自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

checkcheck 發表於 20-7-4 18:47
野食有問題應該係餐廳問題,不過food panda服務真係好差,永遠都遲到,
一係等左成知鐘之後話cut左你張單! ...

我都係,早幾日叫野食,全家人等佢開飯,等左1個鐘cut 我單,求其係個app度叮一下話cut單就算,搞到我要即刻搵野食,小朋友第二日仲要返學架嘛,搞到夜訓。

大宅

PaPa 發表於 20-7-4 19:04
食物有曱甴是餐廳的問題,仲叫多次?
我就唔敢在同一餐廳再叫多一次。

唔係呀,叫過第二間呀

大宅

love.g.wad 發表於 20-7-4 19:05
我都係,早幾日叫野食,全家人等佢開飯,等左1個鐘cut 我單,求其係個app度叮一下話cut單就算,搞到我要即 ...

明白你感受,我小朋友本來好開心有野食,見到有異物即時咩都唔敢食,連跟餐野飲都唔敢飲,又餓又無野食,我要另外再揾另一餐廳落單

大宅

checkcheck 發表於 20-7-4 18:47
野食有問題應該係餐廳問題,不過food panda服務真係好差,永遠都遲到,
一係等左成知鐘之後話cut左你張單! ...

我都試過一個order 兩個車送,遲遲未見第二車手送到,送到d野已經凍曬,佢地d安排係混亂

大宅

007~sa 發表於 20-7-4 18:39
Foodpanda CS差
Deliveroo食物凍都全退

我以後試下deliveroo先

男爵府

回覆樓主:

可以pm我邊間翠河嗎?

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章

Foodpanda我成日訂,通常都ok唔會好耐
反而deliveroo訂親都起碼要1個鐘咁

珍珠宮

bu-b 發表於 20-7-4 17:30
但food panda只係負責運送,食物有事關food panda咩事?唔係應該投訴食店咩?

認同,人地只負責送餐;應該投訴餐廳先係喔

伯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

我都响依度睇過幾個post話 foodpanda好唔掂,好差。
我都提醒老公唔好用佢訂餐,費事畀錢仲要搞到自己一肚氣。

大宅

蘋果姐姐^_^ 發表於 20-7-4 21:22

我地透過佢個平台落order, 唔係直接同餐廳訂,難道食物有問題佢無責任?據我所知餐廳方面係要畀佢地抽佣的,而我地through 佢訂餐係貴過直接同餐廳order, 佢地又收餐廳錢又收運費,如果食物有問題都唔能夠要求退款,咁消費者埋好無保障?餐廳方面我當然都投訴左!

大宅

vincielau 發表於 20-7-4 21:32
我都响依度睇過幾個post話 foodpanda好唔掂,好差。
我都提醒老公唔好用佢訂餐,費事畀錢仲要搞到自己一肚 ...

同感!

大宅

李豆豆 發表於 20-7-4 21:13
Foodpanda我成日訂,通常都ok唔會好耐
反而deliveroo訂親都起碼要1個鐘咁

我d order 係10次有兩次遲小小咁,送貨時間無大問題,我可以接受。今次不滿係客服處理手法,一時咁一時又咁,出爾反爾,好玩野!

男爵府

回覆 checkcheck 的帖子

第一次用,唔會再用foodpanda好遲送食物
送貨員又拎得衰,掙D倒瀉晒

wcpcelia    發表於 20-7-5 09:02

伯爵府

回覆樓主:

foodpanda處理退款出爾反爾係唔啱,但佢地呢D只物流,點會保証食物質素? 如果樓主知 deliveroo, uber eat附合要求. 麻煩出 post分享,等大家受惠。

珍珠宮

007~sa 發表於 20-7-4 18:39
Foodpanda CS差
Deliveroo食物凍都全退

同意foodpanda cs極差,我都想知點投訴佢地,有次外賣dinner變宵夜,等咗2個半鐘,打去嘈佢個客服晦氣仲cut我線

男爵府

蘋果姐姐^_^ 發表於 20-7-4 21:22

食物有問題,我都覺得主要負責是餐廳,至於foodpanda我反而覺得責任在送餐,當然他都要幫忙跟進,但著眼點在於佢服務方面。
至於退款,通常在餐廳吃那樣食品有問題時就退那樣,不過如foodpanda計錯數在先,就應遵守返先前的承諾。

伯爵府

回覆樓主:

.

伯爵府

但food panda只係負責運送,食物有事關food panda咩事?唔係應該投訴食店咩?

X2

珍珠宮

ellen332 發表於 20-7-4 17:49
我第一次order, 估唔到會係咁,唉!

我叫過3次,都好ok架喎

首頁

尾頁

跳至