自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

jimliu713 發表於 20-7-7 21:37
又唔見醫護嘈要封關

我都咁諗

複式洋房

HKITMan 發表於 20-7-7 21:40
會安排檢測

由香港國際機場入境的人士,如乘搭清晨及上午抵港航班,他們將獲安排在位於亞洲國際博覽館 ...
仲家居隔離?仲唔計畫強制隔離14日

琥珀宮

HKITMan 發表於 20-7-7 21:40
會安排檢測

由香港國際機場入境的人士,如乘搭清晨及上午抵港航班,他們將獲安排在位於亞洲國際博覽館 ...

其實所有檢測可否收返錢呢?香港人就要自費幾千做健康碼,點解呢班人入境有得免費檢測?全部都係納稅人嘅錢

侯爵府

cycycy2016 發表於 20-7-7 21:51
仲家居隔離?仲唔計畫強制隔離14日

檢測到陰性才比走喎你又扮睇唔到?!
見你d回應都係話政府掛住搞國安不理疫情
你係咪搞屎棍食得飽得滯去誤導人反政府!

琥珀宮

ydoris 發表於 20-7-7 21:44
回覆 mandy952 的帖子

我就真係講粗口叫"你老板"啦!個陳xx做野真係吾得。吾叫吾做。個d菲傭一早叫佢諗方 ...

佢簡直係廢中之廢

複式洋房

HKITMan 發表於 20-7-7 21:55
檢測到陰性才比走喎你又扮睇唔到?!
見你d回應都係話政府掛住搞國安不理疫情
你係咪搞屎棍食得飽得滯去誤 ...
大圍果兩父子咪又係陰性放咗去家居隔離囉,佢老婆咪中招再傳俾其他人,乜你又睇唔到呀?政府做得咁好你有冇出去慶祝呀?

大宅

mandy952 發表於 20-7-7 21:53
其實所有檢測可否收返錢呢?香港人就要自費幾千做健康碼,點解呢班人入境有得免費檢測?全部都係納稅人嘅 ...

有道理

侯爵府

cycycy2016 發表於 20-7-7 21:58
大圍果兩父子咪又係陰性放咗去家居隔離囉,佢老婆咪中招再傳俾其他人,乜你又睇唔到呀?政府做得咁好你有冇 ...
咪就係你d手足燒左d隔離中心後果 law!!!扮失憶?!

而家不夠地方安置呀!

大宅

ydoris 發表於 20-7-7 21:30
回覆 rachel_ching 的帖子

痴痴地,尾角一日幾萬單,點解吾洗酒店隔離?直頭吾俾入境啦! ...

我都覺得應該唔畀入境

大宅

回覆樓主:

應該所有入境嘅都集中送去酒店隔離,自費

複式洋房

HKITMan 發表於 20-7-7 22:01

而家不夠地方安置呀!

一有人鬧政府你就話係曱甴,唔該你睇下我其他啲回應啦一樣有支持國安法架,係咪你領悟能力太低定係唔識字,話我誤導人反政府?咁你咪就係誤導人哋去盲撐政府。一講中你的要害就即刻鬧話人係曱甴。咁你答我啦大圍嗰單係咪陰性呀?係咪政府放佢哋返去家居隔離啊?上星期爆一兩單又話我係反政府,今日爆大鑊又係我反政府?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

HKITMan 發表於 20-7-7 22:01

而家不夠地方安置呀!

冷靜冷靜!
放下自在

複式洋房

cattz288 發表於 20-7-7 22:08
冷靜冷靜!
根本就係盲撐?政府永遠係啱?一唔夠人講就曱甴手足?

大宅

其實有無人知現在返黎香港既都係持有香港身分證/直系親屬/

其實無旅客由高危地方黎香港...
要鬧就鬧政府唔一早所有人驗陰性才入香港

侯爵府

cycycy2016 發表於 20-7-7 22:05
一有人鬧政府你就話係曱甴,唔該你睇下我其他啲回應啦一樣有支持國安法架,係咪你領悟能力太低定係唔識字 ...

扮失憶?你係黃屍證據:
=======
cycycy2016 發表於 20-7-5 16:44
我覺得係關政治事囉,自從立咗國安法之後控制疫情就開始放軟手腳。可能高官嘅目標係先搞掂國安法。
======

根本你就一路進行分化想人反政府!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

suipo05 發表於 20-7-7 22:12
其實有無人知現在返黎香港既都係持有香港身分證/直系親屬/

e+限制都唔遲架! 因時度勢丫嘛
放下自在

大宅

cattz288 發表於 20-7-7 22:16
e+限制都唔遲架! 因時度勢丫嘛

香港人係有出入境自由
香港政府一開波無打算咁做

個陣症情爆發大家叫封關
就係想禁左非香港人落黎香港
減少沿頭

現在家居隔離14日根本無用
香港人住既地方咁細
Toilet 又共用

複式洋房

HKITMan 發表於 20-7-7 22:15
扮失憶?你係黃屍證據:
=======
cycycy2016 發表於 20-7-5 16:44
係咪領悟能力低呀?咪話左政府只係顧住立國安法而放軟手腳搞疫情?我有邊句說話叫個政府唔好搞國安法?
唔該你咁支持政府就答咗我啲問題先啦?大圍嗰單係咪檢測係陰性返咗去家居隔離?你夠唔夠膽講家居隔離係最好嘅選擇?

侯爵府

cycycy2016 發表於 20-7-7 22:21
係咪領悟能力低呀?咪話左政府只係顧住立國安法而放軟手腳搞疫情?我有邊句說話叫個政府唔好搞國安法?
唔 ...

而家唔夠地方安置之前比曱甴燒,
政府找到地方如美孚d黃屍又堵路又阻止冇左!!
根住呢d人而家就投訴政府安排
最賤就係呢d人!!!

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

又要自己煑食

首頁
12345...6

尾頁

跳至