樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為雜費唔知要幾多,冇全包價好似冇乜安全感?
另外,大家有冇律師又平又穩陣既律師推介? 我明呢度唔可以開名,咁可以暗示,因為我完全冇方向

大宅

speedo 發表於 20-7-8 16:07
另外,大家有冇律師又平又穩陣既律師推介? 我明呢度唔可以開 ...

pm

子爵府

2020勳章

另外,大家有冇律師又平又穩陣既律師推介? 我明呢度唔可以開 ...
買樓得呢幾樣費用:1.律師費、我一向用開5000元左右。叫做全包。如你買新樓都有律師跟埋,但最好不好用發展商律師樓、因為一定不是全包、係樣樣同你計錢,隨時幾萬元。

2.佣金:新樓免佣金,發展商有回贈比業主,隨時1-2%樓價。舊樓如中介介紹而買,多數比1%樓價做佣金。

3.印花稅:政府收,首次置業3·x%,如第二個物業或以上、15%。

4.要留意按揭的銀行用開咩律師,有些銀行不接受某一些律師。

大宅

我都搵緊律師,JM有無介紹
希望搵個跟得足啲有交帶嘅~

別墅

Astra00 發表於 20-7-17 08:38
買樓得呢幾樣費用:1.律師費、我一向用開5000元左右。叫做全包。如你買新樓都有律師跟埋,但最好不好用發展 ...

LM 學下野
新樓現金回贈應該係同AA傾?因為發展商係比AA而唔係直接到我地買家手

大宅

買樓得呢幾樣費用:1.律師費、我一向用開5000元左右。叫做全包。如你買新樓都有律師跟埋,但最好不好用發展 ...

Pls pm

洋房

你好,麻煩可PM我資料嗎,謝謝!

洋房

可以 pm 律師資料嗎

男爵府

sum2014 發表於 20-7-8 22:13
pm

Can u pm the lawyer details to me ? Thanks

洋房

請問有沒有全包律師介紹,please pm, thanks.

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

有律師唔穩陣?你暗示一下,可寫明都得

男爵府

2020勳章

回覆 Astra00 的帖子

你好?可否PM 律師資料給我?謝謝

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊