懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原本諗住過咗3個月先去登記,而家已經16週,去登記會唔會太遲?

大宅

pypy1234 發表於 20-7-6 15:49
原本諗住過咗3個月先去登記,而家已經16週,去登記會唔會太遲?

應該冇Oscar期比你,穩陣起見都建議你要去登記開file(即係你打算去私家生產都好)。

別墅

想要度頸皮個期既話一般都好早登記,我係6.7週登記,有11週既早期度頸皮,你依家應該無得度頸皮,不過遲登記好過唔登記,趁早登記啦,下載個「預約通」app登記就得,好方便

民房

點都要去㗎啦,快啲登記啦

大宅

2020勳章

點解咁遲都唔去登記?你有無去私家做產檢?你快d去檢查下啦

侯爵府

2020勳章

回覆樓主:

你係私家睇同做檢查的話無問題㗎
我公家第一次見醫生係36週做b 鏈時,我轉登叫佢book 咁後的,之前D 檢查全部私家做。

複式洋房

siuKate 發表於 20-7-6 19:29
點解咁遲都唔去登記?你有無去私家做產檢?你快d去檢查下啦

我7週到而家都有去私家到做產檢
到個3個月都好唔舒服 所以一路都未去

複式洋房

Nbs 發表於 20-7-6 20:17
你係私家睇同做檢查的話無問題㗎
我公家第一次見醫生係36週做b 鏈時,我轉登叫佢book 咁後的,之前D 檢查全 ...

咁你大概幾多週去約?

侯爵府

2020勳章

pypy1234 發表於 20-7-6 22:00
咁你大概幾多週去約?

無記錯大概16週

男爵府

2020勳章

pypy1234 發表於 20-7-6 21:58
我7週到而家都有去私家到做產檢
到個3個月都好唔舒服 所以一路都未去

我都未去 因為唔想係政府做產檢浪費時間,原來可以揀book咁後時間嫁,又幾好wor,以為開左file就一定要跟住行

複式洋房

mcs74 發表於 20-7-7 03:31
我都未去 因為唔想係政府做產檢浪費時間,原來可以揀book咁後時間嫁,又幾好wor,以為開左file就 ...

如果你全程由產檢到生都係去私家,係根本唔使去政府登記。政府產檢真係等太耐,等完一大餐個檢查又好流...我有登記,但因為疫情關係唔太敢返去,零願去私家算。

複式洋房

我今日終於去咗政府登記,而家33week,一心諗住私家生,不過都係驚有咩突發,都係開返個file

複式洋房

santse8584 發表於 20-7-7 09:46
如果你全程由產檢到生都係去私家,係根本唔使去政府登記。政府產檢真係等太耐,等完一大餐個檢查又好流... ...

其實我一開頭都係想由頭到尾私家唔使煩,因為我真係好怕等哂時間。但因為老公有遺傳病,所以隱陣啲去開file

複式洋房

Prettyger 發表於 20-7-7 23:23
我今日終於去咗政府登記,而家33week,一心諗住私家生,不過都係驚有咩突發,都係開返個file ...

我今日都係,仲比姑娘問做咩咁遲嚟

大宅

我26週先第一次去登記。之前一直在私家睇。去嘅時候帶齊資料,俾姑娘入電腦登記埋。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊