自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

謝分享先,唔知妳想揾咩工加上現在嘅環境 ,希望早日揾到

民房

我都有同感......
完左coaching當下只有一個強烈嘅感覺:「完全唔值依個價」

當初被佢成功個案嘅whatsapp圖吸引左去報名,但諗深一層,依啲成功個案背後,唔知有幾多唔成功嘅個案冇講出嚟。

珍珠宮

畀面勳章

lalalaamy 發表於 20-10-26 01:24
you are not alone! 大家請傳開呢個 X保既 career coaching 係幾咁扼錢!一開始接觸佢既時候都係因為佢係咁 ...

多謝你咁詳盡講返曬

幫推等多D人知道

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

lalalaamy 發表於 20-10-26 01:24
you are not alone! 大家請傳開呢個 X保既 career coaching 係幾咁扼錢!一開始接觸佢既時候都係因為佢係咁 ...

push

林x可能遲啲又要見報話唔識呢位
「全職呃人」

水晶宮

甜甜人妻 發表於 20-10-13 19:24
之前見過呢個人一次,佢攪一d 類似講人生career 嘅talk, 個post 寫話會幫人睇cv.

個talk ok 嘅,都有預備 ...

樓主比咗5,000蚊

洋房

上星期我老公都搵左佢去做,佢提供左一個半價優惠比待業人士,因為網上面都有佢嘅評語好壞參半,所以我決定陪老公去,做咗大約兩個半鐘頭。

真人肥啲,同埋唔係好鍾意笑。

當時佢有同我老公指出CV上面嘅缺點同埋career path上應該點樣去安排下一份工作,先可以令到自己有更好嘅市場價值。同埋都聽到佢有執我老公嘅面試技巧。

我老公做marketing,兩個月之前俾人裁員。一直掟Cv出街都石沉大海、就算有面試機會都好快俾人叮走。

可能真係人夾人,我印象好深刻佢之後有打電話黎跟進,我老公之後面試之前一日搵佢,夜晚11點幾都電話俾佢教佢點樣去準備。

唔知道佢咁多成功個案係咪真,不過都希望佢繼續保持尼個服務態度,因為見到上面都好多投訴。

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

insertimage 發表於 20-7-6 14:45
俾失業同待業既大家參考下,唔好好似我禁,未搵錢就無左5000上埋D我覺得唔值既班
我本人想分享一個所謂CAREER ...

Coaching 唔係咁用……話係幫人諗下點去解決問題(唔係幫手解決問題,e.g. 揾工)。
你努力,等啱機會一定有得發揮。

珍珠宮

好媽媽勳章

Nikitang1111 發表於 20-10-26 03:45
我八掛走去佢 fb 睇吓
見到佢 marketing 呢個字都寫錯

邊日的post? 我想八吓。

咦,我問的英文字原來係人地的招牌之一。

珍珠宮

好媽媽勳章

Amandada1025 發表於 20-11-7 12:36
上星期我老公都搵左佢去做,佢提供左一個半價優惠比待業人士,因為網上面都有佢嘅評語好壞參半,所以我決定 ...

呢位朋友,你特登分享,幫那位「教練」平反,真有心!

首頁

尾頁

跳至