時政擂台

跳至

首頁
12345...16

尾頁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Ol0314 發表於 20-7-4 10:19
優秀的孩子 人生更精彩

前晚押送佢返屋企搜查,仲有黃屍幫佢打氣,嗌“加油”,加油坐耐啲吖 佢父母真係要加油揾錢打官司喇

珍珠宮

壞了的人,可惜。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

究竟我是誰 發表於 20-7-4 10:22
前晚押送佢返屋企搜查,仲有黃屍幫佢打氣,嗌“加油”,加油坐耐啲吖 佢父母真係要加油揾錢打官 ...

拎綜援喎!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ddkaka 發表於 20-7-4 10:20
為咗嗰啲所為素球而犧牲前途,正常人會覺得係蠢,但佢哋唔會覺,仲會覺得自己係英雄
...

呀~異士喎

放下自在

男爵府

回覆樓主:

見到俾人利用,真係好心痛

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

wcandtt 發表於 20-7-4 10:19
我發覺身邊的黃人,全世界都錯,全世界欠咗佢,只有自己最啱

心盲至失理智,現世代追求快感,對網上資訊變得求快非求真,好可怕

一句失心瘋,秒傳一百,一分鐘後變成 "事實"

禁止訪問

我的育兒心得勳章

珍珠宮

maxm838 發表於 20-7-4 10:02
公屋出身,考入港大,做到工程師。罷工被炒,淪為兼職廚師,再到犯事被捕。一步步自毀前途,唏噓 ...

之前個單同呢單...我見到好心痛。父母由bb湊到大咩希望都無曬

珍珠宮

難相處 發表於 20-7-4 10:19
我唔明,佢唔係自衛反擊,係意圖傷人,佢希望用而個理由去外國尋求庇護?
一有不滿就攞刀桶人,佢點解會覺 ...

佢哋梗係唔記得咗,正常人(非政治家)申請去任何國家入籍,其實都要身家清白冇犯事紀錄,佢又唔係痴瘋果d,犯左事仲以為英美會收留佢哋嗎?
如果隨便係本土傷害人都可以去英國申請政治庇護,英國真係變成犯人集中地,d國民唔嘈到拆天呀?
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

究竟我是誰 發表於 20-7-4 10:22
前晚押送佢返屋企搜查,仲有黃屍幫佢打氣,嗌“加油”,加油坐耐啲吖 佢父母真係要加油揾錢打官 ...

你見到果d演員全部都都收錢,唔係邊有咁多傻仔出來做炮灰

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔好比呢d故事牽引, 我會等警察調查搜證

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

MMM1108 發表於 20-7-4 10:26
條路自己揀
可憐父母供書教學終於等到個仔大學畢業做到工程師以為安樂曬, 點知自毀前途淪為階下囚
...

雖然一家唔知一家事,傳媒報導亦難全信,報導話爸爸鬧港大教壞個仔,亦是別人的錯

父母身教,價值觀設定,真的不能輕視

珍珠宮

cattz288 發表於 20-7-4 10:24
拎綜援喎!

咁即係會申請法援?即係納稅人又埋單?
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

公爵府

wcandtt 發表於 20-7-4 10:19
我發覺身邊的黃人,全世界都錯,全世界欠咗佢,只有自己最啱

無錯 我認識的都係咁
世界唔認同我
命運令我失敗
個個都反社會人格

象牙宮

小寶貝兒 發表於 20-7-4 10:30
咁即係會申請法援?即係納稅人又埋單?

其實我都唔清楚!
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章

maxm838 發表於 20-7-4 10:02
公屋出身,考入港大,做到工程師。罷工被炒,淪為兼職廚師,再到犯事被捕。一步步自毀前途,唏噓 ...

一云亦云,被洗腦跟風上街嗌口號都話吖,但用刀襲擊人喎!呢個人本質都好有問題。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

cattz288 發表於 20-7-4 10:24
拎綜援喎!

唔係呱

點解咁呀~ 班所謂和理非, 漢奸, 你高床軟枕時, 就係呢班被煽惑的年青人前途自由, 仲有個家庭嘅希望造就

象牙宮

woodpecker 發表於 20-7-4 10:33
一云亦云,被洗腦跟風上街嗌口號都話吖,但用刀襲擊人喎!呢個人本質都好有問題。
...

得舖牛力, 無用過腦
放下自在

大宅

Josephmon 發表於 20-7-4 10:27
你見到果d演員全部都都收錢,唔係邊有咁多傻仔出來做炮灰

之前嗌孩子啊,那個大嬸和元朗[大肚婆]都唔見咗喇, 搵夠收山了!

珍珠宮

Ol0314 發表於 20-7-4 10:19
優秀的孩子 人生更精彩

終於出人頭地了

不好意思,話是直接了點,但希望年輕人覺醒。

首頁
12345...16

尾頁

跳至