美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

一共搵左兩間諮詢,
第一間建議​​打透明質酸,
第二間建議先溶解再睇情況打ellanse, 第一間報價約​萬幾​, 第二間報價溶解加ellanse,​都是​萬幾

最後我揀第二間,事源幾年前打過蘋果肌, 第二間​醫生指我情況係透明質酸散開慢慢向下移位落去令到法令紋虎紋變深, 佢話唔少人打完蘋果肌幾年後會有咁嘅情況,唔係第一次遇到,叫我先溶解再 打ellanse 打溶解之後一星期再覆診打ellanse,其實打溶解後等左兩日,如醫生所講開始 見到法令紋冇甘深不過仍然有紋,始終年紀有番咁上下

打ellanse當日,用左一盒兩枝,跟之前報價一致

333s    發表於 20-7-6 22:20

大宅

岩岩打完見到好好效果,但係大約個半月開始又覺得虎紋冇岩岩打時咁好

醫生覆診時有講過一般要​一至兩​個月時間俾膠原增生發揮效用,一直唔敢分享, 因為都好驚冇效,等到衣家第三個月,一直有對比情況,見到虎紋真係慢慢變淡​之前一直都擔心冇用​

333s    發表於 20-7-6 21:59

大宅

回覆 Leehoarmama 的帖子

好詳細你ellanse 打左咩size?Thanks for share

大宅

Superwomia 發表於 20-7-6 20:11

好詳細你ellanse 打左咩size?Thanks for share

醫生話s/m 都可以,我第一次打唔知效果,揀左s size試左先

大宅

回覆樓主:

請問打完呢d針 仲可以去做facial機嗎?

象牙宮

Leehoarmama 發表於 20-7-6 00:23
一共搵左兩間諮詢,
第一間建議​​打透明質酸,
第二間建議先溶解再睇情況打ellanse, 第一間報價約​萬 ...

你幾年前打過蘋果肌, 透明質酸散開慢慢向下移位落去, 令到法令紋虎紋變深? 唔少人打完蘋果肌幾年後會有咁嘅情況。oic

原身你是根本沒有法令紋? 或是當時蘋果肌 打的分量太多? 過量了…?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

大宅

333s 發表於 20-7-8 07:11
你幾年前打過蘋果肌, 透明質酸散開慢慢向下移位落去, 令到法令紋虎紋變深? 唔少人打完蘋果肌幾年 ...

以前冇麥虎紋
醫生諮詢時問我之前有冇打過針
佢話透明質酸下移令到虎紋情況更嚴重
所以叫我先溶哂之前剩餘既透明質酸先

大宅

Troublewoman 發表於 20-7-8 01:14
請問打完呢d針 仲可以去做facial機嗎?

我有做facial
打完針之解決咗虎紋
冇再做其他機既需要

別墅

你張相幾時影嫁?打完影嫁?

大宅

回覆 Qqtang 的帖子

出po嗰日影嫁,岩岩打完塊面再包滿啲,但係我覺得衣家順眼自然啲

別墅

好,唔該哂,我都係虎紋問題,參考多d先

民房

淨係打虎紋位就得?笑會硬晒嗎

大宅

回覆 Sonofmymum 的帖子

我聽過有啲醫生都係你想打虎紋就幫你淨係打虎紋,頭痛醫頭腳痛醫腳,但呢個醫生佢會全面睇嫁,佢一睇就覺得我係蘋果肌累積太多透明質酸,唔係我話虎紋深就淨係打虎紋,所以應該要俾醫生睇先知有咩問題,打完首個星期會感覺到硬硬地,之後冇啦

別墅

請問美女 你依家生既膠原會唔會多過一開頭打既呀?定係真係會消7成
岩岩打完額頭幾日 而家有D擔心之後生膠原會腫過一開頭

仲有可PM你打個間比我嗎
我蘋果肌都想轉少女針

禁止訪問

大宅

Leehoarmama 發表於 20-7-23 01:34
回覆 Sonofmymum 的帖子

我聽過有啲醫生都係你想打虎紋就幫你淨係打虎紋,頭痛醫頭腳痛醫腳,但呢個醫生佢 ...

我想問下你睇邊個?

別墅

我無打過ellanse,虎紋呢d係靜態紋,打透明質酸已經效果好好架啦,我阿姨就打restylane,佢話年紀大要keep返,我見佢打完明顯係年輕咗,同埋可以同時係肌底補水,都幾心動~

大宅

回覆 unaxxx 的帖子

我都係打完3個月到,覺得虎紋再淺左,份量唔過量我估唔會脹到肉眼睇得出咁誇張,你額頭打少女針?

複式洋房

真係覺得有唔同到,後生左

首頁
12345...7

尾頁

跳至