懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

首選 元屯天的醫生
最好女醫生

Thx

複式洋房

lavender_nam 發表於 20-7-7 00:54
首選 元屯天的醫生
最好女醫生

栢麗游醫生,睇過一次印象唔錯,都細心

洋房

[email protected] 發表於 20-7-7 02:12

Thx

複式洋房

[email protected] 發表於 20-7-7 02:12

初頭都係睇游醫生,第一次5weeks陰超照都正常,去到第8weeks都話要陰超照,我就問醫生8weeks仲陰超?佢先話咁好,做超聲波啦!
同埋佢部機太舊,我最後都轉咗何嘉慧醫生,我係游醫生睇時話有一粒2cm子宮肌瘤,隔咗3weeks去何醫生變咗4粒,我都唔知佢睇得唔清楚定3weeks影響咁大

複式洋房

SaMaMaSa 發表於 20-7-7 09:46

初頭都係睇游醫生,第一次5weeks陰超照都正常,去到第8week ...

我係8wk先第一次睇,反而佢係幫我試B照先,點知太細照唔到先轉返陰,可能人人情況不同。因為屯門區只係睇過佢一個,或者有更好選擇都未定。

題外,子宮肌瘤會影響到胎嗎?你諗住點解決?

複式洋房

[email protected] 發表於 20-7-7 19:17
我係8wk先第一次睇,反而佢係幫我試B照先,點知太細照唔到先轉返陰,可能人人情況不同。因為屯門區只係睇 ...

醫生話定期觀察,少食激素食物,有機會開刀,暫時都冇乜野可做

複式洋房

[email protected] 發表於 20-7-7 19:17
我係8wk先第一次睇,反而佢係幫我試B照先,點知太細照唔到先轉返陰,可能人人情況不同。因為屯門區只係睇 ...

屯門區選擇真的不多,游醫生已經好過佢媽咪好多

複式洋房

SaMaMaSa 發表於 20-7-7 21:54
醫生話定期觀察,少食激素食物,有機會開刀,暫時都冇乜野可做

你而家係幾多週?如果陀緊真係乜都做唔到,等卸貨之後再考慮點處理

複式洋房

SaMaMaSa 發表於 20-7-7 21:55
屯門區選擇真的不多,游醫生已經好過佢媽咪好多

我都係睇完網上comments先搵佢,屯門區又係女醫生佢都算唔錯,聽講佢媽咪幾寸

複式洋房

[email protected] 發表於 20-7-8 01:06
你而家係幾多週?如果陀緊真係乜都做唔到,等卸貨之後再考慮點處理
...

依家14weeks,暫時冇野可以做到,正常5個月子宮肌瘤就會停止生長!

複式洋房

[email protected] 發表於 20-7-8 01:12
我都係睇完網上comments先搵佢,屯門區又係女醫生佢都算唔錯,聽講佢媽咪幾寸
...

屯門黎講佢算服務好,但佢儀器差啲,因為我依家係何嘉慧醫生睇,紙質地同部機質素真係差好遠之前睇遊醫生只得3張超聲波圖、何醫生有7張

複式洋房

SaMaMaSa 發表於 20-7-8 09:45
屯門黎講佢算服務好,但佢儀器差啲,因為我依家係何嘉慧醫生睇,紙質地同部機質素真係差好遠:good ...

何醫生喺元朗區,對我嚟講會遠啲啲,想問何醫生睇一次係幾錢?

複式洋房

SaMaMaSa 發表於 20-7-8 09:43
依家14weeks,暫時冇野可以做到,正常5個月子宮肌瘤就會停止生長!

哦~咁你仲係初階段(emoji)(emoji)要小心注意飲食

複式洋房

[email protected] 發表於 20-7-9 01:01
何醫生喺元朗區,對我嚟講會遠啲啲,想問何醫生睇一次係幾錢?

何醫生應該$700一次
因為我上次做T21所以佢收我$500照超聲波

何醫生超多人睇,上次去到都有8-9個大肚婆係我前面等

複式洋房

[email protected] 發表於 20-7-9 01:04
哦~咁你仲係初階段(emoji)(emoji)要小心注意飲食

會呀大家咁話

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊