自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

Wistariatree 發表於 20-7-9 06:19
10秒再講10秒都算啦,
最大件事係D廣告勁大聲,
尤其是嗰個"Let’s be堅"廣告,

超級認同!突然大聲好乞人憎

男爵府

Strawberrys 發表於 20-7-9 10:55
兩年前join WiFi plan送,下個月頭完約都不用還個box, 下一張轉台新約又係送box不用還,我已經知道發生咩事 ...

有box無plan 可睇嗎?

男爵府

回覆樓主:

有人擺睇,更加要撐,電視台有廣告先有收入,有人睇先會有廣告,所以更加要撐!!! 多少少廣告,無問題!

公爵府

牛年勳章

happybobobaby 發表於 20-7-9 07:39
係呀,D廣告太多又太長,YouTube 都是播20秒,佢足足1.30分,太趕客

仲要睇緊廣告又飛唔走

至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

洋房

tvb

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

現在只用mytv super 睇無線自家製新劇, 唔駛限時限刻, 可以用大電視睇,

以前有睇韓劇,日劇, 依家無更新, 要用其他APP睇..

侯爵府

2023年兔年勳章

happycathome 發表於 20-7-9 11:47
有box無plan 可睇嗎?

照理應該唔得,上網連線要有密碼再登入喎!
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

只限定手機睇,我想平板睇,係唔得

珍珠宮

其實 mytv 我主要係用回看功能...
因為平時要小朋友訓左先可以開電視..
其實野我好少睇..

大宅

seaheart88 發表於 20-7-8 23:34
最憎啲廣告係睇完嗰幾十秒以為完點知又重複嗰幾十秒。。。

佢d廣告真係好煩,大把免費網煲新劇都係頭尾出廣告,佢咁樣好趕客

珍珠宮

回覆 allin 的帖子

係好衰. 星期六播嘅舊演唱會, 唔記得睇, 原來播完就會即放去收費頻道, 要俾錢先可以再播.TVB自己拍嘅劇相信無放晒上去, 亦從來唔更新.
原本睇myTV Super已經要俾月費, 近來重狂賣廣告, D廣告又長又密. 又加個"OK BUY", 相信收供應商唔少錢.
其實唔係唔俾你收錢, 但要提供好D服務先係嘛. 好多劇已經睇完又睇. 俾D新嘢睇下都好吖.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

伯爵府

2024年龍年勳章

Strawberrys 發表於 20-7-9 12:40
照理應該唔得,上網連線要有密碼再登入喎!

可以睇免費台,回看功能睇唔到

侯爵府

長琦良美 發表於 20-7-9 11:47
有人擺睇,更加要撐,電視台有廣告先有收入,有人睇先會有廣告,所以更加要撐!!! 多少少廣告,無問題!
...

同意
d黃屍在弟2d forum同 fb成日叫人罷睇 mytvsuper
好似鬼上身咁

子爵府

2024年龍年勳章

allin 發表於 20-7-8 23:03
近年佢好似完全冇新劇上架,又狂賣廣告,大陸劇要加C club $68/月,韓劇加K club 又 $68, 韓國綜藝節目又 ...

之前韓劇唔需要加月費, 搶錢

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

好耐冇update, 出名既劇就要比錢睇!我係香港寬頻包埋,唔包既我會即cut! 依家只睇番之前無線劇,冇野睇可言!

男爵府

HKITMan 發表於 20-7-9 16:37
同意
d黃屍在弟2d forum同 fb成日叫人罷睇 mytvsuper
好似鬼上身咁

同意,所以俾錢都要撐,C CLUB、K Club 都要join !!唔可以俾班YC 得呈

伯爵府

長琦良美 發表於 20-7-9 11:47
...

如果睇一集劇集,播咗幾秒鐘就不斷播廣告,一路唔停都係廣告,播足十幾廿分鐘都係廣告,唔比你睇劇。
停咗佢再襟play,結果都係重覆以上經過。
搞足差唔多半個鐘都係咁,又係咩玩法?
啲廣告多成咁,你都接受到?

伯爵府

想生BB熱投

上網睇好過啦
https://www.dandanzan.com/

男爵府

Bloomberg 發表於 20-7-9 22:57
如果睇一集劇集,播咗幾秒鐘就不斷播廣告,一路唔停都係廣告,播足十幾廿分鐘都係廣告,唔比你睇劇。
停咗 ...

接受到呀,無問題!撐!你重點淨係係廣告度當然燥,佢賣廣告為賺錢啫,無錢賺點生存,忍耐下未又睇到,重點:撐tvb,哈!

男爵府

mami2000 發表於 20-7-8 23:34
我都覺得而家冇咩新劇睇,全部都要另外俾錢,我唔會俾囉。
我俾錢join 左Netflix ,又有YouTube ,都夠我睇 ...
係啦,我都係俾錢睇netflix 同 now e

首頁
12345...6

尾頁

跳至