懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

開始由啡轉紅,流左成個星期啡,今日又流血水,好擔心,上次流血半夜去急症室坐等6個鐘照下個B仲起度,最後拿完假紙就走左,直情係佛系e療,有冇人情況同我一樣....?我應該要點做?謝謝🙏🏻

別墅

回覆樓主:

流鮮血要即刻去醫院,同姑娘講係鮮血…驚小產啊 通常甘既情況都俾你排緊急,唔好拖

大宅

Stefanielai 發表於 20-7-6 13:21
開始由啡轉紅,流左成個星期啡,今日又流血水,好擔心,上次流血半夜去急症室坐等6個鐘照下個B仲起度,最後 ...

有無去睇私家婦產科醫生?會開安胎藥?同埋bed rest ..

大宅

開始由啡轉紅,流左成個星期啡,今日又流血水,好擔心,上次流血半夜去急症室坐等6個鐘照下個B仲起度,最後 ...

訓,窩床
如果仲係唔放心,去私家攞藥塞

別墅

我舊年7週流鮮血,一入去就排緊急,隔離坐幾個好誇張,爆晒缸成手血,發高燒,我快過佢哋見醫生.....一入去即照,但子宮乜都冇,懷疑我宮外,照完就白車轉我去有婦產科嘅醫院....轉醫院後即上房,抽完血再照,又係照唔到嘢...得子宮有一新傷口,懷疑流產。半夜成晚宮縮係咁流大量血...夜用m巾都爆,第二朝抽多次血,照多次成副嘢。乾乾淨淨,下晝血報告出咗,醫生巡房,HGC7xx>6x,確定小產,仲乾乾淨淨。可即時出院診都唔使覆
果次我對公立醫院係好滿意....
亦多謝無緣嘅小B冇令我受咩苦

男爵府

我果時6週幾流鮮血,流左幾日都係咁,中途有睇過私家食咗黃體素,但係都冇幫助。最後去咗急症,好快就有醫生幫我照,之後轉上房,再有醫生檢查。最終BB保唔住,係自然排出。建議你都去多次急症,佢哋對呢啲好緊張

大宅

我之前6-7w嘅時候都流過好多血,好似M咁. 政府係佛係醫療,早期唔會保胎.
我之後去咗私家醫生睇,佢幫我打咗安胎針開咗安胎藥,另外瞓床瞓咗一星期. Jm 可以叫屋企人煲桑寄生蓮子蛋茶,都有安胎作用, 加油
我依家34w, BB都好健康

洋房

回覆 Ammmmm 的帖子

希望可以順利度過難關

洋房

回覆 GoodLau 的帖子

依家去睇私家,原本約左聽日,即改左今日

大宅

Stefanielai 發表於 20-7-6 15:55
回覆 Ammmmm 的帖子

希望可以順利度過難關

同bb傾多啲,叫佢癡實,祝平安

大宅

加油!我有個時都試過幾次流啡又流血,好在後來冇乜事,個女女而家兩個月大啦

複式洋房

回覆樓主:

原來一山還有一山差....8w時流血 一patpat 咁流出黎..去到急症室 好快有得睇..不過醫生態度好差..照到有心跳..話作小產就走左...比左張醫生紙我...我立即搵私家再睇(不過假日 等左幾日先有得睇私家)

訓床訓左幾日..已經無乜血 只係流小小啡

睇私家問野方便好多 醫生解解可能係著床血 又有藥 起馬安心左好多

大宅

去睇私家啦
會比黃體你食,食左會防宮縮同止血
同埋一定要訓床休息
祝bb痴實你

別墅

回覆 Stefanielai 的帖子

公立醫院係咁佛系架
快d去搵私家產科醫生睇
佢會俾安胎藥你食架

民房

bbbangers 發表於 20-7-6 18:40

公立醫院係咁佛系架

第一次產檢政府的婦科醫生同我講、 安胎藥安胎針都冇科學根據(emoji)

如果你有需要都可以去睇私家醫生

洋房

不幸的,BB走左😭

大宅

Stefanielai 發表於 20-7-6 23:14
不幸的,BB走左😭

養好身體先。

大宅

8W 睇私家驗孕
同醫生講有少少啡....開左一個月黃體酮

10W 有朝6點突然流血
入院住左一晚
醫院睇左無熄肉BB正常....話無嘢可以做無藥, 放左我走

之後一路都有流啡 (每日都有)
中間私家照到有好大舊血喺胎盤附近
私家醫生話等佢自己吸收或者排出

17W 又流左二日鮮血(多個10W 果次)

無入院, 等到星期一去睇私家, 照到BB, 胎盤都正常

私家醫生都話無藥食, 不過拎左血去CHECK有冇菌

但係流完果次之後就無晒事
我而家23W 啦~~~

個人感覺係
真係唔好粗勞
行少啲
可以就瞓多啲

加油~~

大宅

oh....just see this...
i'm sorry to hear that
Take care!!!!

大宅

Stefanielai 發表於 20-7-6 23:14
不幸的,BB走左😭

So sorry to hear that...

Jm 好好休息保重身體, take care

首頁

尾頁

跳至