於 20-7-3 16:31
兩星期前仲有心跳,尋日開始抺預小便有血絲,今朝去檢查就話無左心跳,依家開始慢慢多血~ 醫生無話停左幾 ...

有左心跳 都會冇啦啦冇左 真係未生出黎已經好多野要擔心....
我個胎就心跳都未見過..
如果佢自己留出黎都係好事呀,冇咁傷

複式洋房

Kavii111 發表於 20-7-3 15:47
係呀! 好多野淨係敢喺呢度講,有同路人之餘又經歷話我知,感恩!

係呀。原來好多人會發生。只係大家唔會現實講番出黎..

洋房

simba117 發表於 20-7-3 16:33
有左心跳 都會冇啦啦冇左 真係未生出黎已經好多野要擔心....
我個胎就心跳都未見過..
如果佢自 ...

我上一胎都未有心跳就無左.. 我都想佢自己流,醫生叫我塞藥,我話想睇多排先:(

複式洋房

Kavii111 發表於 20-7-3 16:57
我上一胎都未有心跳就無左.. 我都想佢自己流,醫生叫我塞藥,我話想睇多排先:(
...

醫生有冇講咩原因呀 .. 連續2次.. 會唔會驗下個胎

洋房

simba117 發表於 20-7-3 17:05
醫生有冇講咩原因呀 .. 連續2次.. 會唔會驗下個胎

無呀 我都想會驗下咩咁,政府都唔會做咁多野,話作小產約時間塞藥就叫我走

大宅

2020勳章

Kavii111 發表於 20-7-3 17:07
無呀 我都想會驗下咩咁,政府都唔會做咁多野,話作小產約時間塞藥就叫我走
...

連續2次政府都唔幫你驗胎/ 驗血 去私家驗下免疫,婦產科政府靠唔住。

洋房

erikaka 發表於 20-7-3 17:12
連續2次政府都唔幫你驗胎/ 驗血 去私家驗下免疫,婦產科政府靠唔住。
...

係呀!政府無動於衷。 無知一問,請問去私家驗要點樣?直接去私家同佢講?

大宅

2020勳章

Kavii111 發表於 20-7-3 17:15
係呀!政府無動於衷。 無知一問,請問去私家驗要點樣?直接去私家同佢講?
...

去私家生育科睇醫生,講返個情況

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊