時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

渺薩' 發表於 20-7-7 18:50
做得專家,自然有根有據有data講個情況,呢度一唔岩聽,乜人都罵,憑自己感覺罵人 :w ...

你都識話 作為專家, 講野都唔用腦:

"香港大學醫學院教授袁國勇及龍振邦周三(3月18日)在香港《明報》發表題為《大流行緣起武漢,十七年教訓盡忘》的評論文章引發爭議並在當天晚間宣佈撤稿。"

"香港權威專家袁國勇在報章撰文指「中國人陋習劣根是病毒之源」,引起爭議後即晚撤稿。"

"[color=rgba(0, 0, 0, 0.78)]袁國勇批官員對疫情樂觀:唔見棺材唔流眼淚 暑假前復課多數無望"

珍珠宮

好媽媽勳章

makm 發表於 20-7-7 18:57
我都想知袁專家之前有乜根據有乜data話香港會有140萬人確診新型冠狀病毒?專家喎!

用美國條curve應該可能可以project到

珍珠宮

好媽媽勳章

渺薩' 發表於 20-7-7 19:38
<最坏情況>呢幾隻字都唔識 重讀幼稚園啦,成日一句嘢cut頭cut尾拎出黎講
...

最壞情況應該全香港人死晒添

子爵府

2024年龍年勳章

渺薩' 發表於 20-7-7 18:50
做得專家,自然有根有據有data講個情況,呢度一唔岩聽,乜人都罵,憑自己感覺罵人 :w ...

又唔見袁在2003 沙士時期比人鬧?當時人人都尊重佢,佢亦好正常
今天係佢自己玩政治先
做專家又講什麼"唔見棺材唔流眼淚",
又出文宣講中XX國,講食野味...
不能盡錄
係佢令人失哂信心
專家變文宣,好多人唔信佢啦
比人批評预左

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

其實新型肺炎係新病毒, 全球專家都係研究中, 所有專家都係預測, 講真人類對呢個地球所知既只係皮毛, 大家都係認識中, 袁教授用自己既知識去預測冇問題, 問題在於佢傲慢既態度, 咩唔見棺材唔流眼淚果D負面說話去打擊在努力緊既人, 香港政府幾努力都係彈, 但竟然讚日本政府??

男爵府

czl115 發表於 20-7-7 17:42
又話鏟左BK個APP?分明係開APP來cap圖

講一套做一套不嬲都係黃衛小兵嘅一概做法 就如叫人衝自己鬆一樣 呢啲咁高尚嘅情操真係學不來

水晶宮

2024勳章

Cankk 發表於 20-7-8 07:57
你都識話 作為專家, 講野都唔用腦:

"香港大學醫學院教授袁國勇及龍振邦周三(3月18日)在香港《明報》發 ...

暑假前復課無望⋯⋯

伯爵府

czl115 發表於 20-7-8 16:15
暑假前復課無望⋯⋯

專家

公爵府

zhouzhouBB 發表於 20-7-7 23:29
因為美國都未停過感染,香港再延續有咩出奇呢!

美國單日都五萬宗!

伯爵府

makm 發表於 20-7-7 18:20
國家領導人就踩得,香港特首就鬧得,所謂專家就唔批評得?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

渺薩' 發表於 20-7-7 19:38
<最坏情況>呢幾隻字都唔識 重讀幼稚園啦,成日一句嘢cut頭cut尾拎出黎講
...

最壞情況全香港人、全部確診~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至