夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

冇不良嗜好,雙方冇第三者,但就好似冇乜感情,佢太中意出去飲飲食食,陪朋友多過屋企人,已經嘈到唔想理佢。等捱到仔女大哂,之後點呢?離婚會好多人話傻
到我大仔18歲我地先40出頭,我相信我老公份人只要一日對腳仲行到路,都唔會甘心留係屋企

伯爵府

回覆樓主:

你同佢一齊出去飲飲食食,大家開心

男爵府

肥肥寶 發表於 20-7-3 19:16
你同佢一齊出去飲飲食食,大家開心

佢好奇怪,由拍拖時佢已經唔中意我加入佢朋友堆,就算有部分我本身識嘅,我估佢認為同朋友一齊先真正放鬆掛,我本身唔係d玩得癲嘅人,佢就永遠不醉無歸
唔好估我外貌好失禮,我之前生得好唔錯的

男爵府

回覆樓主:

結婚前唔發覺,因為我都忙,但生小朋友後重心放屋企,發覺個男人生活同結婚前冇分別,10年都係咁,已經見到佢有少少討厭
每次講親就話我控制慾,想佢冇朋友,但我話人地一星期2,3晚出去食已經算多,你一個月都冇兩,三晚留屋企食飯,就話我想你冇自由

伯爵府

ChaBean 發表於 20-7-3 19:38
結婚前唔發覺,因為我都忙,但生小朋友後重心放屋企,發覺個男人生活同結婚前冇分別,10年都係咁,已經見到 ...

咁又離譜啲,一個月都冇兩三日係屋企,咁要自由當初吾應該結婚生仔,認真同佢傾,如果吾係你唯有忍,一吾係當自己係單親

水晶宮

回覆樓主:

你兩個有冇乜嘢共同興趣係可以一齊做嘅? 如果冇,而家一齊發掘下。如果佢唔肯,你就自己develop 一D你自己都做到嘅興趣。 當你兩個老咗,仔女大咗,佢唔同你一齊玩嘅時候你都可以有自己嘅世藝/興趣/空間/生活。

男爵府

Nbs 發表於 20-7-3 20:27
你兩個有冇乜嘢共同興趣係可以一齊做嘅? 如果冇,而家一齊發掘下。如果佢唔肯,你就自己develop 一D你自己 ...

一齊發掘就唔會了,將來都可以靠自己,只係覺得到時既然小朋友大左,又冇咩共同語言,分開可能更好,老實講有d期待呢日

水晶宮

ChaBean 發表於 20-7-3 20:33
一齊發掘就唔會了,將來都可以靠自己,只係覺得到時既然小朋友大左,又冇咩共同語言,分開可能更好,老實 ...

到時小朋友大咗,又冇共同語言同興趣,可能真係到時各有各玩...

男爵府

Nbs 發表於 20-7-3 20:36
到時小朋友大咗,又冇共同語言同興趣,可能真係到時各有各玩...

如果仔女長大哂,各有各玩不如分開唔好煩,雖然我都冇興趣搵第二春,就算要搵個老伴,我寧願轉同性戀

珍珠宮

ChaBean 發表於 20-7-3 21:18
如果仔女長大哂,各有各玩不如分開唔好煩,雖然我都冇興趣搵第二春,就算要搵個老伴,我寧願轉同性戀 ...
咁佢老左身體有事就揾你照顧, 擺明揾你苯, 依家又成日出去玩

男爵府

結婚前唔發覺,因為我都忙,但生小朋友後重心放屋企,發覺個男人生活同結婚前冇分別,10年都係咁,已經見到 ...

10 年前係咁,10 年後都唔使旨意佢會變。其實你地係咪好有錢,可以 afford到佢夜夜笙歌,又其實如果咁落去,點解要等到小朋友大先分開?男人就係咁,我老公成日都好響往以前 single 的日子

複式洋房

回覆樓主:

我覺得佢有第三者

水晶宮

anna59 發表於 20-7-3 22:52
咁佢老左身體有事就揾你照顧, 擺明揾你苯, 依家又成日出去玩

你講得啱而家識玩,老左三高,糖尿病,痛風乜都走哂出黎,加埋中風到時搵樓主埋單,男人永遠自私!

男爵府

回覆 ChaBean 的帖子

其實你自己都講出根源問題, 兩人已無咩"感情", 呢個係導致佢唔聽你講, 你唔聽佢講既"根源"
一個人對自己所愛既人/物, 係會願意聽+理會對方需要

珍珠宮

ChaBean 發表於 20-7-3 21:18
如果仔女長大哂,各有各玩不如分開唔好煩,雖然我都冇興趣搵第二春,就算要搵個老伴,我寧願轉同性戀 ...
到時大家對性事的生理需求都降低,能搵到個閨蜜,金蘭姐妹同居,或住附近的,互相照應,陪到你做你喜歡做嘅嘢 都唔錯。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

lemon807 發表於 20-7-3 23:38
我覺得佢有第三者
我成日都型住嗰D唔鍾意帶老婆,女朋友出來同自己男性朋友聚會嘅男人,佢哋呢D男人聚埋一齊好大機會係講女人,嫖類之事。我唔知,我未遇過不願意帶老婆出來朋友聚會嘅男人。家中所有男人都唔係咁嘅。我前夫同我先生更加唔係咁。

ibmabc    發表於 20-7-5 21:58
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

侯爵府

一個月無兩三晚返屋企食飯?真係過分左

侯爵府

ChaBean 發表於 20-7-3 20:33
一齊發掘就唔會了,將來都可以靠自己,只係覺得到時既然小朋友大左,又冇咩共同語言,分開可能更好,老實 ...

咁要等幾多年先到40?

複式洋房

858D 發表於 20-7-4 02:29
我成日都型住嗰D唔鍾意帶老婆,女朋友出來同自己男性朋友聚會嘅男人,佢哋呢D男人聚埋一齊好大機會係講女人 ...

兩種都有,未必係去溝女 。

可能想盡興些,講下操口,放一些傾計也有。當然溝女去滚都會有。

其實你地女仕傾計傾女人野都未必想帶老公掛

男爵府

離婚點會話傻
離婚啦 你仲有大把自由

首頁

尾頁

跳至