夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

whitebyKiKi 發表於 20-7-8 16:01
佢背景如何?都係離過婚?
感覺佢只係想搵個「鬥」
而咁岩遇著你

佢冇結過婚,我係佢第4個女朋友
佢職業好穩定,收入幾好,而我哋大家收入都差不多,所以冇話邊個尊邊個卑
而家諗返轉頭,可能佢父母都想佢結婚,遇著我又樣樣都就佢,佢個個屋企人又好鍾意我,咁佢咪順理成章同我結婚囉

洋房

20150618bb 發表於 20-7-8 16:06
又唔好為左結而結婚,睇定的的

已經結左年半啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

fafa_sth 發表於 20-7-8 16:08
已經結左年半啦
甘就要睇定的

子爵府

fafa_sth 發表於 20-7-8 14:58
佢淨係話人大左性慾冇咁大,連認都唔肯認有自己搞掂
我知道佢有好多朋友group share呢啲片
同埋我多次發現 ...

如果你地婚前婚後都少行埋,而又肯定對方冇出軌,會唔會係你先生生理上有d問題/障礙?而心理上又想滿足,所以成日睇d咸濕野?

btw,感覺到你好辛苦,不段付出而對方冇回應

洋房

tingting2200 發表於 20-7-8 16:32
如果你地婚前婚後都少行埋,而又肯定對方冇出軌,會唔會係你先生生理上有d問題/障礙?而心理上又想滿足, ...

其實我有時會諗,係唔係我自己單方面覺得付出好多?佢會唔會又覺得自己都付出左好多只係我睇唔到...... 人始終有肓點,會覺得自己做得好好,而睇唔到別人嘅付出
其實我係唔係太計較?或者係我先係自我嗰個?
我好當局者迷

大宅

fafa_sth 發表於 20-7-8 00:20
老公係細仔,個個都就慣佢,佢唔會企喺人哋角度諗,只係知道佢自己想點
我試過放工等佢食飯,佢話同同事飲 ...

其實我睇到你嘅生活係以老公為中心點,你做一切都係先唸老公再唸自己!你咁樣圍住佢來行,你就會無咗自己!

男爵府

熱血金章

妳先問問自己,妳還愛他嗎?如果往後嘅生活好似而家咁 (應該話只會愈來愈淡),妳還可以接受嗎?

雖然未必能完全理解妳的感受,但絕對可以感受到妳的處境。先唔講行房一事,就我睇到您們的相處,就感覺不到妳丈夫對妳的愛。絕大部份的男人一結咗婚之後,就覺得任務已經完成了!但他們往往忘記了女人無時無刻都需要愛。所以兩個人的分歧也愈來愈大,距離就愈拉愈遠。

或者搵個機會,好似相識紀念日、結婚紀念日,您們好好食一餐,然後和他講出自己嘅感受。一段關係最需要就係坦誠嘅溝通,起碼妳知道佢諗緊乜吖!

祝願您們的關係會慢慢再次熾熱起來。

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

睇17 apps,有冇去到約人出街同課金地步?

子爵府

fafa_sth 發表於 20-7-8 16:42
其實我有時會諗,係唔係我自己單方面覺得付出好多?佢會唔會又覺得自己都付出左好多只係我睇唔到...... 人 ...

可能因為上一次關系影響你信心?

作為旁觀者這咁睇你文字表達,我覺得你希望先生多d愛你: 多d親密行為,尊重你: 睇再睇17或暖昧女性的相,有交帶: 唔黎屋食飯預早通知你......呢d都係正常太太的期望,唔係你無理要求

珍珠宮

fafa_sth 發表於 20-7-8 15:52
我承認我比啱啱識佢嗰時係肥左少少(within 10lbs)但仲係叫標準身形,只係唔slim, 唔係肥婆嗰種
同埋其實 ...
那不是肥呀,如果你不再包容,離職吧,叫佢走...

珍珠宮

甘其實佢呢D STATUS,好易有SP,FREE OF CHARGE的,佢可樂而不為...

複式洋房

呢D咩男人黎....你都係唔好生仔

洋房

Bob_Lennon 發表於 20-7-8 16:52
妳先問問自己,妳還愛他嗎?如果往後嘅生活好似而家咁 (應該話只會愈來愈淡),妳還可以接受嗎?

雖然未必 ...

好多謝你咁詳細嘅回覆
只不過之前已經嘈左咁多次,又傾左咁多次,最後一次傾時我已經好平靜咁表達我嘅期望,但關於仍然越嚟越差,我好似已經冇力再經營落去

上面有位jm講得好啱,我的確係圍住佢轉,因為我真係好開心我嘅生活有佢,但付出後始終都希望有回報,少少都好.....的確令到自己好卑微

洋房

tingting2200 發表於 20-7-8 17:00
可能因為上一次關系影響你信心?

作為旁觀者這咁睇你文字表達,我覺得你希望先生多d愛你: 多d親密行為, ...

其實上一段關係冇影響到我嘅信心
但今次婚姻又係有咁大問題(同上一次問題唔一樣,上一次係對方出軌),令我反思係唔係我都做得唔好

洋房

longsky 發表於 20-7-8 16:58
睇17 apps,有冇去到約人出街同課金地步?

我唔知道,我冇再check佢電話內容

我問過佢,佢話冇

洋房

kay._. 發表於 20-7-8 17:13
呢D咩男人黎....你都係唔好生仔

我本來好想生,因為我好想有個人會俾到愛嘅感覺我,但而家一諗起佢最近冷冰冰嘅眼神,我好怕.....我唔想害個小朋友,亦都唔想搞到自己人唔似人

子爵府

fafa_sth 發表於 20-7-8 17:17
其實上一段關係冇影響到我嘅信心
但今次婚姻又係有咁大問題(同上一次問題唔一樣,上一次係對方出軌),令 ...

你肯定佢冇出軌?

複式洋房

回覆 fafa_sth 的帖子

唔好啊,遲到搞到自己壓力又大,到時又累又辛苦,唔好玩呢D

洋房

tingting2200 發表於 20-7-8 17:24
你肯定佢冇出軌?

我相信佢冇,平時每日放工都返黎,好少去街
係有時要OT夜少少10點左右返,但因為OT佢第二日係會遲返工,所以唔覺佢話OT第二日又準時返工
除非佢真係6:00放工走左然後7:00先話俾我知收工,如果去到咁唔信任,我又唔會嫁佢嘅...
不過又有人咁講,要偷食,lunch都已經可以

子爵府

fafa_sth 發表於 20-7-8 17:28
我相信佢冇,平時每日放工都返黎,好少去街
係有時要OT夜少少10點左右返,但因為OT佢第二日係會遲返工,所 ...

試過放工等佢食飯,佢話同同事飲杯野先,點知我6點等到9點
佢8點先send message黎話俾我知佢而家走,以為佢OT點知原來同同事掟鏢,我6點放工仆去買送返黎預備好哂煮飯,最後又等到佢9點返黎先食飯...
呢d...呢只係偶然1, 2次
同埋睇17 直播係咩原因?
性生活少又係咩原因?

首頁

尾頁

跳至