時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

我諗佢個劣師和法官都好唔得閒,諗緊方法幫佢脫罪

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

Remido 發表於 20-7-4 14:27
個劣師咁講法,個官又鬼死咁緊張張回程機票, 唔係又想幫口話佢冇著草意圖,證明佢唔係畏罪呀嘛, 又放人
...

黃官幫個犯做埋辯護律師,已經見怪不怪

子爵府

回覆樓主:

原來又係黃狗官審佢,呢個黃官叫何俊堯,專輕判暴徒

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

fayefa 發表於 20-7-3 18:25
都仲要帶埋本過期BNO,去到仲要自我隔離14日,佢開乜春眼界吖

見有新聞話除咗本過期BNO,佢仲带埋出世纸! 邊個去旅行會带出世纸?

大宅

Duffy814 發表於 20-7-3 18:46
咁都講得出, 律師好易做, 唔知個官信唔信?

呢個官應該會信喎,你留意返個官點責怪個主控同佢嘅往績,你就會預測到佢點判。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

cattz288 發表於 20-7-3 18:10
原來係太攰, 做乜唔坐自己位?

technically黎講, 果張唔係回港機票, 只係經港啫! 一定係女友買錯

即係他買單程票由港飛英.

回程(唔知買左未),佢話係用佢女友名義買.但機票冇得改名.況且,佢被拉前,買左未呀?

大宅

Remido 發表於 20-7-4 14:27
個劣師咁講法,個官又鬼死咁緊張張回程機票, 唔係又想幫口話佢冇著草意圖,證明佢唔係畏罪呀嘛, 又放人
...

一定係,黃官會做埋辯方律C, 幫忙搵籍口。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Jasmine-4711 發表於 20-7-4 16:54
即係他買單程票由港飛英.

回程(唔知買左未),佢話係用佢女友名義買.但機票冇得改名.況且,佢被拉前,買左 ...

拉時電話已買一張係女友代買, 由英飛台, 喺香港轉機既機票, 咁算唔算有回程?
放下自在

子爵府

kamkong 發表於 20-7-4 16:42
原來又係黃狗官審佢,呢個黃官叫何俊堯,專輕判暴徒

咁佢個判詞都應該如下:
被告人大學畢業,本應有大好前途,亦心繫香港,愛香港亦樂於放眼世畀,乃香港明日希望。被告己預算當日到英國旅遊,睇唔到有任何預謀成分,雖然手持攻擊性武器傷人,但受害人只受輕傷,亦可見被告仍無心之失。現本席宣佈判社會服務令三十小時。

子爵府

回覆樓主:

請問係邊位律師?佢係百年難得一遇既忍笑高手,一夜成名,而家應該紅過個刀手

珍珠宮

2024年龍年勳章

fayefa 發表於 20-7-4 18:00
咁佢個判詞都應該如下:
被告人大學畢業,本應有大好前途,亦心繫香港,愛香港亦樂於放眼世畀,乃香港明日 ...

怎會是「預算」?
下午四點幾用刀插警察,六點幾買即晚單程機票飛喎,仲要無寄艙行李。
就算有買「回程」機票,但終點是台灣,這也算回程咩?

珍珠宮

2024年龍年勳章

minniemouse 發表於 20-7-3 18:07
不要問,只要信

請問是那一個媒體的報導?

子爵府

PaPa 發表於 20-7-4 19:23
怎會是「預算」?
下午四點幾用刀插警察,六點幾買即晚單程機票飛喎,仲要無寄艙行李。
就算有買「回程」 ...

佢唔係去到counter先買,黃官會認為無「預算」架,咁被告去英國開完眼界,咪再去台灣開眼界囉。再者,有說被告之前好似係有去過台灣做過嘢嘅。anyways, 黃官審黃c案智商係低好多架

珍珠宮

2024年龍年勳章

PaPa 發表於 20-7-4 19:24
請問是那一個媒體的報導?

應該係香港01,我唔好記得。
Minniemouse:-P

伯爵府

開心吸收勳章

michelle071180 發表於 20-7-3 18:27
當個官白痴定當我地低能吖

個官真係有可能係白癡和底B

男爵府

咁嘅理由都作得出,佢係咪真係當法官係白癡?簡直禮義廉到極點!

男爵府

律政司一定要睇緊呢單case,一定唔可以輕判!

首頁

尾頁

跳至